Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2016, 14:27
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Záchrana mačiatka na vrchole mrakodrapu by zmiatla každého z nás. Japonci majú s virtuálnou realitou veľké plány

TECH JAPONSKO
Uložiť Uložené

Ďalší kreatívny nápad, ako využiť takmer neobmedzené možnosti VR headsetov, je na svete.

Vyzerá to tak, že už čoskoro budeme môcť okúsiť dychberúci zážitok aj bez toho, aby sme museli fyzicky opustiť náš príbytok. Prostredníctvom VR headsetu a jeho pohlcujúcej reality sa nám totiž otvorí obrovské množstvo nových príležitostí, ktoré prinesú významnú digitálnu revolúciu. Tradičné pozeranie na zobrazovací panel, ku ktorému je pripojená herná konzola alebo skriňa osobného počítača, nahradí virtuálna realita a tá rozšíri sledovanie televízorov či monitorov na takú úroveň, že nám hranie herných titulov bude pripadať ako niečo, čo je súčasťou našej reality

Túto skvelú príležitosť chcú japonskí vývojári zo známej spoločnosti Bandai Namco využiť na vytvorenie takého virtuálneho prostredia, v ktorom nám telo vyprodukuje viac adrenalínu než pri viacerých činnostiach v bežnom živote. A názornú ukážku, ako si predstavujú budúcnosť VR headsetov, nám teraz ukázali v krátkom videu, kde sa ľudia vďaka nasadenému zariadeniu HTC Vive, dodatočným senzorom pohybu končatín a drevenej latke položenej na podlahe snažia zachrániť malú mačičku, ktorá uviazla na nebezpečne vysokom mieste a teraz potrebuje zachrániť.

Domov
Zdieľať
Diskusia