Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2016, 9:48
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Optimus Prime v debutovom traileri plnom explózií a rôznych časových období bojuje proti Autobotom

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Čo sa stalo s Optimusom? Kto bude záporákom a akú rolu hrá Anthony Hopkins?

Bay vedel, čo robí, keď obsadil Anthonyho Hopkinsa do zatiaľ nešpecifikovanej roly (tvorcovia snímky o nej samozrejme vedia všetko). Pozerať sa na Anthonyho vo Westworlde je darom z nebies a ak ukáže aspoň polovicu talentu v piatych Transformeroch, do toho kina sa zrejme oplatí ísť. Nechceme mať plané reči, ale pravdepodobne to bude opäť zlý film, myslím ale, že horšie ako Age of Extinction to byť nemôže (nesmie, preboha). Ešte sa na The Last Knight, ako znie podnázov snímky, možno budeme aj tešiť, nakoniec, buď sa bude cestovať v čase, alebo nám Michael Bay chce z nejakého dôvodu ukázať minimálne tri časové úseky. Artušovské obdobie, možný pád Hitlera (ak sa v priebehu pár rokov dozvieme, že Hitler sa v skutočnosti nezabil, ale najprv ho Dumbledore začaroval na róma s hlbokými židovskými koreňmi a neskôr sa odhalí, že ho vlastne len ovládali Decepticoni, historici si hodia slučku) a v neposlednom rade súčasnosť, respektíve blízka budúcnosť. 


Optimus Prime sa vydal na konci posledného dielu do vesmíru, a aj keď si už absolútne vôbec nepamätám prečo, zrejme šiel hľadať svojich stvoriteľov a získať nejaké odpovede. V mytológii Transformers sa vôbec nevyznám, no čo-to si budem musieť naštudovať, keďže vám plánujeme priniesť novinky o budúcnosti ságy, kde sa ich mytológia párkrát skloňuje. Najväčšou záhadou ostáva, akú rolu zohráva sir Anthony Hopkins. Okrem Churchilla a Artuša v snímke máme uvidieť aj Hitlera. A čo je ešte kontroverznejšie, na dome Winstona Churchilla bolo na natáčaní vidieť nacistické vlajky a hákové kríže. Michael Bay sa musel vyjadriť, aby rozhorčenie ľudí po celom svete trochu utlmil. 


Ľudia nemali to šťastie prečítať si scenár, a tak nevedia, že Churchill bude v tomto filme veľkým hrdinom. Keď film uvidíte, pochopíte. Chovám k veteránom veľkú úctu a rozhodne by som ich nijako nezosmiešnil ani nezneuctil“

Optimus Prime v debutovom traileri plnom explózií a rôznych časových období bojuje proti Autobotom

Trailer nejdeme rozoberať do detailov, no na jeho konci môžete vidieť Optimusa (s iným farebným tónom očí) bojovať s Bumblebeem so snahou zabiť jeho a Cadea Yeagera (Walhberg). Pravdepodobne je pri zmysloch a niekto ho len vydiera. Alebo mu niečo pomotalo hlavu, v každom prípade si zrejme všetko pamätá a všetko sa eventuálne vráti do normálu. Ak sa bojíte toho, že by v traileri ukázali smrť najobľúbenejšieho robota a hlavnej postavy, mýlite sa. Už zo záberov mám dojem, že Optimus trafil medzi hlavu Cadea a Bumblebeeho, ale to sa mi musí len zdať, inak by to bol slušný fail. Všimnúť si však môžete červený fľak na Optimovej tvári, čo zrejme značí, že prelial ľudskú krv, čo sa na neho vôbec nepodobá. 

Ostáva nám už len odhaliť vám už potvrdených robotov:
Autoboti: Optimus, Bumblebee, Hound, Crosshairs, Hot Rod, Drift, Sqweeks,
Decepticoni: Megatron, Barricade, Onslaught

Optimus Prime v debutovom traileri plnom explózií a rôznych časových období bojuje proti Autobotom

Natáčanie začalo ešte koncom mája na Kube. TF 5 je tak len druhým hollywoodskym filmom natáčaným v tejto krajine. Prvým je Rýchlo a zbesilo 8. Je možné, že práve Anthony Hopkins hrá Churchilla. Okrem Hitlera a Churchilla by sa mal objaviť aj Kráľ Artuš. Toho by mal hrať Liam Garrigan (seriály Once Upon a Time, Spotless). A aby toho nebolo málo, najnovšie informácie spomínajú dokonca aj účasť postavy Merlina, ktorá svojho predstaviteľa však zatiaľ nemá. Záporákom by mal byť zase raz otrepaný Megatron, ktorého sila sa extrémne mení v každom jednom diele. V zásade ale platí, že to zrejme stále bude ten istý bezcharakterný poskok s jediným zapamätateľným činom (roztrhnutie Jazza na dve polovice). V piatej časti série si zahrajú aj Mark Wahlberg, Stanley Tucci, Josh Duhamel, Tyrese Gibson a nováčikovia Isabela Moner, Liam Garrigan, Jerrod Carmichael, Mitch Pileggi, Laura Haddock či Santiago Cabrera.  

Optimus Prime v debutovom traileri plnom explózií a rôznych časových období bojuje proti Autobotom

Príbeh sa zostavil podľa scenára od Arta MarcumaMatta Hollowaya (Iron Man) a Kena Nolana a jeho časť by sa mala odohrávať aj vo vesmíre, kde by sme mali prvýkrát uvidieť záporáka Unicrona. Údajne už skutočne poslednýkrát režíruje Michael Bay. Premiéra je naplánovaná na 23. jún 2017. Ak sa o snímke chcete dozvedieť viac a pozrieť sa na prvé zábery z natáčania, potvrdených robotov pre ďalšie diely a taktiež zistiť, čo nám ponúkne budúcnosť tohto previazaného sveta, vstúpte do tohto vlákna. Ako trailer zapôsobil na vás?


PS: Nemám rád tie klišé scény o hrdinstve, ako keď Wahlbergova postava presviedča Lennoxa, aby sa nevzdali. Lennox už zažil pár vojen s robotmi, prežil nemožné, a tak by to skôr malo byť naopak... ach jaj Miško, ach jaj, zase to tvoje klišé.

Optimus Prime v debutovom traileri plnom explózií a rôznych časových období bojuje proti Autobotom
Domov
Zdieľať
Diskusia