Niektoré z týchto jedál sú medzi Slovákmi tradične obľúbené, no pre zahraničných turistov to neplatí.
Prinášame ti najnovšiu aktualizáciu rebríčka najhorších slovenských jedál, ktorý pravidelne vyhodnocuje známy zahraničný portál Taste Atlas.
Minulý mesiac bol zverejnený nový rebríček na základe zahraničných hodnotení, ktoré zozbierali od viac než 3 400 recenzentov. Systém však zohľadnil iba približne 2 500 hodnotení, pretože hodnotenia od botov, či od tých, ktorých pohľad mohol byť skreslený, boli vylúčené.
Pozri si, ktoré jedlá cudzincom chutia na Slovensku najmenej. S niektorými sa možno stotožníš, s inými môžeš nesúhlasiť.
10. MIESTO - Bryndzová nátierka
Bryndzová nátierka, nazývaná aj Liptovská, si vyslúžila desiate miesto v rebríčku. Aj napriek svojmu umiestneniu patrí medzi obľúbené a tradičné jedlá nielen na Slovensku, ale aj v Maďarsku či Rakúsku. Základnou surovinou tejto „pochúťky“ je ovčia bryndza, ktorá je typická svojou špecifickou chuťou, ktorá nemusí ulahodiť každému.

9. MIESTO - Strapačky
Strapačky sú na predposlednom mieste rebríčka. Ide pritom o veľmi obľúbené jedlo Slovákov, podávané hlavne v kolibách či salašoch. Základom tohto pokrmu, ktorý očividne zahraničným turistom veľmi nelahodí, sú zemiakové halušky s nakrájanou kyslou kapustou. Najčastejšie sa podávajú s praženou cibuľkou.

8. MIESTO - Žemľovka
Žemľovka sa najčastejšie podáva ako hlavný chod. Ide o sladký pokrm, ktorý sa skladá najčastejšie z bieleho pečiva, ktoré bolo určitý čas namočené v sladkom mlieku. Na pečivo sa postupne vrstvia jablká, prípadne hrušky, a tento proces sa opakuje. Záverečná vrstva pečiva sa často posype práškovým cukrom.
