Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2016, 8:05
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

Jessica Chastain ukrýva židov vo svojej zoo počas 2. svetovej vojny v dráme The Zookeeper’s Wife

FILMY A SERIÁLY JESSICA CHASTAIN
Uložiť Uložené

Zvíťazí ľudskosť a láska, alebo bude mať v tomto príbehu prevahu smrť a strach?

Téma druhej svetovej vojny sa po krátkej odmlke v plnej poľnej vrátila na pole svetovej kinematografie. V kinách ste až donedávna mohli vidieť snímku Anthropoid, pričom pod rovnomenným názvom sa skrýva tajná vojenská misia, ktorej hlavným cieľom bolo spáchanie atentátu na Reinharda Heydricha, známeho ako „kata českého národa“. Na čele tejto neľahkej misie stáli dvaja vojaci a priatelia, Slovák Jozef Gabčík a Čech Ján Kubiš, ktorých stvárnili hollywoodski herci Jamie Dornan a Cillian Murphy. Momentálne zase môžete zájsť na Hacksaw Ridge, film od režiséra Mela Gibsona (recenziu sme vám priniesli len nedávno, prečítať si ju môžete na tomto odkaze). K tomu pridajte budúcoročný vojnový epos Dunkirk od Christophera Nolana, ktorý dorazí v júli 2017 a ešte drámu The Zookeeper’s Wife, ktorá sa prezentuje debutovým trailerom nižšie.

Jessica Chastain ukrýva židov vo svojej zoo počas 2. svetovej vojny v dráme The Zookeeper’s Wife
Zdroj: Focus Pictures

Na začiatok je asi dôležité podotknúť, že príbeh o Antonii Żabińskej (Jessica Chastain) je skutočný a scenár vznikol na základe rovnomenného bestselleru od spisovateľky Diane Ackerman, ktorá vychádzala práve z denníka mladej Poľky. Tá bola v roku 1939 manželkou ošetrovateľa zvierat, s ktorým tak mali pod palcom celú Varšavskú zoologickú záhradu. Po nemeckej invázii do krajiny sú nútení podriadiť sa novému správcovi Lutzovi Heckovi (Daniel Brühl - Rush, Captain America: Civil War). Možno, že by na tom nebolo nič také zlé, no Antonia skrýva v útrobách zoo nemalú skupinku židov, ktorým chce pomôcť prežiť neľútostnú druhú svetovú vojnu. Okrem vyššie spomínaných uvidíme herecké mená, ako Michael McElhatton (Game of Thrones), Iddo Goldberg (DefianceThe Courageous Heart of Irena Sendler) či Goran Kostic (In the Land of Blood and Honey). Réžie sa ujala Niki Caro a americká premiéra je naplánovaná na 17. marca 2017. Informácie o premiére u nás či v Českej republike ešte neboli zverejnené, no keďže sa tu nakrúcala časť filmu, je pravdepodobné, že sa jej dočkáme. Ako na vás zapôsobila ukážka?

Jessica Chastain ukrýva židov vo svojej zoo počas 2. svetovej vojny v dráme The Zookeeper’s Wife
Zdroj: Focus Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia