Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2016, 10:37
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Chystáš sa na výlet, no nevieš, aké miesta navštíviť? Šikovná aplikácia Trips od Googlu ti potom nesmie chýbať

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Niečo pre každého náruživého cestovateľa.

Po beta testovaní prichádza konečne rad aj na širokú verejnosť, ktorá si odteraz môže očakávanú aplikáciu Google Trips nainštalovať do svojho mobilného zariadenia s operačným systémom Android alebo iOS. V podstate ide o akéhosi virtuálneho asistenta poskytujúceho pohodlnú organizáciu výletu, kde nájdeme prehľad našich leteniek, rezervácií v hoteloch, zapožičaných automobilov a ďalšie užitočné funkcie.

Chystáš sa na výlet, no nevieš, aké miesta navštíviť? Šikovná aplikácia Trips od Googlu ti potom nesmie chýbať
Zdroj: 2672686a4cf38e8c2458-2712e00ea34e3076747650c92426bbb5.ssl.cf1.rackcdn.com

Asistent pracuje s uvedenými časmi a dátumami z našej e-mailovej schránky, na základe ktorých nám potom navrhuje miesta, respektíve atrakcie hodné návštevy, a to v neznámom okolí, kde sa plánujeme zdržať alebo kadiaľ plánujeme cestovať. No a keďže aplikácia pozná náš harmonogram, tak dokáže vyplniť voľný čas počas dňa, aby sme všetko s prehľadom stíhali. Všetko naplánované potom uvidíme priamo na mape. Do úvahy sa ale okrem iného berie i aktuálna predpoveď počasia, pričom si používateľ môže sám filtrovať medzi jednotlivými kategóriami odporúčaných výletných destinácií (outdoor, indoor, špeciálne alebo pre deti). Google Trips vie taktiež odporučiť reštauráciu podľa jeho preferencie a zobraziť hodnotenia od iných návštevníkov, čo sa pri výber kvalitného podniku určite hodí.

Odporúčané
Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) 29. marca 2024, 9:30

Výhoda novej aplikácie Trips spočíva predovšetkým v offline kapacitách, takže ak ideme do zahraničia a nechceme riešiť SIM kartu od niektorého z miestnych mobilných operátorov, všetky dôležité informácie máme k dispozícii aj bez aktívneho dátového spojenia - stačí iba stlačiť tlačidlo umožňujúce stiahnutie vybraného výletu. Softvér je dostupný úplne zdarma.

Domov
Zdieľať
Diskusia