Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2014, 11:02
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Najobľúbenejší herci súčasnosti a ich pripravované filmy #3

FILMY A SERIÁLY HERCI
Uložiť Uložené

Po niekoľkých týždňoch sme pre vás pripravili ďalších 10 mien, 10 obľúbených hercov, herečiek a ich pripravované filmy. Čo natáča Bradley Cooper, Matt Damon či Matthew McConaughey?

Po dvoch úspešných dieloch (tu a tu) som si vravel, že to zabalím, ale kvalitných článkov nikdy nie je dosť, za to obľúbených hercov a herečiek je požehnane. Minimálne na ďalšiu desiatku, ktorú bude dnešný článok obsahovať. Poďme si teda predstaviť najbližšie projekty ľudí, na ktorých sa v kine tak nesmierne tešíme.

1. Matthew McConaughey 
Pred pár rokmi by ste si nevedeli predstaviť, že na jeho filmy budete chodiť do kina a slintať pri tom. Herec, ktorý si vyberal v drvivej väčšine komédie, sa v posledných troch rokoch zmenil na nepoznanie. Aspoň jeho žánre. Dá sa povedať, že to celé odštartoval Lincoln Lawyer z roku 2011, pokračovalo to snímkou Mud a vyvrcholilo to minulý rok drámou Dallas Buyers Club (za hlavnú rolu dostal Oscara) a v neposlednom rade, jedným z najlepších seriálov vôbec, True Detective. Najbližšie sa na neho môžete tešiť už novembri, keďže do kín dorazí 4. novembra dlho-očakávaný sci-fi thriller Interstellar od Christophera Nolana. 


Vzhľadom na jeho žánrovú premenu už Matthewa nebudeme vídať v 3 filmoch ročne a svoje nadchádzajúce projekty si bude starostlivo vyberať. Prednedávnom sa to potvrdilo správou, že odmietol účasť v Magic Mike 2, ktoré sa už intenzívne nakrúca. Jeho ďalšou už rozpracovanou snímkou je dráma The Sea of Trees režiséra menom Gus Van Sant (Good Will Hunting). Vo filme bude vystupovať ako muž, ktorý túži po samovražde. V neslávne známom japonskom lese Aokigahara pri úpätí hory Fidži (ročne sa tu zabije asi 100 ľudí) sa rozhodne ukončiť svoj život. Stretáva ale človeka s rovnakým zámerom (Ken Watanabe) a spoločne začnú svoje konanie prehodnocovať.

Najobľúbenejší herci súčasnosti a ich pripravované filmy #3


2. Bradley Cooper
Miláčik publika, sympatický krásavec a talentovaný herec, ktorého už aj ja osobne vyhľadávam. Naposledy sme ho mohli vidieť v Špinavom triku, počuť v Guardians of the Galaxy (daboval Rocket Raccoona). V posledných týždňoch dokončoval drámu Serena z prostredia severnej Karolíny, kam sa v 20. - 30. rokoch presťahujú manželia Serena (Jennifer Lawrence) a George (Cooper). Zakladajú drevársku firmu, George splodí nemanželského syna a Serena si ako dievča z mesta musí zvykať na tvrdú prácu. Na kolená ju ale dostane správa, že nemôže mať deti, preto sa rozhodne zabiť Georgovho syna. Film uvidíme v kinách na sklonku roka. 

Začiatkom toho budúceho príde do kín aj vojenský American Sniper. Pôjde o film podľa skutočných udalostí o najúspešnejšom americkom ostreľovačovi menom Christopher Scott Kyle a jeho (oficiálnych) 150 zabitiach. Režíruje Clint Eastwood.

Najobľúbenejší herci súčasnosti a ich pripravované filmy #3

3. Jake Gyllenhaal

Ako investigatívny bankár, ktorý príde o manželku a nevie sa s tým vyrovnať, bude Jake vystupovať vo filme Demilition. Z hlbokej depresie ho vyvedie až náhodná žena (Naomi Watts). To bola dráma, ale zahrá si aj v thrilleri Everest. Snáď vám nemusím hovoriť, o čo asi pôjde. Snehové búrky a iné problémy budú film sprevádzať po celú dobu stopáže. Obe snímky uvidíme do konca roka 2015.

