Pondelok 22. 5. 2017 meniny má Júlia, Juliana

hľadaj na refresheri

Zaujímavosti

Odhalili sme pôvod mäsa v Regal Burgri. Vďaka našej exkluzívnej reportáži konečne zistíš, čo ješ

Nie je mäso, ako mäso.

15. február 2017, 16:37
15. február 2017, 16:37

Určite si už aj ty v poslednej dobe zaregistroval nový trend, kedy sa väčšina gastronomických prevádzok doslova predbieha v tom, ktorá je viac "bio", "eko" alebo v tom, ktorá má najlokálnejšie suroviny. Áno, zákazníci takýto prístup radi ocenia, ale čo ak všetko končí iba pri tejto čarovnej predpone a samotné suroviny v konečnom dôsledku vôbec nie sú také kvalitné, ako sa na prvý pohľad zdá?

 

Spolu s Romanom Kóňom, spolumajiteľom a šéfkuchárom veľmi obľúbenej siete Regal Burger, sme sa rozhodli navštíviť farmu Turová v okrese Zvolen, odkiaľ pochádza mäso používané na prípravu šťavnatých burgerov práve v tejto známej prevádzke. 

 

Vieme, že pre mnohých ľudí môže ísť o citlivú tému ale niektoré veci jednoducho treba uviesť na pravú mieru, pretože ohľadom pôvodu mäsa a podmienok chovu dobytka na farmách koluje medzi Slovákmi veľa nezmyslov. Zvieratá na farme, ktorú sme s našou kamerou navštívili, žijú vo voľnej prírode, nevozia sa v kamiónoch a nepoznajú stres. Mäso z farmy Turová neobsahuje žiadne antibiotiká, prímesi či hormóny a samotná porážka prebieha bezstresovo, aby zviera zbytočne netrpelo. 

 

Aj to sú dôvody, prečo Farma Turová získala za svoje mäso ocenenie Slovenská biopotravina roka 2016. Viac už ale v našej reportáži.

 

Upozornenie: Neodporúčame sledovať citlivým povahám a zarytým vegetariánom.

 

Vyjadri svoj názor na článok
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Odpad! Menej takýchto článkov
Super! Viac takýchto článkov
Povedz nám, prečo sa ti článok nepáči:
Ďakujeme za tvoj názor!
Pomáha nám a autorom pri skvalitňovaní obsahu na stránke.
Zobraziť 8 komentárov
Diskusia
Diskusia je len pre prihlásených
8 komentárov
Zoradiť komentáre podľa obľúbenosti času pridania
avatar
geňo15. február 2017, 18:47

to mäso je z množírny, nejedzte to

dajte si radsej vegetariansku borovicku.

8 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
geňo15. február 2017, 18:49

tzv. bio borovicku

1 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
JOAN*SUPRA15. február 2017, 16:57

to je všetko síce pekné, ale ako môže zákazník vedieť, že mäso, ktoré dostane v burgri, je práve to mäso tejto kvality. cena za kvalitu ide hore ale aj keby tam je mäso z tesca z akcie, tak si nevšimne ten rozdiel. Proste kvalitu ťažko odhadneš, napríklad pravé mlieko tej najlepšej kvality so všetkým ako má byť priemernému bratislavčanovi chutiť nebude, pretože je odchovaný na tej bielej vode z obchodu. Tým nenarážam na to, že mu to mäso chutiť nebude, ale aj keby má v ústach mäso top kvality, tak nemá šancu to oceniť alebo poznať rozdiel.

všetko čo je robené hromadne a nazýva sa to BIO, práve bio nie je. Bio je druh marketingu ako dostať od zákazníka viac peňazí. Osobne tomu vôbec neverím a bio by som si nikdy nekúpil...

6 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
medino15. február 2017, 17:46

To co bolo kedysi davno v obchodoch uplnym a samozrejmym standartom, sa dnes nazyva BIO.

14 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
fatboy15. február 2017, 18:19

Popravde sa mylis v tom, ze by to nikto neodhalil. Dobry sefkuchar, vasnivy jedlik a este neviem kto by to odhalil. Ked prides do jednej nemenovanej restauracie troska luxusnejsie a vidis tam napis KOBE stejk a vidis tam cenu 60 € tak si ho samozrejme neobjednas, ked sa tomu nerozumies kedze za taky vysolis aj 200€ hhh mimo SVK ovsem,,,,priklad. Aj tak neviem, co ludom chuti na tychto burgroch ci je to nejaky boom ale pravy burger ktory prisiel z ameriky sa neda nikde najst na svk kedze tu zemlu by si do huby nenapracesl ani za boha a niekde ti tam nacapu 180g masa, rajciny,cervenu cibulu na balzamike,salat,chedar a popripade vajce a dam im za to niekde 8-9 € aj s hranolkami si myslim, ze je prehnana cena, kedze podiel toho masa tam tvori loj bez ktoreho by to maso nemalo chut a stavnatost ako je uz spominane vo videu. A kvalitu masa rozoznas jednoducho mramorovanim,farebnostou,cuchom.

5 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
Scoodles16. február 2017, 10:27

Mňa skôr zaujíma, prečo stojí v Regali vegetariánsky burger (dva plátky cukety, tri kúsky šampiňónov) rovnako, ako ten mäsový. Absolútne prestrelená cena

3 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
Kurt15. február 2017, 17:54

Redaktor tam na začiatku stojí ako soľný stĺp :D To je ako moja prvá prezentácia na strednej

1 Odpovedať · Nahlásiť
avatar
bohis15. február 2017, 21:49

To je síce pekné, ale za cenu jedného regal burgera si ich doma spravím 12...

-4 Odpovedať · Nahlásiť
Odoberaj REFRESHER videá
Najčítanejšie na webe
24 hodín7 dní30 dní