Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. novembra 2016, 20:07
Čas čítania 0:00
Valéria Frázová

O chalanoch, ktorí sú slobodní, "ale" predsa je tam nejaký háčik. Nájsť si frajera je niekedy hotová vedná disciplína

Uložiť Uložené

Nie je slobodný ako slobodný.

Tvrdím už fakt dlho, že to je hotová vedná disciplína nájsť si frajera. A keď už konečne stretneš svojho vytúženého princa krasoňa a sú tam aj vzájomné sympatie, aj si máte čo povedať, zrazu prichádza na scénu "ale." Mám pocit, že dnes už má každý slobodný chalan takéto "ale" pripravené v zálohe a nebojí sa ho použiť hneď, ako začne ísť do tuhého. Neviem, či to je spôsobené tým, že som vo veku, kedy majú ľudia tendenciu všetko komplikovať, alebo to je len moderný trend vyzerať nedostupne. Pravdou však zostáva, že sa mi naozaj dlho nestalo, že by som stretla chalana, chlapa, muža, ktorý by mi nepovedal svoje "ale." Tu je zbierka tých najlepších. 

1. Som slobodný, ALE tak trochu sa s niekym stretávam
"Tak trochu? Definuj tak trochu. Chodíte tak trochu na večere? Alebo tak trochu spolu len spávate? Je to vážne, ale len trochu?" Nikdy neviem, ako na takúto informáciu reagovať, aký si urobiť záver. Prečo sme sa vôbec dostali do bodu, kedy toto musíme riešiť, prečo to neprišlo ešte predtým, ako sme išli na prvé rande? Každý si v dnešnej dobe ide nejakú svoju hru či stratégiu, aj baby aj chalani a skúšame, čo ešte ten druhý znesie a kedy už je to cez čiaru. Nie sme k sebe od začiatku natoľko úprimní a nemáme gule tomu druhému oznámiť, že v tom je ešte niekto. Skôr vyčkávame, akú taktiku zvoliť. S kým nám je lepšie, či potiahneme dve veci paralelne alebo ako sa to vyvinie samo. Ja osobne som človek, ktorý si naozaj najviac na svete cení úprimnosť a som radšej, keď ma niekto postaví pred holý fakt, ako keď mám po mesiaci šokovú terapiu. Preto stále nerozumiem, čo to je za moderný trend sa s niekym "tak trochu" stretávať. Nie veľmi, aby to nebolo príliš seriózne, ale zasa dostatočne, aby bol sex?

O chalanoch, ktorí sú slobodní, "ale" predsa je tam nejaký háčik. Nájsť si frajera je niekedy hotová vedná disciplína
O chalanoch, ktorí sú slobodní, "ale" predsa je tam nejaký háčik. Nájsť si frajera je niekedy hotová vedná disciplína Zdroj: unsplash.com


2. Som single, ALE rozišiel som sa pred 4 mesiacmi

Po 3 rokoch. Poznáte to, stretnete niekoho v klube, v kine, v obchode, začnete si písať, príde prvé rande a nič nenaznačuje tomu, že by niekde mohol nastať problém. Jeho profil na Instagrame nevykazuje žiadne známky frajerky, na facebooku svieti nápis SINGLE, máme zelenú a otvárame sa novej avantúre (pozn. red. milostné dobrodružstvo). A zrazu zo dňa na deň, v podstate nevysvetliteľne, večer nepríde správa "dobruu :-*" a ráno nepríde nič. V hlave sa ti rozbehne súbežne 24 možných scenárov, čo sa mohlo stať, kde nastala chyba, či sa chcel s tebou len vyspať alebo je v tom niekto iný a vysvitne, že predsa len je. EX. S ktorou síce už xy mesiacov nechodí, nestretáva sa a komunikuje minimálne, ale stále tam je. Taký malý čierny obláčik, ktorý sa len tak nad vami vznáša a občas z neho trošku kvapne (jedna, dve smsky), no raz za čas spustí monzún (zúfalé opité telefonáty o 3 ráno). Čas je v tomto prípade mocný čarodej, ale nie je všetko perfektné a ideálne hneď, ako po mávnutí Hermioninho čarovného prútika, skôr je to také mávnutie zlomeného prútika Rona Weasleyho a vy len čakáte, aký bude výsledok. Netreba hneď hádzať flintu do žita, ale treba si určite uvedomiť, či ste dosť ready na to, že pred vami tam niekto bol. Dlho.


