Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2017, 12:20
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Tvorcovia Robin Hood: Origins sľubujú nový, modernejší pohľad na známeho zbojníka. Kingsman vymení zbrane za luk a šípy

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Producent Basil Iwanyk odhaľuje prvé informácie o novej verzii príbehu slávneho lúpežníka.

Púšťať sa do ďalšieho filmu o Robinovi Hoodovi môže byť riskantný podnik. Obzvlášť s ohľadom na fakt, že zatiaľ poslednú verziu života zbojníckeho šéfa od Ridleyho Scotta z roku 2010 diváci húfne ignorovali. Iný názor má však spoločnosť Lionsgate, ktorá sa spolu s osvedčeným Ottom Bathurstom (Peaky Blinders) na režisérskej stoličke a producentom Basilom Iwanykom (John Wick, Sicario) chystá priniesť nový, akčný a svieži pohľad na túto známu postavu.

 

Práve producent Basil Iwanyk nedávno o chystanom Robin Hood: Origins prezradil trochu viac a podľa neho sa diváci rozhodne majú na čo tešiť. „Film zachytáva dobrodružstvo, zábavu a ducha klasického Robina Hooda. A pretože ide o úvodný príbeh, je Robin mladík, ktorý odchádza do vojny. Myslí si, že to bude úžasná križiacka výprava, ale uvedomí si, že všetko je obyčajné klamstvo. Podľa Iwanyka sa Robin vráti ako psychicky nalomený muž, neschopný zapadnúť do spoločnosti a zároveň si uvedomí nespravodlivosť okolo seba. Iwanyk prezradil, že príbeh bude ctiť pôvodnú atmosféru klasickej legendy, ale zároveň pôjde o modernejšie stvárnenie, ktoré bude mať čo povedať mladým ľuďom. 

Tvorcovia Robin Hood: Origins sľubujú nový, modernejší pohľad na známeho zbojníka. Kingsman vymení zbrane za luk a šípy
Zdroj: Universal Pictures

„Náš scenárista Joby Harold napísal príbeh veľmi alegoricky a moderne. Môžete tam cítiť ten mladícky vzdor a hnev mladých ľudí. Ide presne o tie pocity, ktoré majú dvadsiatnici. Zároveň je to spracované citlivo, bez toho, aby ste si uvedomovali niečo v štýle 'Hej, pozrite: spravili modernú verziu Robina Hooda'.“ 

Keďže posledný Iwanykov produkčný zásek bol akčný John Wick 2, priznal, že sa ním otvorene inšpiroval aj pri tvorbe filmu o Sherwoodskom zbojníkovi. Dodal, že to, čo John Wick urobil pre zbrane, to Robin Hood urobí pre luk a šípy. Podľa všetkého sa teda môžeme tešiť na poriadne akčnú jazdu. Zabudnúť nesmieme ani na lákavý casting. Samotného Robina Hooda stvárni Taron Egerton (Kingsman), jeho protihráča Šerifa z Nottinghamu si strihne Ben Mendelsohn (Rogue One: A Star Wars Story), Eve Hewson (Bridge of Spies) si zahrá Robinovu lásku Marian a Jamie Foxx (Django Unchained) Malého Johna. Robin Hood: Origins sa momentálne nachádza v štádiu pre-produkcie a do kín by mal vtrhnúť 23. marca 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia