Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2016, 22:35
Čas čítania 0:00
Marek R.

Máme prvé tri body! Slovenskí futbalisti konečne zabrali a v domácom prostredí porážajú Škótsko rozdielom triedy

ŠPORT FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Bolo jasne vidieť zlepšenie vo výkone našich chalanov a zaslúžene tak porážame súpera 3:0.

Kvalifikácia na ME 2016 vo Francúzsku skončila mimoriadne úspešne, navyše sme si na spomínanom turnaji zahrali v osemfinále, a tak sme boli zvedaví, ako bude prebiehať tá na majstrovstvá sveta 2018 v Rusku. Už pred samotnou kvalifikáciou sa riešila kauza Kozák vs Stoch, následne sme v prvom zápase prehrali s Anglickom gólom v posledných sekundách zápasu, potom sa riešila kauza Kozák vs Hlavena, no a následne pokazil atmosféru v mužstve Vladko Weiss a Kozákovu družinu tak čakala neľahká úloha. Tú, bohužiaľ, vôbec nezvládli a po veľmi zlom výkone prehrali aj so Slovinskom. Výsledok je tak taký, že po dvoch zápasoch má Slovensko na svojom konte presne 0 bodov a cesta do Ruska sa nám značne komplikuje. Kým cesta do Francúzska bola od začiatku ako z rozprávky a len Slovensko a Anglicko boli po mnohých zápasoch neporazení, teraz sme stále čakali na prvú výhru a dokonca aj prvý gól. Ten mohol padnúť v našom treťom zápase, tentoraz proti Škótsku. 

Zápas sa odohral v trnavskej City Arene Štadióna Antona Malatinského a zlé výkony našich a taktiež nie zrovna príjemné počasie spôsobili, že nebolo vypredané. Ešte napríklad v pondelok popoludní bolo voľných 6500 lístkov, no napríklad takí škótski fanúšikovia pokupovali všetky lístky určené pre nich a Slovensko tak zaplavilo mnoho mužov v kiltoch. Čo sa týka nášho súpera, v kvalifikácii má na konte štyri body, keď najskôr vyhrali nad Maltou 5:1 a potom zachraňovali v závere bod proti Litve. Na začiatku ich tak čakali súperi z kategórie tých ľahších a verili sme, že práve Slovensko im pripraví prvú prehru. Pri takomto scenári by sme však museli skórovať, no naši reprezentanti neskórovali už dlhých 405 minút. So Škótskom to dokonca bol náš historicky prvý oficiálny zápas.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Trénerovi Kozákovi v zápase chýbali niekoľké opory. Kvôli zraneniam z kádra vypadli Viktor Pečovský, Norbert Gyömbér, Ondrej Duda a Peter Pekarík. Kvôli kartovému trestu do zápasu nemohol zasiahnuť Tomáš Hubočan a o Vladkovi Weissovi, samozrejme, všetci vieme. Naopak, potešiť nás mohol návrat opory zadných radov Martina Škrteľa a slovenských fanúšikov určite potešila nominácia Milana Škriniara, ktorý pred pár dňami pomohol SR 21 k postupu na majstrovstvá Európy. A treba veriť, že ho v budúcnosti doplnia ďalší šikovní a talentovaní mladí hráči.

Základné zostavy:

Slovensko: Kozáčik – Sabo, Škrtel, Ďurica, Holúbek – Kucka, Škriniar – Ďuriš, Hamšík, Mak – Nemec.
 
Škótsko: Marshall – Paterson, Martin, G. Hanley, Tierney – D. Fletcher – Snodgrass, Bannan, McArthur, Ritchie – S. Fletcher.

Kapitánom slovenského výboru bol po návrate do zostavy Martin Škrteľ, ktorého tvár zdobila ochranná maska kvôli tomu, že v zápase proti Feyenordu si zlomil nos. Rovnako ako Slovinci, aj Škóti nás aktívne napádali a snažili sa našich hráčov donútiť k chybe. Blízko k tomu boli už v tretej minúte, keď dostali pod tlak nášho stopéra Ďuricu, ten si ale efektne prehodil napádajúceho súpera a ukludnil situáciu. Aj my sme sa snažili prerušiť akcie Škótska už v ich zárodku, no s aktivitou to prehnal Adam Nemec, ktorý v šiestej minúte prišiel do súboja neskoro a nebezpečne fauloval. Na naše šťastie sa nežltilo, no žltú kartu na našej strane dostal neskôr Sabo. V úvode bolo z našej strany mnoho nepresností v rozohrávke, hráči akoby boli nervózni pri pomyslení, že dnes už jednoducho musia vyhrať. Prvá ako taká šanca v zápase prišla v 12. minúte, kedy sa za našu obranu dostal nebezpečný center, ktorý našiel Stevena Fletchera, ten však nezamieril presne. V 14. minúte sa zas vpredu pripomenul Ďurica, ktorý bol v zápase so Slovinskom naším najlepším útočníkom a strelou z diaľky preveril Marshalla. Bola to vôbec len druhá slovenská strela na bránku v celej kvalifikácii.

