Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2016, 20:50
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Mamuty, tigre, smrť na každom kroku či neľútostní surovci v praveku? Vitajte vo svete Far Cry Primal

TECH
Uložiť Uložené

Ako začína jedna z najočakávanejších hier tohto roka, za koho vlastne budeme hrať a aké nebezpečenstvo nás vo Far Cry Primal vlastne čaká?

Dnes to zoberieme z kratšieho konca. O Far Cry Primal sme už napísali mnoho článkov. Za posledné dva mesiace ste mohli otvoriť rovno 4, v ktorých sme vás s hrou dostatočne oboznámili a azda všetky by sa dali považovať za previews. Ak ste teda na rôzne zaujímavosti a informácie z tohto sveta zvedaví (ako napríklad to, že prostredie je inšpirované slovenskými Karpatami), klikajte do tohto vlákna.


Na videu nižšie si môžete pozrieť, ako sa hra začína, čo motivuje hlavnú postavu a o čom vlastne dej bude. V prvých 15 minútach z hry vidíme taktiež lov mamutov, zber surovín či niekoľko základných herných mechanizmov. Čo sa týka craftingu a celkového zbierania rastlín či iných materiálov, je vám asi jasné, že to budú nevyhnutné činnosti, ktorým sa nijako nevyhnete. Zbrane, doplnky, „gadgety“, na to všetko bude potrebovať rôzne suroviny, takže sa pripravte na hodiny zdierania z kože a lámania stromčekov či trhania kvietkov. V predchádzajúdich dieloch ma to bavilo, uvidíme, ako to bude vyzerať tu. 

V tomto videu sme svedkami novinky v podobe stavania vlastnej „osady“. Takkar z klanu Wenja pátra po svojich stratených „bratoch“, pričom odhaľuje nové tajomstvá a spoznáva neznámy svet a všetky jeho nebezpečenstvá. Suroviny, ktoré počas cesty nájde, bude môcť využiť už na vyššie spomínané účely, alebo na vytvorenie akýchsi outpostov a upgradovanie svojej „dedinky“. To mu, samozrejme, prinesie pár bonusov, XP a ďalších drobností. Širokú kustomizáciu však nečakajte. Pôjde o veľmi zjednodušený model tower defense systému, akurát bez toho defense. V tomto videu sa zase môžete presvedčiť, že aj šabľozubý tiger sa dá skrotiť a dokonca sa na ňom dá povoziť. Snáď ponúkne hra aj rýchle cestovné prostriedky, respektíve časté rýchle cestovania na mape, keďže džípy a iné autá čakať nemôžeme. Vyzerá to zábavne, čo potvrdzujú aj prvé dojmy z médii. Čo mi však vadí, je až príliš evidentné vodenie hráča za ručičku prostredníctvom monológov hlavnej postavy, ktorá vám nezabudne pripomenúť, že drevo horelo aj pred 12 tisíc rokmi. 

Prvých 15 minút z hry (obsahuje drobné spoilery) 

Hru vyvíja štúdio Ubisoft Toronto, ktorému pomáha pobočka v Šanghaji a v Kyjeve. Far Cry Primal vyjde už 23. februára 2016 pre PS4, Xbox One, no a na PC sa dostaví niekedy v marci. Na záver tu máme aj niečo pre PC hráčov. Nižšie sa môžete pozrieť, či váš stroj bude na najnovší počin od Ubisoftu stačiť 

Minimálna konfigurácia

OS - Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit)
Procesor - Intel Core i3-550 | AMD Phenom II X4 955 
RAM - 4GB
Grafika -   NVIDIA GeForce GTX 460 (1GB VRAM) | AMD Radeon HD 5770 (1GB VRAM) 
Miesto - 20 GB
Ovládanie - klávesnica, myš, gamepad

Odporúčaná konfigurácia

OS - Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit)
Procesor - Intel Core i7-2600K | AMD FX-8350 or equivalent
RAM - 8GB
Grafika -   NVIDIA GeForce GTX 780 | AMD Radeon R9 280X or equivalent
Miesto - 20 GB
Ovládanie - klávesnica, myš, gamepad

Domov
Zdieľať
Diskusia