7. MIESTO - Karbonátky
Karbonátky sú jedlo, pod ktorým si každý môže predstaviť čosi iné. Pre niekoho sú to mäsové karbonátky, označované aj ako fašírky, pre iného sú to placky tvorené zo zeleniny, rýb, syra či sóje. Čo však majú poväčšine spoločné, je ich cibuľový základ a zlatistohnedá farba, ktorú dostanú po pražení na panvici.

6. MIESTO - Fliačky s kapustou
Fliačky s kapustou sú tradičné vo viacerých stredoeurópskych krajinách. Vo väčšine z nich ich však nájdeš v určitých obmenách. Základom sú vždy domáce štvorcové cestoviny a biela kapusta. V niektorých krajinách sa pridáva slanina, petržlen či cesnak.

5. MIESTO - Demikát
Demikát sa umiestnil v polovici rebríčka najhorších slovenských jedál. Ide o polievku z bryndze, vajec a sladkej smotany, ktorá sa dochucuje koreninami, ako sú paprika či petržlen. Existuje však viacero spôsobov jej prípravy.

4. MIESTO - Veka
Veku by sme mohli na naše pomery porovnať s francúzskou bagetou. Ide o biele pečivo vyrábané z bielej pšeničnej múky. Využíva sa najmä pri tradičných chlebíčkoch podávaných pri rôznych oslavách.