Odporúčané
Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko 15. apríla 2024, 13:30

V 18. minúte sa k nim pridali ďalšie dve a na našu radosť tá štvrtá skončila v sieti. Krásna akcia Slovenska, vysunutie Holúbka Škriniarom, presný center do šestnástky, hlavička Ďuriša, zákrok Marshalla, ten však len vyrazil loptu pred seba, kde už číhal Robo Mak a nekompromisne prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. 1:0! Už o niekoľko desiatok sekúnd mohli hostia vyrovnať, no Matúš Kozáčik vyrazil nebezpečný pokus útočiaceho hráča na roh. Škóti skúšali našu obranu a brankára hlavne po centroch do šestnástky a síce našli adresáta, ten však vo väčšine prípadov mieril veľmi nepresne. Boli to skôr len také náznaky šancí, nič vážnejšie to však nebolo, no chalani si museli aj tak dávať poriadny pozor, lebo stačí malé zaváhanie a z pološance je razom gólovka. Potlesk od publika si vyslúžil aj Milan Škriniar po krásnom zbavení sa súpera, no a ďalší sa dostal aj Robovi Makovi, ktorý sa v prvom polčase bavil futbalom a v 40. minúte takmer pridal svoj druhý gól v zápase, no brankár Marshall predviedol výborný zákrok. Po polčase sme tak vyhrávali o jeden gól a hoci to nebol z našej strany nejaký oslnivý výkon, bolo ale vidno, že chalani sa snažia, vypracovali si niekoľko šancí a čo je hlavné, konečne vyhrávali.

Krásna akcia Slovenska končí gólom Roba Maka

V druhom polčase tak na chalanov čakala náročná úloha udržať alebo aj navýšiť stav a my sme im verili. Úvod druhej štyridsaťpäťminútovky sa niesol v znamení pološancí na jednej či druhej strane, góly však, logicky, nepriniesli. Pozor si musel dávať hlavne Erik Sabo, ktorý mal na konte žltú kartu z prvého polčasu a v 55. minúte bol dokonca neskoro v súboji, druhá žltá z toho však našťastie nebola. O minútu neskôr sme však na tento problém okamžite zabudli, keďže sme sa dostali do dvojgólového vedenia! Marek Hamšík vysunul krajného obrancu Holúbka, ktorý bol na útočnom výlete, ten spätnou prihrávkou našiel pred bránkou Roba Maka, ktorý si krásne položil brániaceho hráča a s prehľadom pridal svoj druhý gól v zápase.

Robo Mak bol naozaj pri chuti

V 65. minúte sa po nejakom tom čase pripomenuli strelecky aj Škóti, strela však smerovala len do stredu bránky a náš brankár tak s ňou nemal žiadny problém. Osobne by som pochválil oboch našich krajných obrancov, teda Holúbka a Saba, ktorí boli vidieť naozaj všade a výborne nahradili napríklad takého Pekaríka. Zatiaľ čo som ich však vychvaľoval, stihli chalani pridať už tretí gól a zdalo sa, že je o všetkom rozhodnuté. Mak si tentoraz pripísal asistenciu, keď jeho rohový kop našiel Adama Nemca, ktorý sa zavesil do vzduchu a suverénne prekonala Marshalla!

Adam Nemec zvyšuje po rohovom kope už na 3:0

Hoci Škóti prehrávali už o tri góly, k nejakému výraznejšiemu tlaku sa nedostali a bolo tak jasné, že tento zápas ovládli práve slovenskí futbalisti. Tí konečne prerušili gólové suchoty, dali tri góly a dokonca udržali aj čisté konto. Konečne sme si tak pripísali na konto prvé body a je super, že z toho boli rovno body tri! 

Máme prvé tri body! Slovenskí futbalisti konečne zabrali a v domácom prostredí porážajú Škótsko rozdielom triedy
Zdroj: evysledky
Domov
Zdieľať
Diskusia