Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2016, 21:17
Čas čítania 0:00
Jakub P.

Hviezdy svetového futbalu vyhlásili štrajk proti šnurovaniu kopačiek

ŠPORT ADIDAS FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ozil, Oscar a Rakitić už budú hrať bez šnúrok!

Najlepší hráči futbalového sveta už nechcú hrať v šnurovacích kopačkách. Ich predstavy o ešte lepších výkonoch sa tak môžu naplniť. Minulý týždeň Mesut Özil, Ivan Rakitić a Oscar odhalili na Instagrame testovaciu verziu prototypu kopačiek, ktoré začali skúšať na tréningoch. ACE 16+ Purecontrol, prvú vysoko výkonnú futbalovú kopačku bez šnúrok na svete. Ďalší hráči adidas budú model nosiť od 30. januára.

Hviezdy svetového futbalu vyhlásili štrajk proti šnurovaniu kopačiek

“Možnosť byť jedným z prvých hráčov, ktorí si tieto kopačky obujú, je naozaj vzrušujúca. Už som ich vyskúšal a môžem s istotou povedať, že sú to najlepšie kopačky, aké som kedy mal na nohách. Pretože nemajú šnúrky, majú oveľa väčší povrch, takže kontrolovanie lopty je teraz oveľa jednoduchšie. Tieto kopačky sú rozhodne neprehliadnuteľné,” hovorí stredopoliar FC Barcelona, Ivan Rakitić.

Hviezdy svetového futbalu vyhlásili štrajk proti šnurovaniu kopačiek

Mesut Özil tiež patrí medzi prvých hráčov, ktorí vyskúšali model ACE 16+ Purecontrol. “Počas celej svojej kariéry som sa snažil minimalizovať vplyv šnúrok na spracovanie lopty a výkopy. V roku 2014 som spoločnosti adidas spomenul, že si v šatni snažím zašnurovať kopačky tak, aby som mohol konce šnúrok strčiť do vnútra topánky, aby mi nezavadzali pri práci s loptou. Keď minulý rok prišli s kopačkami bez šnúrok, je to akoby vytvorili môj vysnívaný produkt.”

Hviezdy svetového futbalu vyhlásili štrajk proti šnurovaniu kopačiek

Medzi ďalšie kľúčové dizajnové prvky patria priestrannejšia päta a nová podrážka, ktoré minimalizujú hmotnosť. Výsledkom je kopačka, ktorá dokonale sadne a umožňuje najlepšiu možnú kontrolu a kontakt s loptou vďaka väčšiemu povrchu. Mesut aj Ivan ich už stihli naostro otestovať počas súťažného zápasu, ak by si to chcel skúsiť i ty, viac informácií nájdeš na adidas.com/football, alebo facebooku

Späť
Zdieľať
Diskusia