Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. októbra 2014, 11:00
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

GTA V, Far Cry 4, AC: Unity a Rogue alebo aj Call of Duty. Aj toto ponúkne november plný hier

TECH HRY
Uložiť Uložené

V novembri dostaneme mnoho perfektných a veľmi očakávaných titulov. Na current gen, okrem iného, dorazí aj GTA V či oba Assassin's Creed tituly.

Trochu fádnejší október máme pomaly za nami. Zaujal najmä Shadow of Mordor a skvelý Driveclub, ktorý však stále nedokázal opraviť servery. Jedná sa o pravdepodobne najhorší launch od Titanicu, avšak nič to nemení na fakte, že hra je úžasná. November bude ale úplne iný. Doslova sa na nás kvalitné tituly vyvalia a nebudeme mať peniaze ani na polovicu z nich, nie to ešte mať na ne čas. Poďme si ich teda predstaviť. Viac informácií o hre nájdete v preklikoch, ktoré sú v názvoch na začiatku odseku.

1. Call of Duty: Advanced Warfare - 4. november (PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360)
Aj ja, ako klasický hejter CoD musím uznať, že najnovší počin od Sledgehammer Games vyzerá oveľa lepšie, než predchádzajúce tituly. Môže za to konečne lepšia fyzika, krajšia grafika, inovačné prvky, ktoré sériu snáď konečne posunú vpred, nie vzad, lákavé futuristické prostredie a najmä, Kevin Spacey. Ten si s istotou bude kradnúť každú sekundu z cutscén. 

2. Assassin's Creed: Rogue - 11. november (PS3, Xbox 360, pravdepodobne na jar aj PC)
Posledná časť z príbehu Kenwayovcov, ktorá konečne uzavrie príbehovú líniu v USA príde na pulty obchodov už čoskoro. V hre si zahráme za assassína Shaya, ktorý sa neskôr stane templárom a najstrašidelnejším lovcom assassínov. Narazíme na starých známych, ako Achilles, Haytham a iných. Budeme sa plaviť po severných ľadových vodách, ale zavítame aj do teplejších destinácií.


3. Assassin's Creed Unity - 13. november (PC, PS4, Xbox One)
Toto veľmi Ubisoftu nevyšlo. Vydať dva plnohodnotné diely ich najobľúbenejšej série behom troch dní. Ehm. Do takto zložitého marketingu sa nevyznám, ale nezarobili by viac, keby hráčom nechali aspoň dva-tri týždne na Rogue, aby sa potom pustili do Unity? Nuž, takto nám ale ostáva len čakať a dúfať, že Rogue bude stáť za to aspoň príbehovo, nakoľko hrateľne nemá toho veľmi čo ponúknuť. Na druhej strane sa Unity vracia k základom najlepšej časti série, AC II. K tomu dostaneme aj poriadny co-op a obrovské mesto plné všelijakých misií a možností v revolučnom Paríži. Sem s tým! Ak sa zaujímate o obe hry, prečítajte si aj preview.


4. Pro Evolution Soccer - PES - 13. november (PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360)
Mesiac po vydaní FIFY (na ktorej hranie ešte stále čaká mnoho jednookých, if you know what i mean) dorazí aj jej najväčší rival PES. Žiadnu hru z tejto série som nehral a asi ani neplánujem, no z videí sa mi vidí, že má FIFA značne navrch. Ak vás už ale omrzela a chcete dať šancu konkurencii, vrelo do toho.


5. Grand Theft Auto V - 18. november (PS4, Xbox One)
Pred viac ako rokom sme všetci boli namäkko. Nové GTA dorazilo a bolo vskutku epické. Čochvíľa tu konečne máme aj verziu pre current gen konzoly, zatiaľ čo PC si bude ešte musieť pár mesiacov počkať. Tešiť sa môžete na vylepšenú grafiku, textúry, živšie a bohatšie mesto, snáď aj nejaké bonusové misie či obsah. Rockstar je na informácie skúpy a nezaujíma sa ani o vytvorenie hypu. Nakoniec, GTA to ani nepotrebuje. 


6. Dragon Age: Inquisition -18. november (PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360)
Ešte predtým, než nám BioWare konečne odhalí ďalší Mass Effect, na ktorý čakáme ako veriaci na zjavenie Boha, prinesie ďalšie RPG-čko. Tentokrát sa v novom Dragon Age pozrieme na Inkvizíciu, ktorá mala nemalé problémy. Opäť sa dočkáme bohatého obsahu, drakov, množstva misií a zábavných RPG prkov. 


7. Far Cry 4 - 18. november (PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360)
Po megaúspešnom Far Cry 3 s jednou z najikonickejších postáv v hrách (Vaas), začalo štúdiu Ubisoft unáhlene pracovať na ďalšom diele. Tentoraz sa pozrieme do Himalájí, konkrétne do fiktívnej oblasti Kyrat, ktorej šéfuje diktátor Pagan Min. Vy sa na rodné miesto vraciate po tom, ako si to želala vaša umierajúca matka a postupom času sa stanete symbolom odboja. Dočkáme sa pár nových prvkov v hrateľnosti, avšak príbeh ani grafika sa veľmi dopredu nepohli. Stále ale môže ísť o kvalitnú zábavku. 


8. LittleBigPlanet 3 - 18. november (PS3, PS4)
WTF? Niekto sa asi zbláznil. Ubisoft, Sony, Rockstar a EA idú do priameho súboja každý proti každému. Uviesť hry ako Far Cry, LittleBigPlanet, GTA či Dragon Age v jeden deň, to chce veľa odvahy. Vo všetkých prípadoch sa ale jedná o očakávané tituly, pri ktorých strávime dlhé hodiny. To je prípad aj vyššie uvedenej exkluzivity pre Sony. Obľúbená adventúrna skákačka vyzerá extrémne zábavne a je celkom možné, že chytí aj staršie generácie. 

Odporúčané
Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur Vedel si, že na Netflixe môžeš hrať špičkové hry zdarma? Návod, ako na to, a výber 10 najlepších, pri ktorých ušetríš stovky eur 23. apríla 2024, 14:30


V novembri vychádza aj Raven’s Cry, Shadow of Mordor pre PS3 a Xbox 360, datadisk pre WoWko: Warlords of Draenor či Lego Batman 3. Na ktorú hru sa tešíte najviac a ktoré si zaobstaráte? Pri tomto zozname je jasné, že sa jedná asi o najnabitejší mesiac. Známky v škole sa asi zhoršia a taktiež si svoje odnesie aj spánok. Škoda, že nie sú vianočné prázdniny už teraz. 

Domov
Zdieľať
Diskusia