Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
28. januára 2025 o 6:53
Čas čítania 2:18
Karolína Uličná

Turisti hodnotili najlepšie slovenské jedlá. Najviac im chutia naše tradičné syry

Turisti hodnotili najlepšie slovenské jedlá. Najviac im chutia naše tradičné syry
Zdroj: Refresher/Jaroslav Mäsiar
GASTRO GASTROTESTY REBRÍČEK TURISTI O SLOVENSKU
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Pozri sa, ktoré chute zo Slovenska si získali svetové uznanie.

Slovenská kuchyňa je bohatá a rozmanitá, pričom jej základ vychádza z tradičných surovín, ktoré boli v minulosti bežne dostupné v regióne. Slovenská kuchyňa sa opiera o základné suroviny, ako sú zemiaky, múka, mliečne výrobky, kapusta, strukoviny, mäso a sezónne zeleniny.

Taste Atlas zverejnil rebríček tých najlepších slovenských jedál. Celkový rebríček, ktorý obsahuje 42 priečok, si môžeš pozrieť na oficiálnej stránke. My ti prinášame TOP 10 jedál zo slovenskej kuchyne.

Odporúčané
Toto sú najhoršie slovenské jedlá. Pravdepodobne medzi nimi nájdeš aj svoje obľúbené Toto sú najhoršie slovenské jedlá. Pravdepodobne medzi nimi nájdeš aj svoje obľúbené 11. decembra 2024 o 16:41
Rebríčky, v ktorých turisti hodnotia lokálne slovenské a české gastro, ti prinášame pravidelne. Pozri si tiež najhoršie slovenské pokrmy, najlepšie pivá či naše dezerty, ktoré turistom chutili najmenej. Gastrorebríčky na platforme Taste Atlas sú založené na hodnotení ľudí, pričom server rozpoznáva skutočných používateľov a ignoruje hodnotenie botov alebo takzvaných lokálnych patriotov.

10. Slovenský oštiepok

Slovenský oštiepok opisuje web Taste Atlas ako tradičný syr z ovčieho, kravského mlieka alebo ich zmesi, ktorý môže byť údený aj neúdený. Má tvar vajca alebo šišky, zvonka zlatohnedý a vo vnútri krémovo žltý s pevnou textúrou. V rebríčku získal hodnotenie 4,3 z 5 hviezdičiek.

oštiepok
Zdroj: Taste Atlas

9. Slovenská parenica

Slovenská parenica je podľa známeho gastro portálu mäkký parený syr z ovčieho mlieka alebo zmesi s kravským, kde ovčie tvorí aspoň 50 %. Má tvar navinutých roliek do S alebo špirály, je jemne údená a má dymovú vôňu s jemne slanou chuťou. V rebríčku získala hodnotenie 4,3 z 5 hviezdičiek.

parenica
Zdroj: Taste Atlas

8. Párené buchty

Pripomína parenú knedľu z jemného cesta plneného slivkovým lekvárom s rumom, poliatu maslom alebo vanilkovou omáčkou a posypanú makom či kakaom. V rebríčku získali hodnotenie 4,3 z 5 hviezdičiek.

jedlo
Zdroj: Taste Atlas
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia