Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júla 2016, 12:45
Čas čítania 0:00
Samuel Majdek

Modelka a moderátorka Barbora Bakošová: Vďaka Refresheru ma spoznáva oveľa viac ľudí (Rozhovor)

REFRESHER
Uložiť Uložené

Čo je nové v živote krásnej modelky a moderátorky?

V roku 2015 sa získala titul prvej vicemiss v súťaži Miss Slovensko. Je krásna, sympatická a od decembra 2015 sa začala objavovať s mikrofónom v ruke vo videách na našom portáli. Áno, reč je o modelke a dnes už aj moderátorke Barbore Bakošovej, ktorú sme sa rozhodli po pol roku pôsobenia v našom Refresher tíme vyspovedať.

Samotný rozhovor je doplnený o fotografie od Matúša Granca, ktoré sú súčasťou jeho projektu Muses - at their homes. Ako tvrdí Matúš, "Projekt Muses, ako už z názvu vyplýva je o ženách, o múzach, je o ženskom tele a jeho krehkosti. O bytí, existencii, sexualite a rôznorodosti. Každé fotenie je iné, aj keď spočíva v niečom veľmi podobnom. Každá žena ma inú osobnosť, inak sa mi s ňou pracuje a od toho závisí aj konečný výsledok. Fotenia ​sa ​odohrávajú u modeliek doma. Doma, kde sa cítia bezpečne, dokážu sa omnoho viac a rýchlejšie uvoľniť.​ Styling si robím sám a make up si robí modelka. Aby vznikla tá správna atmosféra, pri fotení by nemal byť nikto iný než my dvaja." 

Modelka a moderátorka Barbora Bakošová: Vďaka Refresheru ma spoznáva oveľa viac ľudí (Rozhovor)
Zdroj: Matúš Granec

Ahoj Barbora, začneme zľahka, ako sa momentálne máš?

Ahojte, ďakujem za opýtanie. Momentálne sa mám už lepšie, ako keby ste sa ma pýtali pred mesiacom. Mám už takú letnú náladu a aj letný režim. To znamená menej povinností a školy a viac voľného času, zábavy a slnka.

Ako budeš ten voľný čas tráviť? Plány na leto už sú, či nechávaš to na náhodu?

Rada by som stavila na náhodou, ale to už bohužiaľ veľmi nejde. V mojom kalendári nájdete už teraz pracovné povinnosti na november. Zatiaľ mám naplánovanú dovolenku, na ktorú odlietam už čoskoro. Taktiež mám v pláne videá pre vás, ktorí sledujete Refresher. Celý august budem súčasťou jedného veľkého projektu, no zatiaľ nemôžem prezradiť, o čo presne ide.

Skúšky v škole máš dokončené? Prezraď nám, čo vlastne študuješ a prečo si si tento odbor vybrala.

Jedna skúška ma ešte čaká, všetky ostatné som úspešne zvládla. Vybrala som si odbor divadelný manažment na VŠMU, ale napriek tomu sa veľmi často stretávam s reakciou: “Takže si herečka…”. Primárne by som sa mala venovať divadelnej produkcii, ale možnosti na našej škole sú obrovské. Pedagógovia nechávajú voľnú ruku našej kreativite a neškatuľkujú nás len do sféry divadla. Je možné, že v budúcnosti prepojím moje povolanie modelky aj s produkciou. Ale to predbieham, stále som len v prvom ročníku.

Modelka a moderátorka Barbora Bakošová: Vďaka Refresheru ma spoznáva oveľa viac ľudí (Rozhovor)
Zdroj: Matúš Granec

Poďme ale späť k práci, od decembra pre náš portál natáčaš rôzne reportáže a ankety z ulíc. Ako sa ti tento moderátorsky post páči?

Na začiatku som sa musela v moderátorskych vodách trochu udomácniť. Bolo to dosť zložité, lebo väčšinou som bola vždy na strane toho, kto moderátorovi odpovedal. Práca so širokou verejnosťou má svoje čaro a aj úskalia, lebo nikdy neviete ako zareagujú. Stále sa nepovažujem za pravého moderátora, no na základe pozitívnej spätnej väzby, či už od čitateľov Refresheru alebo aj kolegyne ako je Soňa Skoncová, na sebe stále pracujem a snažím sa zlepšovať pri každom novom videu.

Mala si už s moderovaním predtým nejaké skúsenosti? Čo bolo pre teba najťažšie?

Raz som moderovala prehliadku pre jednu slovenskú značku, bolo to veľmi spontánne a nečakané moderovanie. Pôvodne mala moderovať návrhárka, no asi hodinu pred začiatkom si to rozmyslela a prehovorila mňa. Najťažšie je pracovať s ľudmi, ktorí nie sú zvyknutí na vystupovanie pred kamerou a odnaučiť sa vlastné zlozvyky, ktoré si uvedomíte, až keď sa sami vidíte vo výslednom videu.

Čo ťa naopak najviac na tejto práci najviac baví?

To čo som spomínala ako najťažšie ma aj najviac baví. Reakcie ľudí sú spontánne a nikdy neviete čo vám odpovedia alebo ako zareagujú. Často sú to veľmi komické situácie. Na natáčaní ma baví aj to, že nič nie je dopredu nacvičené. Nikdy neviete koho kde stretnete a ako bude reagovať, to sa nedá naplánovať.