Najobľúbenejší herci súčasnosti a ich pripravované filmy #3


Nailed. Taký je názov romantickej komédie, v ktorej istej žene uviazne v hlave klinec, čo spôsobí jej neodhadnuteľné chovanie. Režíruje David O. Russel (Špinavý trik, Fighter, Silver Linings Playbook). Ešte predtým ale uvidíme Jakea v krimi záležitosti Nightcrawler. 

4. Keanu Reeves
O úpadku jeho kariéry už snáď ani nemá zmysel písať. Nepomohli mu ani tohtoročné projekty ako 47 Ronin či Man of Tai Chi. Najbližšie nás ale čaká akčný badass movie John Wick, ktorého prvý trailer naozaj navnadil. Po Wickovi ho uvidíme v sci-fi Passengers. Vesmírna loď, ktorá preváža ľudí do novej kolónie na ďalekej planéte trpí vážnou chybou. Jedna z komôr na spanie sa pokazí a istý človek sa prebudí 90 rokov pred pristátím. V strachu, že prežije zvyšok života sám, a aj sám zomrie, prebúdza druhého cestujúceho.



Hororový thriller Knock Knock sa zameria na príbeh muža, ktorého život zrujnuje párik femme fatale. Keanu natočí ale aj ďalšiu drámu, The Whole Truth, kde sa bude snažiť oslobodiť teenagera obžalovaného z vraždy svojho bohatého otca. Všetky tieto filmy by sme mali vidieť do konca roka 2015, respektíve 2016.

Najobľúbenejší herci súčasnosti a ich pripravované filmy #3


5. Luke Evans
Už v októbri sa predstaví ako Dracula v Dracula Untold. Trailery hovoria jasne, máme sa na čo tešiť a konečne by to nemusel  byť len ďalší tupý remake. Navyše sa zdá, že Universal buduje svoj vlastný vesmír postáv alá Marvel či DC. Remakuje sa najznámejší upír, Alex Kurtzmann zrežíruje reštart Múmie a hovorí sa aj o Frankensteinovi, Bažinnom mužovi atď. Nasledovať bude finále Hobbita v decembri, kde si zopakuje rolu lukostrelca Barda. 


Najobľúbenejší herci súčasnosti a ich pripravované filmy #3


6. Ryan Gosling
Tento mladý pán a sexsymbol nemá do budúcna až taký nabitých denníček. Objaviť by sa mal v nepomenovanom projekte režiséra Terrenca Malicka s Michaellom Fassbenderom, Christianom Baleom a ďalšími hviezdami. Oveľa viac ma ale zaujíma krimi thriller Nice Guys, kde bude sekundovať, respektíve hrať prim spoločne s Russellom Croweom. Režíruje Shane Black.

Najobľúbenejší herci súčasnosti a ich pripravované filmy #3


7. Tom Hiddleston
V roku 2015 ho uvidíme hneď v dvoch projektoch (nie, v druhých Avengers skutočne nebude, možno a maximálne len cameo, aj keď šanca je mizivá). Prvým bude horor Crimson Peak. Ten režisér a scenárista Guillermo del Toro pripravuje už nejaký ten piatok a Tom sa v ňom objaví po boku Charlieho Hunnama či Jessicy Chastain.
Ďalšou snímkou bude High-Rise. Príbeh pojednáva o obyvateľoch  paneláku, ktorým sa zhoršuje životná situácia. Zahrá si aj Jeremy Irons (nový Alfred v Batmanovi s Affleckom) či už spomínaný Luke Evans.

Najobľúbenejší herci súčasnosti a ich pripravované filmy #3


8. Emily Blunt
Pôvabná Britka, ktorú sme naposledy mohli vidieť vo skvelom akčnom Edge of Tomorrow už dotočila spoločne s Johnnym Deppom, Meryl Streep či Chrisom Pineom fantasy rodinnú komédiu Into The Woods. V roku 2015 ju ale uvidíme aj v mysterióznom thrilleri s názvom Sicario. V ňom si zahrá sebavedomú policajtku, ktorá sa pripojí k tímu CIA, aby tak zastavila drogový kartel. Musí preto ale zabudnúť na všetky svoje morálne a etické hodnoty.

