Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2016, 11:39
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Z kanadskej mincovne vyniesol zlato za 165-tisíc eur vo vlastnom zadku. Vynaliezavý pracovník nakoniec poputuje do väzenia

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE KANADA PENIAZE
Uložiť Uložené

A neprišli mu na to celé mesiace.

Dlhoročný pracovník Kanadskej kráľovskej mincovne (Canadian Royal Mint) si v priebehu rokov našiel zaujímavý spôsob, ako sa obohatiť. Zamestnanec Leston Lawrence pracoval so zlatom od roku 2008 a počas prvotných rokov s ním neboli žiadne problémy, lenže tie nastali koncom roku 2014, keď Leston prvýkrát vychádzal z mincovne a rozozvučal detektor kovov. Strážnici ho samozrejme prehľadali, ale keďže Lestona poznali a na jeho tele nenašli nič, čo by mohlo napovedať, že pracovník z mincovne vynáša drahé kovy, pustili ho domov. Rovnaká situácia, keď Lestona označil detektor kovov potom nastala neuveriteľných 28-krát a možno by to takto pokračovalo aj naďalej, keby sa zlato nenašlo doslova v Lestonovom pozadí.

Leston pracoval na pozícii, v ktorej zlato roztavoval, kontroloval a zabezpečoval jeho kvalitu, lenže namiesto toho, aby ho potom vrátil späť, si ho vopchal do vrecka a nenápadne odniesol do svojej skrinky. Práve v nej sa našla vazelína a latexové rukavice slúžiace na to, aby si Leston mohol zlaté mince jednoduchšie umiestniť tam, kde prirodzene nepatrili. V zadku ich potom preniesol cez detektor kovov a doma ďalej rozpredával, čím zarobil približne 165-tisíc eur. Vynaliezavý pracovník teraz čaká na právoplatný rozsudok a hrozí mu pritom niekoľko rokov väzenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia