Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. septembra 2015, 13:14
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Jeseň odštartuje seriálovú sezónu plnú akčných, hororových a dramatických momentov!

FILMY A SERIÁLY THE WALKING DEAD
Uložiť Uložené

Už v októbri vypukne skutočné peklo. Čaká nás totiž enormné množstvo seriálov, ktorých premiéry si televízie rozdelili počas celej jesene.

Koncom minulého roka sme vám priniesli článok o 10 seriáloch/sériách, na ktoré sa tešíme obzvlášť najviac. Je za nami takmer 9 mesiacov, no a seriálovým fanúšikom je už jasné, že nás čaká ďalšia dôležitá méta. September a október sú totiž mesiace, kedy sa na obrazovky vracajú najobľúbenejšie či najzaujímavejšie projekty jednotlivých televíznych staníc. Rozprávame sa o pokračujúcich TV Shows, prípadne o prvé série originálnych projektov. Keďže je toho skutočne veľa, rozhodol som sa priblížiť vám jeseň, ktorá si vyžiada množstvo vášho času. Niekoľkými vetami si teda povieme niečo o 10 mnou (a sčasti redakciou) najočakávanejších projektoch, no a zvyšné dátumy premiér ďalších seriálov potom nájdete nižšie. 

1. American Horror Story - 5. séria  (7. október)

O 5. sérii pre AHS sme toho už čo-to napísali. Vyšiel trailer, nejaké teasery či obrázky, no a po 4. sérii sú diváci asi zvedaví, či sa s kvalitou pôjde hore, alebo bude seriál aj naďalej stagnovať, respektíve upadať. Nová sezóna znamená nový dej, charaktery, prostredie a možno aj čas, v ktorom sa príbeh odohráva. Istotou je len hororová atmosféra, zvrátenosť a miestami nejaké tie perverznosti a aby som nezabudol, tešte sa na nové postavy, ktorých osobnosti dávajú dokopy naozaj pestrú povahovú škálu.


2. Arrow - 4. séria (7. október)

Aka Green Arrow. 4. séria od CW konečne ukáže Olivera Queena čoby legendárneho strážcu poriadku v zelenom. Očakávať môžete viac osobných vzťahov, ďalší vývoj Oliverovej postavy, ktorej zločin prekazil plány založiť si rodinu a aspoň chvíľu žiť normálne, ale neminú vás ani skvelé akčné momenty a snáď menej natiahnutý dej. Navyše sa objaví Matt Ryan ako Constantine a bude rozhodne zaujímavé sledovať, ako jeho prítomnosť autori vysvetlia. Hlavným záporákom bude tentoraz Neal McDonough ako Damien Darhk.


3. Ash vs. Evil Dead - 1. séria (31. október)

Pred prvým trailerom, kedy sme mali k dispozícii len pár obrázkov a vyjadrení od tvorcov, som vôbec nebol optimistický a seriálu som veľké šance nedával. Po prvom traileri som však ostal v nemom úžase a neviem sa Asha v podaní Brucea Campbella dočkať. Produkčne a scenáristicky seriál zastrešia ako Campbell, tak i Sam Raimi, teda ľudia, ktorí stáli pri zrode tohto hororového fenoménu a prvých celovečerných filmov. Tešiť sa môžeme na skvelý humor, hektolitre krvi, hororové prvky a úžasnú atmosféru. Rozhodne by ste tomu mali dať šancu.


4. Homeland - 5. séria (4. október)

Homeland zaznamenal po tretej sérii dramatické zmeny ako aj v obsadení, tak aj v deji. Po Amerike sme sa presunuli primárne do Pakistanu a v piatej sérii cestujeme opäť. Tak ako minule, tak aj tentokrát to nebude lokácia jedna ale rovno niekoľko, ako nám aj napovedá trailer. Nemecko - krajina, kde bola naplánovaná veľká časť teroristických útokov z 11. septembra 2001, bude miesto, kde sa Carrie Mathison bude ako dnes už bývalá agentka CIA pokúšať balansovať život matky a vedúcej ochranky pre nemeckého boháča. Spolu s ním sa takisto vyberie do utečeneckých táborov v Libanone, čím načrtnú jednu z najdôležitejších kríz v dnešnom svete a verím, že nebude chýbať ani domáca pôda v Langley, kde to vyzerá na kybernetickú vojnu. To všetko započne už štvrtého októbra rovno dvoma dielmi naraz na americkom Showtime.


