Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. januára 2017, 20:46
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Z nosiča batožiny sa stal multimilionár. Ken však väčšinu svojho 100-miliónového majetku rozdáva deťom so smrteľnými chorobami

ZAUJÍMAVOSTI DETI FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Z ničoho spravil niečo a teraz to niečo posúva ďalej.

Osobnosti s najväčšími srdcami vedia, že zarobené milióny si so sebou do hrobu zobrať nedokážu, a tak sa ich rozhodnú ešte počas života postupne porozdávať na správne účely. Na svete existujú tisíce rôznych charít, ktoré posielajú rodinám peniaze do posledného centu a snažia sa, aby aj ľudia v zlých životných situáciách mali šancu dostať sa z nich a vrátiť sa k takému životu, aký viedli predtým. Medzi najznámejšie osobnosti rozdávajúce svoje nahromadené majetky na charitu patria Bill Gates či Mark Zuckerberg s desiatkami miliárd dolárov na kontách, ale veľký rozdiel vie urobiť aj milionár zo Spojeného kráľovstva. Jeho meno znie Ken Townsley a na bankových účtoch by si márne hľadal miliardy, lenže to Kenovi nezabránilo v tomu, aby sa pustil do ctihodnej činnosti vo svojich 71 rokoch.

Z nosiča batožiny sa stal multimilionár. Ken však väčšinu svojho 100-miliónového majetku rozdáva deťom so smrteľnými chorobami
Zdroj: Blackpool Gazette/SWNS

Ken sa krátko pred svojím odchodom do dôchodku rozhodol vybrať hneď niekoľko charít a postupne im porozdávať väčšinu svojho majetku. Samotný Ken pritom dobre vie, aké je to byť v pozícii človeka, ktorý si musí pomáhať sám a nemôže sa len tak spoľahnúť na nikoho iného. Ešte ako 15-ročný chlapec si musel vo voľnom čase privyrábať na letisku v britskom meste Blackpool, kde ho síce nechceli len tak ľahko prijať najmä kvôli nízkemu veku, ale on kompetentných úradníkov napokon presvedčil a začal si v tínedžerskom veku privyrábať. Pracoval na pozícii nosiča batožín a v tom čase ani len netušil, že sa o niekoľko desiatok rokov bude môcť na toto obdobie obzrieť s veľkým úsmevom na tvári, pretože práve vďaka brigáde na letisku získal príležitosť zarobiť svoje milióny. Ambiciózny Ken sa krátko po svojom nástupe na letisko dostal do povedomia svojich nadriadených a netrvalo mu až tak dlho, kým začali prichádzať prvé povýšenia.

Odporúčané
Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť Kristína miesto výšky rozbehla na východe biznis s koláčmi. Zariadenie stojí aj 20-tisíc, ak chceš zarobiť, musí ťa to baviť 13. apríla 2024, 14:30

Keď si jeho nadriadení všimli, že nosením batožín si mladý chlapec iba ničí svoj potenciál, posunuli ho vyššie, až sa napokon dostal do pozície šéfa rezervácií v celom letisku Blackpool Airport. Samozrejme, toto letisko nepatrí medzi najväčšie v krajine, ale pre Kena to bola aj tak dôležitá skúsenosť. Šikovný chlapík sa osvedčil aj vo svojej novej pozícii a rozhodol sa prejsť do leteckej spoločnosti British Eagle Airways, kde videl svoju budúcnosť oveľa svetlejšie. Aerolinky mu ponúkli lepšie pracovné podmienky, a tak veľmi nebolo nad čím rozmýšľať. Nanešťastie, tento presun z letiska do leteckej spoločnosti sa v roku 1968 ukázal ako nesprávny, pretože spoločnosti sa vôbec nedarilo a Ken ju napokon musel nedobrovoľne opustiť. V rámci prepustenia však dostal celkom štedré odstupné a to bolo kľúčom k jeho ďalšiemu projektu.

Získané peniaze neuložil na svoj bankový účet, ale založil vďaka nim spoločnosť Gold Medal Travel, čo bola cestovná kancelária. Ken využil svoje skúsenosti získané z práce na letisku a v leteckej spoločnosti a o niekoľko mesiacov po založení už získaval desiatky a desiatky spokojných klientov, ktorý jeho cestovnú kanceláriu ochotne odporučili svojim kamarátom a známym. Svoju prosperujúcu spoločnosť napokon v roku 2009 predal korporácii Thomas Cook za viac než 100 miliónov eur a v pokročilom veku sa utiahol do ústrania, aby si mohol získané peniaze užívať naplno.

Z nosiča batožiny sa stal multimilionár. Ken však väčšinu svojho 100-miliónového majetku rozdáva deťom so smrteľnými chorobami
Zdroj: ehospice.com

Vďaka nahromadenému majetku sa teda Ken pustil do podporovania charít a začal detskými hospicmi vo svojom rodnom Blackpoole. Ken sa o všetky príspevky nestará úplne sám, ale presne vie, kam peniaze prúdia a postaral sa napríklad o zamestnanie nových pracovných sestier či kompletnú rekonštrukciu ďalšieho hospicu. Okrem toho prispel organizáciám Make-A-Wish Foundation a Dreams Come True po 250-tisíc eur, ale to ani zďaleka nie je všetko. Ako sám hovorí, Ken najradšej pomáha deťom so smrteľnými chorobami, lenže jeho príspevky skutočne nemajú takmer žiadne obmedzenia. Jedno z nich spočíva v tom, že charity by mali pochádzať zo Spojeného kráľovstva, pretože Ken chce podporiť najmä krajinu, kde sa narodil a vyrastal, a nakoniec prispieť drvivú väčšinu svojho viac než 100-miliónového majetku, pretože má sám viac peňazí, než by kedy dokázal minúť. A tak by to malo byť.  

Domov
Zdieľať
Diskusia