Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2014, 12:08
Čas čítania 0:00
tlačová správa

Na festival Uprising príde jamajská legenda Jimmy Cliff

HUDBA UPRISING FESTIVAL
Uložiť Uložené

Uprising Reggae Festival, najväčší festival hlavného mesta a jedno z najpopulárnejších podujatí u nás, prichádza po zimnom spánku s potešujúcimi správami. Na siedmy ročník Uprisingu, ktorý sa uskutoční 22. a 23. augusta 2014 na už tradičných bratislavskýc

Na festival Uprising príde jamajská legenda Jimmy Cliff

Uprising Reggae Festival, najväčší festival hlavného mesta a jedno z najpopulárnejších podujatí u nás, prichádza po zimnom spánku s potešujúcimi správami. Na siedmy ročník Uprisingu, ktorý sa uskutoční 22. a 23. augusta 2014 na už tradičných bratislavských Zlatých pieskoch, príde jamajská legenda Jimmy Cliff so svojimi nesmrteľnými hitmi.

Jimmyho Cliffa preslávila hlavná úloha v prvom jamajskom veľkofilme Harder They Come, ktorý predstavil svetu reggae a jeho odkaz predtým, ako ktokoľvek mimo Jamajky poznal meno Bob Marley. Jimmy Cliff je najväčšia žijúca ikona reggae, rocksteady a ska, a aktívne pôsobí na scéne už cez neuveriteľných 50 rokov. Jeho aktuálny album “Rebirth”, ktorý produkoval Tim Armstrong (frontman punk rockovej kapely Rancid), získal minulý rok cenu Grammy za najlepší reggae album. Svoje prvé hity “Hurricane Hattie” a “Dearest Beverly” nahral ako teenager, a bol to práve Jimmy, kto v tom čase objavil talent Boba Marleyho a dohodol nahrávanie jeho prvých troch skladieb v Beverley’s Records. Po Jimmyho nezhode s Chrisom Blackwellom, majiteľom Island Records, sa stal Bob Marley tým umelcom, na ktorého Blackwell aplikoval naplánovanú stratégiu pre Cliffa a spravil z neho nesmrteľnú svetovú superstar. Zvyšok príbehu poznáte.

Odporúčané
UPRISING 2023: Dizzee Rascal ukázal vysokú školu rapu a Parov Stelar s kapelou rozprúdil krv v žilách (Report) UPRISING 2023: Dizzee Rascal ukázal vysokú školu rapu a Parov Stelar s kapelou rozprúdil krv v žilách (Report) 27. augusta 2023, 18:30

Jimmy Cliff je po Marleym najvýraznejšia postava reggae a je právom jediným žijúcim nositeľom najvyššieho jamajského vyznamenania OM (Order of Merit) za zásluhy v umení a hudbe. Medzi jeho najslávnejšie hity patria “I Can See Clearly Now”, “Wonderful World, Beautiful People”, “Vietnam”, “Many Rivers To Cross”, “We All Are One”, “Wild World”, či “You Can Get It If You Really Want”.



Vstupenky a aj VIP vstupenky na Uprising 2014 sú v predaji v sieti Ticketportal, alebo priamo na domovskej stránke festivalu.

Pre viac info sleduj:

http://www.uprising.sk

http://www.fb.com/uprisingreggaefestival

http://instagram.com/uprising_festival

Domov
Zdieľať
Diskusia