Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2015, 23:24
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Teslu si budeš môcť dovoliť aj ty. Elektrické auto pre masy príde už onedlho

TECH ELON MUSK TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Príchod najmenšej a najlacnejšej Tesly, Modelu III, pozná svoj nový dátum uvedenia na trh.

Tesla Motors, teda americká automobilka zaoberajúca sa výrobou výhradne elektromobilov, prakticky od začiatku svojho pôsobenia netají svoje veľké plány. Tie sa síce pretvárajú do reality o čosi pomalšie (a hlavne za prítomnosti podstatne väčších dotácií), ako by si kompetentní a hlavne samotná hlava celého projektu, Elon Musk, priala, pomaly ale isto dochádza k ich plneniu. Príkladom toho je i nový model, prvé SUV-čko značky, ktoré ponesie názov Model X. Na trh mal byť uvedený už približne v tomto čase, nakoniec ale prvé kusy zídu z výrobných liniek až v roku 2016. Ďalším do partie tesláckych elektromobilov má byť Model III, ktorý svojím označením poukazuje nielen na fakt, že pôjde o tretí model v portfóliu, ale na to, že sa zaradí medzi automobily strednej triedy, kde si to predovšetkým namieri proti BMW radu 3. S tým, okrem iného, súvisia aj cenové relácie, ktoré nemajú presiahnuť 35-tisíc $, teda približne 31-tisíc €. To je rozhodne dobrá správa najmä pre domáci trh, kde o Model S javí záujem pomerne veľká masa ľudí, no práve jeho vysoká cena ich odradí.

Teslu si budeš môcť dovoliť aj ty. Elektrické auto pre masy príde už onedlho

No a v týchto dňoch, teda v dobe, kedy sa síce všetká pozornosť sústreďuje na X-kový model, na ktorý už bol spustený medzičasom predpredaj, sa k tretiemu modelu verejne vyjadril sám Elon Musk, a to prostredníctvom svojho Twitteru, kde zanechal odkaz hovoriaci o tom, že najlacnejší elektromobil značky bude vo výrobe o približne 2 roky. Opäť sme tak svedkami časového posunu, keďže sprvoti sa hovorilo o príchode Modelu III už budúci rok. Nič sa však nemení na tom, že snom automobilky je predávať ročne 500-tisíc vozov a hlavne o dva roky medzi ľudí vypustená novinka má tieto ambície priviesť do reality. Samozrejme, opäť pôjde o vozidlo poháňané výhradne elektromotorom, pričom aj v jeho prípade bude možné siahnuť po viacerých výkonnostných stupňoch. Jeho cieľom bude osloviť širšiu verejnosť, čo by sa podariť aj malo, a to aj u nás, veď 31-tisíc je bežná cena, za akú Slováci vo veľkom kupujú lepšie vybavené vozidlá ako Superb či Passat, ale s prižmúrenými očami aj BMW 3, Audi A4, respektíve Mercedes-Benz triedy C, pre ktoých bude predstavovať konkurenciu tiež. Predpokladaný dojazd by sa mal pohybovať, v závislosti od verzie v rozmedzí od približne 320 po 480 kilometrov. Možnú podobu novinky prináša známy počítačový grafik. 

Odporúčané
Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km 4. septembra 2023, 16:00

Teslu si budeš môcť dovoliť aj ty. Elektrické auto pre masy príde už onedlho
Domov
Zdieľať
Diskusia