Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
dnes 18. októbra 2024 o 14:17
Čas čítania 0:43
Hana Divišová

Nová apka ti umožní pozrieť si, ktorá obec má najvyššiu kvalitu života. Zisti, ako je na tom tvoje mesto či dedina

ZAUJÍMAVOSTI POČÍTAČOVÉ APLIKÁCIE
Uložiť Uložené

Aplikácia NKÚ hodnotí kvalitu života v slovenských mestách a obciach.

Nová aplikácia Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) priniesla hodnotenie kvality života v jednotlivých obciach na Slovensku. Od dnes si tak Slováci môžu vyhľadať, ako je na tom ich obec v porovnaní s ostatnými. Maximálny možný počet bodov, ktorý môže obec získať, je 3 000. Na Slovensku patrí prvenstvo obci Gbeľany s počtom bodov 2 494.

Do hodnotenia sa zarátava napríklad nezamestnanosť, vzdialenosť k najbližšej nemocnici, školy, celková bezpečnosť či záujem o veci verejné. Druhú priečku v najlepšej kvalite života na Slovensku získala obec Hôrky v Žilinskom kraji a na treťom mieste sa umiestnila obec Nižná Jedľová z okresu Svidník.

obec gbebaly
Zdroj: www.gbelany.eu
obec gbebaly
Zdroj: www.gbelany.eu

V prvej desiatke sa ocitli ešte obce Teplička nad Váhom, Nižný Orlík, Liptovská Štiavnica, Štiavnička, Košeca, Nemešany a Brezovica z okresu Tvrdošín.

„Aplikácia je dostupná na oficiálnej stránke úradu a ponúka prehľad o všetkých 2 924 samosprávach,“ informovala hovorkyňa NKÚ Daniela Bolech Dobáková.

Odporúčané
Toto je 10 znakov, že tvoj mobil či PC niekto hackol. Takto sa podľa odborníka najlepšie ochrániš Toto je 10 znakov, že tvoj mobil či PC niekto hackol. Takto sa podľa odborníka najlepšie ochrániš 14. decembra 2023 o 10:00

Nová aplikácia NKÚ prináša informácie o hlavných kontrolóroch v samosprávach, ako aj o zistených nedostatkoch. Porovnáva príjmy a výdavky, poskytuje informácie o čerpaní eurofondov či o poskytnutých príspevkoch zamestnávateľom a živnostníkom. Údaje zbiera zo Štatistického úradu (ŠÚ) SR a ďalších administratívnych zdrojov.

Domov
Zdieľať
Diskusia