Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2017, 22:06
Čas čítania 0:00
Jakub S.

Prequel legendárnych Pelíškov láka do kín výborným finálnym trailerom

FILMY A SERIÁLY PELÍŠKY
Uložiť Uložené

Trilógia Zahradnictví predchádzajúca nezabudnuteľným Pelíškom premiéruje už v máji.

Avizovaná trilógia predchádzajúca dnes už legendárnym Pelíškom sa pripomína finálnym trailerom, ktorý naznačuje humornú a emocionálnu dobovú snímku. Zatiaľ čo kultová tragikomédia nás zaručene rozosmieva každý rok, jej tvorcovia Hřebejk a Jarchovský sa pokúsia zachytiť jej kúzlo ešte raz. Upútavky trojdielnej prequelovej série vyzerajú sľubne a priaznivci Pelíškov by si ju určite nemali nechať ujsť. V troch príbehoch sa nám predstavia tri rôzne rodiny, ktorých osudy budú odkazovať na pôvodný dej Pelíškov.

Prvý diel trilógie Zahradnictví s názvom Rodinný přítel nás zavedie do 40. rokov a časov nacistickej okupácie. Hlavnou postavou je mladý rádiotelegrafista Jindřich (nezabudnuteľný Jiří Kodet z Pelíškov, v tejto verzii si ho zahrá Martin Finger). Druhá časť, Dezertér, sa zameria na majiteľa kaderníckeho salóna Valentino v Prahe. Predstaví obraz mužov, ktorí sa vrátili z frontu druhej svetovej vojny a boli konfrontovaní s totalitnou mašinériou socialistov. Trilógiu uzavrie tragikomédia Nápadník a porozpráva divákom o tom, ako rodinné vzťahy poznamenala vojna a komunistický prevrat.


V jednotlivých filmoch sa nám predstaví zástup výborných českých hercov, ako napríklad: Aňa Geislerová, Klára Melíšková, Martin Finger, Gabriela Míčová, David Novotný, Lenka Krobotová, Ondřej Sokol, Jiří Macháček, Anna Fialová a ďalší. Rodinný přítel dorazí do kín 27. apríla 2017 (v Česku) a 11. mája 2017 (na Slovensku), Dezertér sa predstaví 28. septembra 2017 a Nápadník sa o divácku priazeň bude uchádzať 16. novembra 2017.

Domov
Zdieľať
Diskusia