3. Mám frajerku, ale chcem sa s ňou rozísť

Prosím ťa, keď budeš počuť túto vetu, v tej sekunde si zober zo stola telefón, zbal si veci a KAŠLI NA TO. Fakt sa zdvihni, povedz že ti do toho prišli neodkladné povinnosti, alebo cítiš ako na teba prichádza astmatický záchvat a choď na víno. Zavolaj kamoške a ožer sa ako doga. Chlapi, ktorí majú frajerky a napriek tomu majú tendenciu vyhľadávať iné ženy, sa skrátka nudia. Nudia sa vo vzťahu, v ktorom sú dlho a logicky nastal ten moment, kedy prišiel stereotyp. Potrebujú vzrúšo a narozprávajú ti všetky možné bájky o tom, ako to už medzi nimi nefunguje, ako spolu nespávajú, ako sa s ňou nudí, ako je pod papučou a chce to už rok skončiť, všetko preto, aby zažil niečo nové. Keď je to teda také tragické, prečo je stále s ňou? Nejaká istota do budúcnosti, že nebude sám alebo len pohodlnosť a zvyk? Možno je to práve preto, že je s osobou, ktorá je schopná tolerovať takéto excesy a radšej zatvára oči pred realitou, ako by ho mala konfrontovať. Naozaj chceš byť tá druhá, ktorá bude doma rozmýšľať ako zaspáva pri frajerke v posteli alebo ako s ňou ide na letnú dovolenku? To nechceš. A nechceš ani frajera, ktorý sa s tebou začal stretávať počas toho, ako mal vzťah, pretože tento fakt ti navždy ostane v hlave. Uložený v takej malej zásuvke niekde v podvedomí, pripravený sa pripomenúť, keď prídu prvé pochybnosti či ťa náhodou nepodvádza.

O chalanoch, ktorí sú slobodní, "ale" predsa je tam nejaký háčik. Nájsť si frajera je niekedy hotová vedná disciplína
O chalanoch, ktorí sú slobodní, "ale" predsa je tam nejaký háčik. Nájsť si frajera je niekedy hotová vedná disciplína Zdroj: unsplash.com


4. Mám frajerku, ale nechcem sa s ňou rozísť

Áno, sú aj takí. Dlhodobo šťastne zadaní, ale DTF (down to f*ck) - za každú srandu. Nič nenasvedčuje, že by bol vo vzťahu neštastný alebo že by to škrípalo, dokonca sa verejne hlási a priznáva ku skutočnosti, že niekoho má. Napriek tomu, vždy keď ho stretneš v klube, kontroluje mandle niekomu inému, alebo na parkete tancuje telo na telo s nejakou žabkou, s ktorou nenápadne ruka v ruke opúšťa v neskorých ranných hodinách klub. Pritom miluje svoju frajerku, je to budúca matka jeho detí a v živote by nechcel inú. Niekto zbiera Pokémonov, niekto pogy, niekto ženy. V tomto máme jednu veľkú nevýhodu, že nedokážeme oddeliť sex a lásku. Chlap dokáže milovať jednu ženu a mať sex s 30, lebo je to v podstate z biologického hľadiska normálne, nakoľko majú v sebe prirodzene chuť a potrebu sa rozmnožovať. S tým bohužiaľ nepohneme, to je príroda. 

5. Som slobodný, ale nie som pripravený na vzťah
Stará známa obohraná pesnička, kedy si nie si celkom istá, či si mimo ty, alebo on. Niekedy je zlé načasovanie naozaj kameňom úrazu a aj keď si dve osoby sadli a mohlo by to za bežných okolností šľapať ako švajčiarske hodinky, tak to proste nejde. Buď je to množstvo povinností v škole, ťažký semester, veľa skúšok alebo nový projekt v práci, ktorý si vyžaduje pozornosť, prípadne nejaký iný vytýčený cieľ, ktorému sa človek venuje. Niekedy však ide naozaj len o výhovorku, keď udalosti naberú píliš rýchly spád a všetko vyzerá zrazu až moc vážne a on chudák vlastne zistí, že vzťah nechce. Vtedy maj vždy na pamäti, že láska je ako prd, keď je nasilu, tak je z toho väčšinou hovno.

6. Som slobodný, ale neviem si vybrať

Poznáme to všetci, v mori pláva príliš veľa rybičiek, aby si si chytil jednu Dory a vrátil sa do člna. Tak ako máš ty rozpísané 3 konverzácie na Whatsappe, ďalšie dve na Instagrame a novú žiadosť o priateľstvo po piatkovej párty, tak má aj on. S jednou bol v kine, s druhou venčiť psa, tretia ho zavolala na koncert a so štvrtou bol na palacinkách. Nič vážne, veď boli len vonku. Ale to ste boli aj vy. A teraz čo? Presviedčať ho o svojich kvalitách alebo čakať kým si vyberie? Problém je, že máš dočinenia s playerom, ktorý vie, že ho baby žerú a možno si ani vyberať nechce. Úprimne, kto nemá rád ten pocit, keď mu horí telefón a je chcený. Daj tomu šancu, ale nehroť veci, nevyvolávaj, nevypisuj, pretože keď naozaj bude chcieť, tak sa ozve. 



Nie je chlap ako chlap a nie je ALE ako ALE. Preto rozhodne nechoď do nového vzťahu s negatívnym prístupom, skúšaj, uč sa na chýbach, ale hlavne opatrne. A ak máš aj ty nejakú príhodu, kedy bol slobodný, ale vlastne nie tak celkom, napíš nám do komentárov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia