Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2014, 15:04
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Fresh Island, najväčší plážový hip-hop festival v Európe

REFRESHER CHORVÁTSKO DMX KONTRAFAKT RICK ROSS
Uložiť Uložené

Festivaly konajúce sa na okrajoch miest, na letiskách alebo len tak na poliach nie sú už dávno žiadnou novinkou a jediná vec, na ktorú ťa tak môžu nalákať je buď atmosféra alebo samotný line up.

Fresh Island, najväčší plážový hip-hop festival v Európe

Festivaly konajúce sa na okrajoch miest, na letiskách alebo len tak na poliach nie sú už dávno žiadnou novinkou a jediná vec, na ktorú ťa tak môžu nalákať je buď atmosféra alebo samotný line up. Leto už je však pomaly v plnom prúde, a tak by bola škoda neužiť si ho pri vode. Vďaka festivalu Fresh Island môžeš spojiť tieto dve veci do jednej a dokonca si môžeš zároveň užiť aj jedinečnú dovolenku pri mori. 

Festival New Yorker Fresh Island totiž bude mať tento rok už svoj tretí ročník a ako zvyčajne sa bude aj tento rok konať ako jediný svojho druhu v širokom okolí na plážach v Chorvátsku. Na ostrov Pag, neďaleko mesta Novalja, sa totiž už 23.-25. júla chystá poriadny náklad rapu, ktorý zabezpečí niekoľko hviezd z Ameriky a tie najväčšie mená z česko-slovenskej scény. Samotný festival tak bude trvať tri dni, no počas tejto doby sa budú interpreti striedať na rôznych plážach, presnejšie v plážových kluboch Papaya, Kalypso a Aquarius, ktoré sú oficiálnymi partnermi festivalu a zabezpečia tak všetko to, čo budeš pri podobnej akcii potrebovať. 

Odporúčané
Vysvetľujeme konflikt medzi Drakeom a Rick Rossom: Sme svedkami jedného z najväčších rapových beefov poslednej dekády? Vysvetľujeme konflikt medzi Drakeom a Rick Rossom: Sme svedkami jedného z najväčších rapových beefov poslednej dekády? 15. apríla 2024, 16:00

Okrem dovolenky, pláží a mora sa však na tento festival oplatí ísť jednoznačne aj kvôli hudbe, keďže sa organizátorom opäť podarilo vybaviť niekoľko naozaj zvučných mien dnešnej rapovej scény vo svete. Z minulých rokov určite stoja za zmienku mená ako Nas, KRS-One, A$AP Rocky, Iggy Azalea, Snoop Dogg alebo Madcon, ktorí spravili z tohto festivalu okamžite jednu z najväčších akcií svojho druhu. Nižšie si môžeš pozrieť aj video so zostrihom z predošlých ročníkov, ktoré ti odhalí atmosféru a dokonca aj samotné miesto konania. 

Ako prví svoju účasť nečakane potvrdili Methodman a Redman. Tí síce spolu robia hudbu už od roku 1994, no okrem toho majú aj svoje sólové záležitosti, a tak sa zmohli len na dve vydania albumu Blackout! a jeden mixtape. Každý z dvojce má však množstvo vlastných singlov a chalani spolu dokonca natočili aj legendárny film How High, a tak sa určite o poriadnu zábavu obávať nemusíme. 

Fresh Island, najväčší plážový hip-hop festival v Európe

Ďalším ohláseným menom tohto ročníka tak bol G.O.O.D. Music Pusha T, ktorý má okrem klasických bangerov v zálohe množstvo hudby z jeho posledného albumu My Name Is My Name a prekvapením by neboli ani kúsky z labelových projektov ako Cruel Summer alebo niektoré z množstva jeho featuringov.

Fresh Island, najväčší plážový hip-hop festival v Európe

Keďže sa Fresh Island snažil zabezpečiť hudobné vyžitie pre všetkých fanúšikov hip hopu, do line up-u sa dostalo ďalšie legendárne meno z 90-tych rokov, ktorým je DMX. Jeho život sme ti priblížili v článku pred pár týždňami, a tak už určite nemusím pripomínať, že jeho koncert bude poriadny náklad. 

Fresh Island, najväčší plážový hip-hop festival v Európe

Nastriedačku tak opäť prichádza jedno z novších mien rapu, ktorým je MMG baws Rick Ross. Ten vydal svoj najnovší album Mastermind po obrovskom prome len pred pár mesiacmi, a tak bude Rozay patriť medzi interpretom z najčerstvejším nákladom hudby. 

Fresh Island, najväčší plážový hip-hop festival v Európe

Na line up-e sa okrem vyššie spomínaných hviezd nachádza síce aj množstvo interpretov z Európy, no prekvapením je určite aj účasť z našich končín. Na Fresh Island totiž príde po svojom albumovom turné Navždy aj Kontrafakt a aby toho nebolo málo, na pláži uvidíme aj H16. Čechy pre zmenu zastúpi najlepší producent široko-ďaleko, DJ Wich

Fresh Island, najväčší plážový hip-hop festival v Európe

Ak ti je aj to všetko málo, môžeš sa ešte tešiť aj na interpretov ako Crux SoundsystemDJ Pfund 500, Juli LeeDJ MAXXX, Latin Prince alebo duo Juicy. Pre bližšie informácie o cestovaní, ubytovaní a ďalších dôležitých veciach určite čekuj stránku www.fresh-island.org, na ktorej nájdeš aj všetky ďalšie novinky.

Domov
Zdieľať
Diskusia