Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. mája 2015, 9:24
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Atmosférou nasiaknutý trailer pre druhú sériu True Detective je prísľubom veľkej televíznej udalosti

FILMY A SERIÁLY TRUE DETECTIVE
Uložiť Uložené

Farrell, Vaughn, Kitsch a McAdams. To je štvorica, ktorá sa bude snažiť prekonať McConaugheyho a Harrelsonovu prvú sériu.

Myslím, že hovoriť o kvalitách prvej série netreba. Videli sme, ochabli sme, boli sme doslova rozčarovaní, no skončilo to príliš rýchlo. Kúsky ako True Detective nedostávame každý rok, preto si podobné počiny veľmi vážime. Sequely majú tendenciu zísť mierne z cesty a ponúknuť divákovi presne to, čo rozhodne vidieť nechcel a na čo sa po skončení poslednej časti minulej série taktiež veľmi netešil. Cary Fukunaga, režisér, ktorý sa postaral o všetky časti, tentoraz od seriálu z dielne HBO odstúpil a nahradili ho viacerí páni. Prvé dve epizódy zrežíruje Justin Lin (Fast Five), no a tie ďalšie si rozdelilo niekoľko ďalších, miestami talentovaných a miestami úplne neznámych režisérov.

Druhý trailer, na rozdiel od toho prvého, sa už viac snaží vykresliť jednotlivé postavy, aj keď za pár sekúnd toho jednoducho veľa nezmôžete. Ak vám prišla prvá séria pochmúrna, z trailerov je cítiť, že tentoraz bude na temné atmosféru kladený ešte väčší dôraz. Neviem ako vy, no ja sa na naštvaného Vinca Vaughna teším viac než na Vianoce. Zmenou režisérov a hercov, ako i lokácie (tentoraz sa pozrieme do slnečnej Kalifornie) to ale nekončí. Mení sa aj samotná štruktúra seriálu. Príbeh by nemal byť vyrozprávaný formou flashbackov, ale pôjde sa chronologicky. Druhá séria bude opäť pozostávať z 8 častí (každá by mala mať aspoň hodinu), pričom maximálny počet natočených jedným človekom bude tri. Znova by sme sa mali pozrieť na okultizmus, keďže budú mŕtvoly a prípad celkovo sprevádzať zvláštne okultné znaky a symboly. Synopsa nám ale aspoň trocha odhaľuje: Bizarná vražda spája dokopy troch policajných vyšetrovateľov a kriminálnika. Musia spolupracovať, aby tak odhalili konšpiráciu a zradu na rozpálených uliciach Californie. 

Atmosférou nasiaknutý trailer pre druhú sériu True Detective je prísľubom veľkej televíznej udalosti

Jediným zo štábu, ktorý sa tak zohreje pre celej sérii je showrunner, scenárista a stvoriteľ, Nic Pizzolatto. O hercov veľké obavy nemám. Okrem toho, že v prípade McAdams a Farrella ide o ľudí, ktorí s dobrým scenárom dokážu urobiť zo svojho hereckého talentu zase o niečo viac, hovoriť netreba. Kitsch taktiež nie je beznádejný, a po castingovom prekvapení, no následnom šoku pre divákov v podobe totálneho jackpotu v podobe McConaugheyho a Harrelsona, mám navyše tendenciu brať výber hercov ako za správny a nespochybniteľný. Obzvlášť, čo sa Vinca Vaughna týka. Je na ňom doslova vidieť, že po podobnej role túžil už veľmi dlho. Ak ich usmernia a zrežírujú správni ľudia, som si istí, že nás pozitívne prekvapia. Treba ale znížiť očakávania, prekonať prvú sériu bude v mnohých aspektoch pomerne nadľudská úloha.

Colin Farrell hrá Jay Velcora, detektíva pohybujúceho sa na tenkej hranici zákona a zločinu. To nám inak môže napovedať aj odznak pripnutý na boku v protiklade s nebezpečne pôsobiacim boxerom na zovretej pästi. Odznakom sa inak pýšia aj ďalšie dve hlavné postavy: Paul Woodrugh (Taylor Kitch), vojenský veterán a dôstojník diaľničnej správy a Ani Bezzerides (Rachel McAdams), detektívka, ktorej osobná etika ide často protichodne s ostatnými kolegami a systémom. Vince Vaughn napokon stvárňuje Franka Semyona, mafiána, ktorého snaha vstúpiť do sveta legálneho biznisu je ohrozená vraždou jeho obchodného partnera.  Pre nové plagáty klikajte sem, pre prvý trailer sem a pre naše preview zase sem, kde sa toho dozviete aj oveľa viac o samotných postavách. Prvú časť si budeme môcť vychutnať už 21. júna, teda týždeň po skončení Game of Thrones. HBO dozaista vie, ako potešiť svojich divákov.

Atmosférou nasiaknutý trailer pre druhú sériu True Detective je prísľubom veľkej televíznej udalosti

Domov
Zdieľať
Diskusia