Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2017, 20:30
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Skynet už pomaličky ožíva. Pokročilá umelá inteligencia Googlu sa učí vytvárať ďalšiu umelú inteligenciu

TECH GOOGLE UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

Nočné mory odporcov technologického pokroku sú realitou.

Doba, kedy softvér a všetko čo s ním súvisí tvoril výhradne iba živý človek, bude v budúcnosti dávnou minulosťou. Podobne ako pri iných profesiách, aj prácu programátorov jedného dňa prevezmú vysoko-sofistikované AI systémy, ktoré ju odvedú citeľne kvalitnejšie. Vyplýva to z testu odborníkov internetového giganta Google pracujúcich na umelej inteligencii s takými kapacitami, že dokáže vytvárať iné umelé inteligencie. Test zahŕňal porovnávanie dvoch rovnakých samoučiacich sa softvérov umožňujúcich rozpoznávanie obrázkov, avšak od rozdielnych tvorcov. Za jedným stál jeden z nás a za tým druhým zase vyššie spomínaný systém. A výsledok? Ako píše web futurism.com, verzia od neživého účastníka vraj fungovala lepšie, pričom tento rozdiel bude s ďalším vývojom umelej inteligencie logicky ešte rásť. 

Pokusov vytvoriť AI systém, ktorý dokáže tvoriť iné AI systémy tu bolo už niekoľko, no ani jeden z výsledkov až doteraz nedokázal konkurovať softvérovému výtvoru ostrieľaného profesionála z mäsa a kostí. A to predstavuje jasný dôkaz, že sú s každým príchodom novej generácie hardvéru čoraz schopnejšie. Počas testu jedného softvéru musela divízia Google Brain dokopy použiť až 800 výkonných grafických procesorov.

Domov
Zdieľať
Diskusia