Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2016, 14:21
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Vzácny pavúk, ktorého bruško zdobia zvláštne ornamenty. V Číne ho našiel farmár, ktorý nevedel, na čo sa pozerá

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA
Uložiť Uložené

Za posledných 100 rokov ho ľudstvo videlo len šesťkrát.

Na našej planéte existujú ešte tisíce a tisíce druhov živočíchov, ktoré sa nám doteraz nepodarilo objaviť a mnohé zostávajú aj po objavení zahalené rúškom tajomstva. Skvelým príkladom by mohol byť aj mimoriadne zvláštny a vzácny pavúk s latinským názvom cyclocosmia ricketti, pretože tento živočích bol posledných sto rokov akoby stratený. Od začiatku nového milénia sa ho ľuďom podarilo spozorovať iba šesťkrát, a v predchádzajúcom storočí o ňom neexistovali takmer žiadne záznamy, a keby nebolo jedného čínskeho farmára, možno by trvalo ešte niekoľko ďalších rokov, kým by sme o ňom získali nové informácie.

Cyclocosmia ricketti je tvor s fascinujúcim bruškom, pretože jeho tvar a charakteristický symbol by človek ťažko hľadal u iných pavúkov. Nielenže je náhle ukončené, ale na svojej zadnej časti obsahuje aj niekoľko výrezov podobajúcich sa na tvár či iný ornament. Ako hovoria na margo tohto pavúka odborníci, už mnohí z nich sa vybrali do divočiny, aby pavúka našli a preskúmali, lenže presne vtedy sa vzácne tvory akoby skryli a odmietali vyjsť. Našťastie, tento exemplár sa v bezpečí dostal do rúk odborníkov, ktorí ho teraz preskúmajú a pridajú tak niekoľko nových poznatkov do pomyselnej pavučiny vedomostí.

Domov
Zdieľať
Diskusia