Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2017, 11:34
Čas čítania 0:00
Marek R.

Fínsky megatalent Patrik Laine obdržal ukážkový hit, po ktorom sa len ťažko dvíhal z ľadu

ŠPORT HOKEJ NHL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Treba ale dúfať, že z toho nebude vážne zranenie.

Posledné dva draftové ročníky v NHL sú naozaj parádne a mnohé mladé pušky sa okamžite zaradili medzi popredné hviezdy najlepšej hokejovej ligy sveta. Z toho posledného draftu sú toho jasnými dôkazmi napríklad Werenski, Matthews či Laine a hlavne posledných dvoch opäť raz zbytočne ľudia neustále porovnávajú.

Patrick Laine, fínsky megatalent, si okamžite získal srdcia fanúšikov Jets a keď človek vidí, ako sebavedomo hrá, ani by nepovedal, že chalan má stále len 18 rokov. Jeho strely sú neskutočne presné a razantné a už teraz tak má na konte úctyhodných 21 gólov a celkovo 36 bodov v 41 zápasoch. Patrí tak medzi 15 najlepšie bodujúcich hráčov v lige a doteraz to nevyzeralo tak, že by mal spomaliť. Prišla však posledná noc v NHL a my musíme veriť, že sa nezopakuje situácia s McDavidom, ktorý vynechal značnú časť nováčikovskej sezóny kvôli zraneniu.

Jets nastúpili v noci proti Sabres a mali našliapnuté za víťazstvom, keď aj Laine prispel perfektnou asistenciou ku predbežnej výhre po dvoch tretinách 3:1. Nezvládnutá tretia tretina však znamenala tri góly zo strany Buffala a dva body za víťazstvo tak brali Sabres. Oveľa viac sa však hovorí o strete medzi Lainem a McCabeom z tretej tretiny, po ktorom zostal fínsky sniper ležať na ľade. Hit zo strany McCabea bol čistý, no vidieť takto na ľade obrovský megatalent vždy zamrazí. Od tohto momentu bola atmosféra na ľade poriadne napätá a do záverečnej bitky sa dokonca zapojil aj brankár Sabres Lehner. Teraz len treba dúfať, že zranenie Laineho nebude vážne a že Scheifele už nabudúce nebude dávať takéto samovražedné prihrávky pre svojich spoluhráčov.

Takýto hit Laine rozhodne nečakal

Záverečná bitka aj s brankárom

Domov
Zdieľať
Diskusia