5. Leftovers - 2. séria (4. október) 

Mysteriózny seriál The Leftovers z dielne Damona Lindelofa (seriál Lost), natočený na motívy bestsellerového románu Toma Perrotty, sa radí k projektom HBO, ktoré boli napriek svojím nesporným kvalitám prijaté divákmi značne rozporuplne. Zatiaľ čo jedna skupina (tá väčšia) považuje prvú desať-dielnu sériu za dokonalú psychologickú drámu so skvelými hereckými výkonmi, perfektným soundtrackom a neskutočnou atmosférou, odporcovia vytýkajú tvorcom najmä veľmi pomalé tempo, priveľa tajomstiev a zopár nudných a hluchých miest. Druhá séria logicky naviaže na udalosti z poslednej časti a ponúkne nám pohľad na ďalšie osudy hlavných hrdinov, ktorí sa rozhodnú tentokrát presťahovať do slávneho mestečka „Zázrak“ (jediné mesto na území Spojených štátov, z ktorého nikto nezmizol).

6. The Flash - 2. séria (6. október) 

Jeden z najrýchlejších ľudí na celom svete si získal srdcia divákov hneď na prvýkrát. Úvodná séria sa podľa fanúšikov celkom podarila, dokonca údajne viac, než 3. séria Arrowa, a tak je logicky každý zvedavý na to, ako sa CW podarí pokračovať v príbehu Barryho Allena. V závere prvej série sme boli svedkami toho, ako Barry Allen/The Flash konečne porazil svojho úhlavného nepriateľa, Reverse Flasha. Keď však vytvoril nad Central City akýsi obrovský portál, vystavil tak nebezpečenstvu celý svet.


7. The Walking Dead - 6. séria (11. október)

Rozhodne nie najkvalitnejší, no v každom prípade v mojich očiach najočakávanejší. Tak nejak som si charaktery postáv, vzťahy a celkovú atmosféru The Walking Dead osvojil. Pravdepodobne to bude tým, že som odmalička sníval o skutočnej zombie apokalypse a milujem post-apo filmy a prostredia. V 6. sérii sa pozrieme do Alexandrie pod vedením Ricka, ktorého morálne rozhodnutia bude dozaista spochybňovať navrátilec Morgan, ktorý bude mať určite problém so svojím prehnaným správaním pacifistu. Brániť sa ale rozhodne vie. Očakávať môžeme ďalšie cliffhangery, pár úmrtí obľúbených postáv a ďalšiu vypálenú osadu ľudí, pretože kam zavíta Rick so svojou bandou, tam je na streche oheň a z bezpečia sa stáva peklo. 

PS: snáď ale budeme konečne ochudobnení aspoň o tie totálne nelogické rozhodnutia a správania postáv. To sa už miestami skutočne nedá zniesť.


8. Fargo - 2. séria (12. október)

Televízna stanica FX skutočne prvou sériou zabodovala. Úžasná zimná atmosféra, skvelé postavy (Malvo FTW), jedinečný cynizmus, pár úžasných dejových zvratov a mnoho ďalšieho. Aj to sprevádzalo geniálnych 10 epizód, po ktorých každý divák chcel viac. Toho viac sa aj dočkáme, no skutočne neviem, čo od toho máme čakať. Buď sú tie trailery len nešikovne spravené, alebo si tvorcovia nechali to najlepšie až priamo na celé epizódy. Dejom sa prenesieme do 70. rokov (pôjde o prequel) a sledovať budeme príbeh Loua Solversona (toho si v prvej sérii zahral Keith Carradine a v nadchádzajúcej ho nahradí Patrick Wilson) a udalosti, ktoré letmo spomínal vo svojej skromnej kaviarni. Dej sa zameria na Ronalda Reagana (ktorého stvárni  Bruce Campbell) a jeho prezidentskú kampaň, počas ktorej bude obiehať celé štáty a práve Lou Solverson bude dozerať na jeho bezpečnosť počas zastávok v štáte Minnesota. My veríme, že nasledujúca séria si zachová kvalít svojho predchodcu a ešte aj čo-to pridá.

