Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2016, 12:24
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Zahraniční recenzenti videli Warcraft, niektorí film prirovnávajú k odpadu. Máme sa báť?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Prvé ohlasvy bývajú zväčša pozitívne, Warcraft je však už od začiatku odsúdený na neúspech.

Ajajaj. Talentovaný Duncan Jones, ktorý režíroval Source Code, si po vzore Josha Tranka a jeho rebootu Fantastickej štvorky asi zobral na plecia veľké sústo. Môže za to fakt, že je neskúsený v blockbusterovom vedení filmu alebo to, že je veľkým fanúšikom Warcraftu, a tak nemal jasnú víziu o tom, čo bude dobré pre divákov po celom svete? Alebo Warcraft zlyhal na viacerých frontoch? Nuž, jedno je isté, zázrak sa nekoná, recenzenti sú sklamaní a hráči naštvaní. Dá sa teda predpokladať, že slovenskí hráči a "ultras" vo videohernom prevedení budú hovoriť o epickom zážitku. Kto vie, možno je Warcraft skutočne dobrý, no prvé ohlasy hovoria jasnou rečou. Film za veľa nestojí, kliatbu filmových adaptácií videohier nezlomil a má viac kľúčových negatívnych problémov, než malých pozitív, čo je veľký prúser. 

Čo sa teda nepodarilo? Vizuál je údajne dosť problémový, scenár je plný klišé, postavám chýbajú dostatočné motivácie a emócie. Snímka sa snaží predstaviť celú plejádu neznámych postáv a divák má z toho časom dosť veľký bordel, navyše vás údajne ani nezaujmú. Hovorí sa o 1-2-dimenzionálnych ľuďoch a Orcoch. Záporáci sklamali, Orcovia veľa múdrosti nepobrali a Duncan Jones sa snaží predstaviť divákom Warcraft od piky. Zabudol však, že natáča film a nerobí ho len pre hardcore fanúšikov Blizzardu. Nechceme spoilerovať (od toho tu máme Expl0iteda), a tak si niektoré z výtok a pozitív necháme pre seba. The Wrap dokonca udelilo snímke hodnotenie 1/10 a prirovnalo ju k Travoltomu Bojisku Zeme (Battlefield Earth). Asi by sme toto hodnotenie nemali brať príliš vážne, to by už bolo trochu veľké sústo. Vážne sa však berie film, podľa kritikov až veľmi vážne. Tento bod sa kritizuje u väčšiny filmov natočených podľa hier. Ťažko spravíte z Hitmana či MGS seriózny film, a to platí aj pre Warcraft.

Na paškál si mnohí zobrali aj Garonu v podaní Pauly Patton. Tá je ako jediná z radu Orcov točená vo svojej ľudskej podobe s make-upom a maskami. Hovorí sa, že je z polovice Orc a z polovice človek, no to je v tejto chvíli jedno, keďže jej herecký výkon je údajne hrozný a jej tesáky počas celej stopáže smiešne. Herci celkovo dostali slušnú nádielku negatívnej kritiky, kedy sa nechváli prakticky nikto. Na rottenoch momentálne svieti 40%, avšak len z piatich hlasov. Dva sú teda pozitívne a tri negatívne. My však ostávame otvorení a pozitívne naladení. Premiéra nás čaká už 9. júna, takže tých pár dní ešte vydržíme a budeme dúfať, že nám film zapasuje lepšie. Ak nie, zrejme to tu bude vyzerať ako pod recenziou na BvS. 


PS: Na druhej strane, v jednej sále sa aj tlieskalo, aj keď možno zo slušnosti. Možno je to však naozaj dobré. Určite ale nečakajte osmičky v recenziách.

Domov
Zdieľať
Diskusia