Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2016, 17:45
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Apple prehralo súdny spor kvôli patentovanej technológii. Teraz musí zaplatiť cez 300 miliónov dolárov

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Milión hore dole.

Kalifornský výrobca spotrebnej elektroniky bol zapojený už do niekoľkých väčších súdnych ťahaníc, a to vrátane série mediálne populárnych prípadov, kde išlo o kopírovanie dizajnu ikoniek iPhonu. Obvinený vtedy bol Samsung, ktorý sa však svojou obhajobou občas dokázal zachrániť. A momentálne to zvládla aj spoločnosť VirnetX, lepšie povedané, známy patentový troll. Apple mu totiž po novom musí zaplatiť viac ako 300-miliónový účet za to, že jeho známa komunikačná aplikácia FaceTime využíva niečo, čo obsahujú registrované patenty VirnetX. 

Žaloba za porušovanie patentovaných technológií patentového trolla bola od roku 2010 v poradí už tretia. Sporná oblasť vznikla podľa dostupných informácií z webu CNET v oblasti softvérovej bezpečnosti FaceTime. Apple vraj plánuje bojovať ďalej a preto chce podať odvolanie.

Podobné scenáre prebiehali aj pri predchádzajúcich súdnych ťahaniciach so spomínanou spoločnosťou, ktorá sa živí tým, že vyhľadáva potenciálne ciele. Tie musia ale najskôr vo svojich produktoch využívať duševné vlastníctvo VirnetX. Ak sa im ale podarí nájsť vhodný objekt, vedia tak nadobudnúť slušný balík peňazí. Najmä, ak je daný produkt úspešný, čo o aplikácii FaceTime nepochybne platí. Nájdeme ju nielen v mobilných zariadeniach, ale aj v osobných počítačoch od Applu z celého sveta

Apple prehralo súdny spor kvôli patentovanej technológii. Teraz musí zaplatiť cez 300 miliónov dolárov
Zdroj: support.apple.com
Domov
Zdieľať
Diskusia