Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2015, 19:48
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Spomienky z celého dňa zachytí malá štýlová kamera s vysokým rozlíšením a 30 hodinovou výdržou batérie

TECH
Uložiť Uložené

Švédsky startup prichádza s druhým pokračovaním zariadenia, ktoré po jednoduchom prichytení na oblečenie zaznamenáva váš deň z pohľadu prvej osoby.

Technické výdobytky dnešnej doby sa neustále snažia prispôsobovať potrebám zákazníkov, či už svojou veľkosťou, funkciami alebo parametrami. Najnovším trendom a zároveň aj najlepším spôsobom, ako priblížiť nové nápady ľuďom sú bezpochyby startupy, pri ktorých sa nám už mnohokrát osvedčila ich potreba. Ďalším zo skupiny podarených je aj švédsky projekt Narrative Clip, ktorého druhé pokračovanie bolo predstavené približne na začiatku roka a do predaja sa dostane už čoskoro. 

Ide o fotoaparát, respektíve kameru, ktorá aj pri dlhej výdrži batérie dokáže vo vysokej 1080p kvalite ukladať na svoje 8GB úložisko audiovizuálny záznam. Pomocou rôznych druhov úchytov si môžete zariadenie pripevniť napríklad na oblečenie, vďaka čomu budete mať voľné ruky a zároveň záber z prvej osoby. Fotografie a videá sú následne ukladané do galérie, ktorá je okamžite pripravená na následné zdieľanie do smartfónu, cloudu či na sociálne siete a samozrejme nechýba ani vlastná aplikácia pre Android, iOS či desktopy. V zariadení nájdeme aj GPS pre správnu geolokáciu snímok. Narrative Clip prichádza na trh v troch základných farbách - čierna, biela a červená. Ak sa pýtate, na čo je vlastne tento projekt dobrý, tu je odpoveď samotných tvorcov: "sľubujeme zachytenie vzácnych momentov a situácií, ktoré by za bežných okolností človeku unikli."

 

Čo sa týka ceny, tak tá je nastavená na príjemných 229 eur a predobjednať si zariadenie môžete napríklad tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia