Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2016, 17:34
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Apple začne predávať novú knihu s históriou jeho jedinečného dizajnu za necelých 300 dolárov

TECH APPLE DIZAJN
Uložiť Uložené

Niečo pre milovníkov kalifornského jabĺčka.

Posledných 20 rokov. Aj tak by sa dal v skratke definovať obsah čerstvej knihy spoločnosti Apple, kde nájdeme vyobrazené všetky jej elektronické produkty z uplynulých dvoch desaťročí, čiže vrátane iMacu z roku 1998 a tiež minuloročného stylusu Pencil. Jej cieľ spočíva v poskytnutí náhľadu na vývoj používania materiálov, techník alebo dizajnu, ktorým smartfóny či osobné počítače postupom času prechádzali. Ide teda o akýsi obsiahlejší "rodinný" fotoalbum s obrázkami cez celé strany. Celkovo je tak k dispozícii až 450 fotografií od fotografa Andrewa Zuckermana, tvrdí web 9to5mac. Je preto pochopiteľné, že kniha nesie názov ‘Designed by Apple in California’, čo zároveň býva uvedené na produktoch z dielne giganta, a venovanie je určené pre jednu z tých najdôležitejších osôb - Steva Jobsa. A cena? Tá tiež asi nikoho neprekvapí. Záujemcovia si môžu pripraviť od 199 až do 299 amerických dolárov. Na výber sú totiž až dve verzie, veľká a malá.


Apple začne predávať novú knihu s históriou jeho jedinečného dizajnu za necelých 300 dolárov
Zdroj: 9to5mac.com

"Aj keď sa jedná o knihu dizajnu, nie je to o dizajnérskom tíme, kreatívnom procese alebo vývoji produktu. Je to objektívna reprezentácia našej práce, ktorá ironicky popisuje, kto vlastne sme. Opisuje ako pracujeme, naše hodnoty, naše zaujatie a naše ciele. Vždy sme dúfali, že nás budú posudzovať podľa toho, čo vytvoríme, nie podľa toho, čo povieme," uviedol na margo novinky šéf dizajnérskeho tímu Jony Ive. Viac jeho slov nájdeš vo videu nižšie. Apple začne knihu predávať od zajtra prostredníctvom vlastného e-shopu na webe apple.com a tiež cez kamenné obchody

Domov
Zdieľať
Diskusia