Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2016, 17:28
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Nosferatu z roku 1922 sa dočká novej verzie. Na režisérsku stoličku sa posadí režisér Čarodejnice Robert Eggers

FILMY A SERIÁLY ROBERT EGGERS
Uložiť Uložené

Remake klasického hororu F. W. Murnaua sa dostal do dobrých rúk.

Talentovaný Robert Eggers, ktorý tohto roku potešil fanúšikov kvalitných hororov svojou Čarodejnicou sa rozhovoril o svojom ďalšom projekte. O tom, že by sa mal chopiť remaku klasiky Nosferatu sa hovorilo už dlhšie. Samotný Eggers to však definitívne potvrdil až v týchto dňoch. Predtým poznamenal, že ako druhý film by tento remake skôr robiť nechcel.

„Pre filmára ako som ja to znie hrozne rúhačsky, odporne a egomaniacky snažiť sa zremakovať taký kult, ako je Nosferatu,“ zveril sa režisér. „V skutočnosti som s tým plánoval ešte počkať, ale osud rozhodol inak.“

Nosferatu z roku 1922 sa dočká novej verzie. Na režisérsku stoličku sa posadí režisér Čarodejnice Robert Eggers
Zdroj: A24

Eggers je fanúšikom klasického filmu F. W. Murnaua už od detstva, kedy hltal všetky možné horory od Universalu či Hammer Studios„Raz som v jednej knihe uvidel fotku Maxa Schrecka ako Grófa Orloka a okamžite ma to fascinovalo,“ povedal. Ako decko bol filmom doslova posadnutý a napokon si zaobstaral aj vytúženú VHS kópiu tohto upírskeho pokladu z roku 1922. Vo svojich sedemnástich rokoch dokonca režíroval školskú divadelnú adaptáciu a práve táto skúsenosť ho postrčila k jeho profesionálnej kariére. Režisér už prezradil, že by sa chcel na postavu Grófa Orloka pozrieť v trochu inom svetle: „Samozrejme, nemôžem znova urobiť to isté stvárnenie ako Max Schreck... Takže sa opäť vraciam k základom a k rôznym upírskym príbehom. Je to celkom zábava.

Odporúčané
RECENZIA: Severan RECENZIA: Severan 14. apríla 2022, 15:30

Zdá sa teda, že Eggers opäť zasvätí nemálo času študovaniu všemožných historických prameňov a legiend. Dúfajme, že to prinesie podobné ovocie ako pri Čarodejnici. Nosferatu bude produkovať Studio 8, film sa momentálne nachádza vo fáze pre-produkcie.

Nosferatu z roku 1922 sa dočká novej verzie. Na režisérsku stoličku sa posadí režisér Čarodejnice Robert Eggers
Zdroj: Prana Films
Domov
Zdieľať
Diskusia