Spomínaš si z natáčania aj na nejakú úsmevnú situáciu?

Takých situácií bolo od decembra veľa, ale najviac mi v pamäti utkvela slečna, ktorá po mojej otázke a svojej polovičnej odpovedi len tak bez slova utiekla.

Modelka a moderátorka Barbora Bakošová: Vďaka Refresheru ma spoznáva oveľa viac ľudí (Rozhovor)
Zdroj: Matúš Granec

Čítaš si komentáre pod svojimi videami?

Áno, čítam. Podľa reakcií čitateľov na Refresheri a mojho okolia usudzujem, že komentáre sú momentálne veľmi obľúbené.

Spoznávajú ťa ľudia na ulici, že aha, to je Barbora z Refresheru?

Vďaka Refresheru má spoznáva oveľa viac ľudí, ako ma spoznávalo na základe zisku titulu prvej vicemiss Slovensko 2015. Dokonca aj v mestách mimo Bratislavy som sa stretla s otázkou:“ ty si tá Barbora z Refresheru”?

Keď sme už pri tej Miss, prihlásila by si sa do tejto súťaže znova?

Moje rozhodnutie by bolo asi také isté, ako bolo. Sama by som sa neprihlásila, ale ak by ma opäť nahovorili moji kamaráti návrhári, tak by som sa prihlásila. Ale som rada, že som sa pred rokom nechala prehovoriť, určite to neľutujem.

Modelka a moderátorka Barbora Bakošová: Vďaka Refresheru ma spoznáva oveľa viac ľudí (Rozhovor)
Zdroj: Matúš Granec

Aký máš názor na plastické operácie? Uvažovala si niekedy, že by si si dala niečo vylepšiť?

Môj názor na plastické operácie vyjadrím tiež otázkou. “Ako je možné, že kedysi mohli byť ženy krásne aj bez operácií?” Na druhej strane, plastické operácie neodsudzujem, len pri týchto zákrokoch je podľa mňa najdôležitejšie pravidlo, že menej je viac. Neuvažovala som nad zmenou, veď prečo bojovať proti prírode a mať vrásky podľa mňa nie je hanba.

Vo videoreportáži z Wakelake všetci videli tvoju super postavu. Aký je tvoj recept na takúto formu? Dávaš si pozor na to, čo ješ?

Ďakujem za kompliment (smiech). Môj recept je hlavne genetika a veľa športu v mladosti. Teraz nemám toľko času na cvičenie, ako by som chcela. Nielen kvôli fyzickej stránke, ale aj proti stresu a uponáhľanému životnému štýlu dnešnej doby sa už druhý rok venujem jóge a pilatesu. V reportáži o streetfode ste mohli vidieť, že na jedlo si dávam pozor iba minimálne. Radšej dobrý burger a o 20 drepov viac ako hladná ležať na gauči.

Rozmýšľala si niekedy nad tým, že by si nafotila akty?

Ženské telo je nádherné a ak ho vie niekto pekne, elegantne a sofistikovane zachytiť, tak prečo nie. Problém je skôr v tom, ako by moje akty strávila spoločnosť a médiá.

Modelka a moderátorka Barbora Bakošová: Vďaka Refresheru ma spoznáva oveľa viac ľudí (Rozhovor)
Zdroj: Matúš Granec

Na záver si dáme sériu klasických Refresher otázok. Aký bol posledný film, na ktorom si bola v kine?

Bol to film talianskeho režiséra Paoloa Sorrentino s názvom Youth/Mladosť.

Najobľúbenejšie značky oblečenia?

Nezáleží mi veľmi na značke, ak sa mi kúsok páči, potrebujem ho a sedí mi kúpim si ho hocikde.

Najobľúbenejší zahraničný a SK/CZ interpret?

Najobľúbenejšou interpretkou je Beyoncé zo zahraničnej scény a z československej scény asi Chinaski. Ale nerada si vyberám len jedného konkrétneho interpreta, lebo počúvam naozaj širokú škálu hudby.

Máš partnera?

Áno, mám partnera s ktorým čoskoro budem už 3 krásne roky.

Aké máš plány do budúcna, povedzme, v horizonte 5 rokov?

Nikdy nevieme čo príde, a preto nerada plánujem takto dopredu, ale dúfam, že budem mať úspešne doštudovanú školu, rozbehnuté nejaké svoje projekty a budem stále šťastne zadaná.

Odkaz čitateľom Refresheru?

Odkazujem čitateľom Refresheru to isté, čo odkazuje Exupéry vo svojom diele Malý princ: “Dobre vidíme iba srdcom. To, čo je podstatné, je pre oči neviditeľné.”

My našej kolegyni Barbore ďakujeme za rozhovor a držíme jej palce. Určite sa môžete už teraz tešiť na ďalšie ankety, dokrútky či zaujímavé reportáže. 

Modelka a moderátorka Barbora Bakošová: Vďaka Refresheru ma spoznáva oveľa viac ľudí (Rozhovor)
Zdroj: Matúš Granec
Domov
Zdieľať
Diskusia