Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2017, 15:21
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Internetoví perfekcionisti sa zamilovali do stavby cesty v Austrálii. Dokonalú efektivitu a rýchlosť by sme im mohli všetci závidieť

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA
Uložiť Uložené

Austrálčania vedia, ako na to.

Nie je jednoduché púšťať sa do veľkých konštrukčných projektov, ale stavbári v odľahlej časti Austrálie nemali na výber. Pred pár týždňami sa pustili do stavby cesty, ktorá síce nemala slúžiť hustej premávke, ale mala skôr pomáhať ľuďom prekonávať dlhé vzdialenosti cez pusté oblasti Austrálie. Austrálčania preto v týchto miestach stavajú špeciálne cesty, ktorých inštalácia je veľmi rýchla, ale nevydržia desiatky rokov aj kvôli tomu, že stoja najmä na pieskovom podloží. V oblasti The Shire of Moora preto robotníci pracovali ako usilovné včeličky a len v priebehu dvoch dní sa im podarilo postaviť takmer 5 kilometrov novučičkej cesty, ktorá umožní miestnym obyvateľom pohodlne prejsť aj cez kúsky krajiny, kde by inak automobily mohli zlyhať a po zverejnení videa na Facebooku sa internet rýchlo zamiloval do záberov z dronu ako zo sna pre perfekcionistov.

Domov
Zdieľať
Diskusia