Najobľúbenejší herci súčasnosti a ich pripravované filmy #3


9. Matt Damon
Na záver som si nechal nerozlučnú dvojicu kamarátov, Damona a Afflecka. Začnime teda tým starším a asi aj obľúbenejším. Matta ste mohli vidieť v sci-fi Elysium od Neila Blomkampa (District 9), filme, ktorý tak trochu sklamal očakávania fanúšikov. Tento rok sa ale predstavil po boku Georga Clooneyho v Pamiatkaroch. Najbližšie sa objaví v Interstellar, kde si ale pravdepodobne strihne len cameo. Nasledovať bude The Martian, sci-fi podľa knižnej predlohy, ktoré natočí Ridley Scott a objavia sa v ňom aj Jessica Chastain či obľúbená Kate Mara. Príbeh bude o prvom človeku na Marse, ktorého však zlyhanie techniky odsúdi aj ako prvého človeka, ktorý na červenej planéte aj zomrie.

Najobľúbenejší herci súčasnosti a ich pripravované filmy #3


Účinkovať bude aj v mysterióznom thrilleri The Great Wall. Po boku Bryana Cranstona (Heisenberga) sa pozrie na záhady pri budovaní Veľkého čínskeho múru (ktorý fakt nie je z vesmíru vidieť). V posledných dňoch sa ale objavili správy, ktoré potešili každého jedného fanúšika akčných filmov. Matt Damon by sa totiž mal vrátiť do série o Jasonovi Bourneovi a to aj s režisérom Paulom Greengrassom, majstrom týchto filmov. Nezabúda sa ani na kontuinuitu s ďalším agentom, postavou Jeremyho Rennera. Isté je, že sa pripravujú oba filmy a jeden z nich uvidíme v roku 2016.

Odporúčané
Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) 3. marca 2024, 14:30

10. Ben Affleck 
Aka Battfleck. Inak mu internet v posledných mesiacoch už ani nepovie. Upísal sa totiž Warneru/DC na niekoľko filmov o Batmanovi. Mnoho fanúšikov sa okamžite začalo búriť kvôli veľmi zlému Daredevilovi, za ktorého ale nemohol tak úplne on. Nemyslím, že bol vhodná voľba na túto komiksovú postavu, no v prvom rade to boli scenáristi, režisér a štúdio, ktoré si vyžiadalo takéto spracovanie. Nebojím sa povedať, že bude lepší Batman, ako je Cavill Supermanom. To ale ukáže až čas. Jeden z mojich obľúbených hercov a taktiež skvelých režisérov (The Town, Argo, Gone Baby Gone, napísal aj scenár k skvelému Good Will Hunting, čo mnoho ľudí prehliada) reštartuje netopierieho muža v Batman v Superman: Dawn of Justice a určite aj v Justice League, ktorá sa už pripravuje. Nepochybne príde aj sólo film a ďalšie. V októbri roka 2016 sa začne na strieborných plátnach premietať aj jeho ďalší režisérsky počin (napísal aj scenár) Life by Night. Príbeh bude zasadený do Ameriky počas obdobia prohibície a takisto si v ňom zahrá, teda okrem už takmer istej Zoe Saldany.

Najobľúbenejší herci súčasnosti a ich pripravované filmy #3


Tak, 10 ďalších obľúbených a nepochybne kvalitných hercoch a ich pripravované filmy sme si predstavili. Čo na ne hovoríte? Zaujal vás niektorý do takej miery, že dianie okolo neho budete sledovať? Na ktoré filmy týchto pánov a jednej slečny sa najviac tešíte a koho by ste chceli, aby som spracoval nabudúce? Teda ak nejaké nabudúce bude. Na záver vás už len odkážem na náš Filmkult, ktorý sa daným a samozrejme aj oveľa viacerým filmom venoval, venuje a venovať bude aj naďalej.

Domov
Zdieľať
Diskusia