Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2017, 13:39
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Krásna Kórejčanka spája tanec s jazdou na longboarde. V minisukniach či kraťasoch sa na ňu ľudia nevedia vynadívať

REFRESHER
Uložiť Uložené

A to začala jazdiť len pred tromi rokmi.

Bežný Európan väčšinou pozná kultúry rôznych ázijských krajín len z dokumentárnych filmov, článkov na internete či poznatkov ešte zo školy. Japonci, Kórejčania či Číňania nás často vedia prekvapiť novými a bizarnými udalosťami, predmetmi alebo štýlmi a keď sa už teda zoznámiš napríklad s hudobným štýlom K-pop, potom zistíš, že v Kórei takmer všetci rozprávajú aj o mladej a krásnej slečne menom Ko Hyojoo.

Krásna Kórejčanka spája tanec s jazdou na longboarde. V minisukniach či kraťasoch sa na ňu ľudia nevedia vynadívať
Zdroj: Jay Ahn/Hypebae

Je viac než pravdepodobné, že si o Ko Hyojoo ešte nikdy v živote nepočul, ale to je celkom škoda, pretože pri tejto Kórejčanke je skutočne na čo pozerať. Nenarážame pritom výlučne na jej príjemný vzhľad a hrejivý úsmev, ale aj na to, čomu sa už niekoľko mesiacov venuje. Ko sa v priebehu minulého roku stala akousi kórejskou ikonou spojenou s longboardovaním. Predpokladáme, že vieš, čo je longboard, ale keby ťa tento trend obišiel, potom ti radi prezradíme, že ide o predĺžený skateboard s niekoľkými ďalšími zmenami, ktorý si rýchlo obľúbili najmä tínedžeri v Kalifornii a postupne aj v ďalších krajinách. Longboardovanie sa tlačilo do popredia už niekoľko dlhých rokov a vďaka zväčšujúcej sa popularite naň narazila aj Ko. Stačilo jej iba jediné video, aby v nej tento šport vzbudil záujem a onedlho už stála v špecializovanom obchode s doskami, aby si jeden longboard zadovážila aj pre seba. Ako sama hovorí, celá longboardová mánia u nej začala len približne pred tromi rokmi, a tak sa stále nepovažuje za profesionálku, avšak jej osobitý štýl z nej spravil hviezdu doma v Južnej Kórei a postupne sa dostáva do popredia aj v iných kútoch sveta. Impulz kúpiť si longboard pritom prišiel kvôli tomu, že ju už nebavilo pracovať na vývoji komunikačnej aplikácie Line, a tak zúfalo túžila po nejakej zmene vo svojom živote a získaní nového hobby.

V čom teda spočíva nezvyčajný štýl longboardovania, ktorý si Ko vymyslela? Sympatická Kórejčanka sa rozhodla skombinovať jazdu na longboarde s tanečnými krokmi a aj keď to spočiatku nebolo vôbec jednoduché, po čase dotiahla svoj štýl do dokonalosti a začala svoje jazdenie dokonca aj natáčať. Prestupovanie z nohy na nohu, rôzne otočky a triky so svojím longboardom zanedlho zaujali ľudí v jej okolí a Ko si uvedomila, že by so svojím longboardovaním mohla dosiahnuť celkom slušnú mieru popularity.  Bezpochyby jej v tom pomohol aj štýl oblečenia, ktorý na sebe počas jazdenie má, pretože príťažlivá slečna na longboarde oblečená v kratučkých kraťasoch, minisukniach či legínach, to sa nielenže tak často nevidí, ale ešte sa na to aj výborne pozerá. Krásna Kórejčanka teda kombinuje jej skvelú postavu s osobitým štýlom jazdenia a obliekania, ktorý spôsobil to, že jej sláva začala presahovať hranice Južnej Kórey.

Zlomový moment prišiel vtedy, keď jedno z jej videí zdieľal na svojich sociálnych sieťach známy kórejský raper Kero One. V pozadí jej jazdenia na longboarde hrala práve jeho hip-hopová skladba a toto video na internete vybuchlo. Získalo desiatky miliónov zhliadnutí a zo dňa na deň sa z prakticky neznámej Ko tancujúcej na longboarde stala kórejská hviezdička. Z celého sveta jej odrazu prichádzali pozvánky, aby si prišla zajazdiť s rôznymi zoskupeniami a obrovský záujem sa hrnul aj zo strany médií.

Jeden z najnovších rozhovorov poskytla Ko americkému portálu Hypebae, kde sa o nej mohli ľudia dozvedieť hneď niekoľko vecí. Ko stále pracuje v Kórei a longboardingu sa teda nevenuje na plný úväzok. Najviac zo svojho štýlu miluje podkolienky, ktoré ju vedia najlepšie ochrániť pred tým, aby si priveľmi poudierala nohy pri jazdení a ešte aj dobre vyzerajú. Objavila sa aj vo videoklipe hudobnej skupiny Far East Movement a veľmi ju potešila možnosť prísť si zajazdiť po Los Angeles, keďže sa jej vraj najradšej jazdí v blízkosti pláže. Na záver sľúbila, že v roku 2017 o nej budeme počuť ešte viac a pri pohľade na jej tanečné kreácie vo videách to je len a len dobrým znamením.

Domov
Zdieľať
Diskusia