9. The Knick - 2. séria (16. október)

Chirurgia bude napredovať aj naďalej. Miestami až príliš naturalistické zábery, autentické zobrazenia dobových lekárskych praktík, dusivé momenty a nepríjemné scény, kde je krv vidieť a cítiť úplne všade. The Knick sa rozhodne nedá uprieť skvelé herecké výkony, úžasná dobová atmosféra a vydarené zobrazenie zastaralej medicíny, ako i zaujímavé pokusy o jej modernizáciu. Prvé zábery z druhej série sľubujú divákom, že ak si aj pre tieto aspekty obľúbili tento seriál, môžu sa s radosťou tešiť aj na sériu druhú. Ste medzi nimi?

10. Jessica Jones - 1. séria (10. november)

Druhý seriál z produkcie Netflixu a Marvelu bude o ženskej superhrdinke, A.K.A. Jessica Jones je bývalá superhrdinka vystupujúca pod prezývkou Jewel. Svojej identity sa vzdala po tom, ako bola unesená jedným z nepriateľov Daredevila, Purple Manom. Ten prevzal kontrolu nad jej mysľou a zmenil ju na svojho otroka. Jessica bola nakoniec zachránená Avengermi, no práve tieto udalosti ju prinútili ku zváženiu toho, či chce pokračovať vo svojej superhrdinskej kariére. Rozhodla sa bojovať proti zločinu inou cestou, stala sa súkromnou detektívkou. Prvý teaser navnadil viac než dosť, treba si teda počkať na trailer a určite pozrieť aspoň pilot, aj keď, druhý Daredevil to asi nebude, či?

Naša jesenná TOP 10 je teda predstavená. Na čo sa tešíte najviac vy? Ktoré seriály okrem týchto budete pozerať a ktoré vás naopak obídu? V každom prípade, my, seriáloví nadšenci, budeme mať začiatky semestrov/nových školských ročníkov skutočne ťažké, nehovoriac o tom, že začína aj herná sezóna. Uf. 

Ďalšie zaujímavé seriály a ich dátumy premiér

South Park - 19. séria (16. september)

Doctor Who - 9. séria (19. september)
Gotham - 2. séria (21. september)
TBBT - 9. séria (21. september)
NCIS - 13. séria (22. september)
Empire - 2. séria (23. september)
Heroes Reborn 1. séria (24. september)
Family Guy - 14. séria (27. september)
Last Man on Earth - 2. séria (27. september)

The Simpsons -27. séria (27. september)
Agents of SHIELD - 3. séria (29. september)
Sleepy Hollow - 3. séria (1. október)
Bones (Kosti) - 11. séria (1. október)

Leftovers - 2. séria (4. október)
The Affair - 2. séria (4. október)
IZombie - 2. séria (6. október)

Supernatural - 11. séria (7. október)
Upírske denníky - 7. séria (8. október)


Kompletný prehľad všetkých seriálov, ktoré začnú svoje nové série či budú pokračovať po prestávke, nájdete tu.

Anketa:
Na ktorý seriál sa tešíte najviac vy?
Ash vs. Evil Dead
The Walking Dead
Fargo
The Knick
AHS
Homeland
Arrow
The Flash
Jessica Jones
The Leftovers
Iný
Ash vs. Evil Dead
5 %
61 Hlasov
The Walking Dead
33 %
441 Hlasov
Fargo
6 %
74 Hlasov
The Knick
12 %
156 Hlasov
AHS
7 %
90 Hlasov
Homeland
4 %
51 Hlasov
Arrow
12 %
157 Hlasov
The Flash
6 %
79 Hlasov
Jessica Jones
2 %
21 Hlasov
The Leftovers
1 %
10 Hlasov
Iný
15 %
195 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia