Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Čítaš článok:
Toto sú najhoršie slovenské jedlá. Pravdepodobne medzi nimi nájdeš aj svoje obľúbené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

7. MIESTO - Karbonátky

Karbonátky sú jedlo, pod ktorým si každý môže predstaviť čosi iné. Pre niekoho sú to mäsové karbonátky, označované aj ako fašírky, pre iného sú to placky tvorené zo zeleniny, rýb, syra či sóje. Čo však majú poväčšine spoločné, je ich cibuľový základ a zlatistohnedá farba, ktorú dostanú po pražení na panvici.

karbanátky
Zdroj: Taste Atlas

6. MIESTO - Fliačky s kapustou

Fliačky s kapustou sú tradičné vo viacerých stredoeurópskych krajinách. Vo väčšine z nich ich však nájdeš v určitých obmenách. Základom sú vždy domáce štvorcové cestoviny a biela kapusta. V niektorých krajinách sa pridáva slanina, petržlen či cesnak.

fliačky s kapustou
Zdroj: TasteAtlas

5. MIESTO - Demikát

Demikát sa umiestnil v polovici rebríčka najhorších slovenských jedál. Ide o polievku z bryndze, vajec a sladkej smotany, ktorá sa dochucuje koreninami, ako sú paprika či petržlen. Existuje však viacero spôsobov jej prípravy.

demikát
Zdroj: Youtube/Women in the city

4. MIESTO - Veka

Veku by sme mohli na naše pomery porovnať s francúzskou bagetou. Ide o biele pečivo vyrábané z bielej pšeničnej múky. Využíva sa najmä pri tradičných chlebíčkoch podávaných pri rôznych oslavách.

veka
Zdroj: Taste Atlas
Čítaj na ďalšej straneČítaj na predchádzajúcej strane
Článok končí na ďalšej strane
Strana 2 z 3
Domov
Zdieľať
Diskusia