Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2015, 23:21
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Hokejisti Paneuropa Kings budú korčuľovať za tých najmenších. Výťažok z dražby dresov poputuje na dobrú vec

REFRESHER
Uložiť Uložené

Hráči Paneuropa Kings venujú svoj najbližší zápas nadácii Krehké deti.

Európska univerzitná hokejová liga je mladá súťaž. Počas svojho pôsobenia však stihli byť tímy EUHL súčasťou hneď niekoľkých projektov. Bratislavský tím Paneuropa Kings nie je v tomto žiadnou výnimkou. Už minulú sezónu zorganizovali ako prvý tím výnimočnú akciu, kedy odohrali svoj posledný predvianočný zápas v špeciálnej edícii dresov, ktoré následne vydražili a peniaze z tejto dražby odovzdali jednej z vybraných nadácií. Rozhodli sa z toho spraviť tradíciu, a preto sa tento rok spojili s nadáciou Krehké deti, ktorej venujú svoj najbližší zápas. Ten sa bude konať už v stredu, 25.11. na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Zopár informácií o tejto nadácii a jej zameranie nám priblížila lekárka Dana Dolníková: „Neonatologická klinika intenzívnej medicíny poskytuje starostlivosť veľmi širokému spektru ochorení, ktoré sa vyskytujú v novoredeneckom veku a hlavne sme sa začali venovať deťom s vrodenými vývojovými chybami, ich riešením a následnej pooperačnej starostlivosti.“ Podľa jej slov však na takúto pomoc potrebujú lepšie vybavenie: „Na to, aby sme mohli týmto deťom poskytnúť komfort, ktorý si zaslúžia, by sme boli veľmi radi, keby sa nám podarilo vybudovať operačnú jednotku vrámci nášho oddelenia. Tu by deti mohli absolvovať všetky vyšetrenia, operačný zákrok aj pooperačnú starostlivosť bez toho, aby sa museli pohnúť zo svojho lôžka.“

Krátka videopozvánka na zápas

 

Domov
Zdieľať
Diskusia