Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
dnes 11. októbra 2024 o 9:30
Čas čítania 5:28
Lukáš Čelka

Navštívili sme sex múzeum: prečo vymysleli parochne na vagíny? Zaujali tisícročné dildá aj šukací stroj v tvare tanku (Reportáž)

Navštívili sme sex múzeum: prečo vymysleli parochne na vagíny? Zaujali tisícročné dildá aj šukací stroj v tvare tanku (Reportáž)
Zdroj: Lukáš Čelka/Refresher.sk
REFRESHER 10 NAJLEPŠÍCH FILMOV HOLLYWOODSKYCH REŽISÉROV AKO MAŤ EŠTE LEPŠÍ SEX MÝTY O SEXE SEXUALITA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Prišli sem muži, ženy či páriky rôznych národností, seniori, ale aj ľudia, ktorí sa ešte len nedávno tešili z toho, že im na polícii konečne vydali občiansky preukaz. Všetci dorazili s jedným úmyslom: zistiť, ako si to robili naši predkovia.

Niet žiadnych pochybností o tom, že ľudia odjakživa milovali sex a radi v tomto smere experimentovali. Nie vždy však mali nablízku svojho partnera či partnerku, a tak hľadali rôzne iné možnosti, ako sa uspokojiť.

Muži to mali v dávnych dobách s nezáväzným sexom omnoho jednoduchšie ako ženy. Bolo totiž úplne bežné a spoločensky prípustné, keď navštevovali verejné domy. Napríklad v takom starovekom Grécku fungovala štátna prostitúcia a v starovekom Ríme boli zase služby kurtizánok lacnejšie než pohár vína.

Ženy, ktoré boli nezadané alebo na dlhú dobu odlúčené od svojich partnerov, si však sex s milencami nemohli dovoliť, lebo by boli v očiach spoločnosti považované za promiskuitné. Nezostávalo im teda nič iné, iba nájsť spôsoby, ako sa potajme uspokojiť samé.

Masturbáciu si spríjemňovali rôznymi predmetmi, a tak začali vznikať aj prvé erotické pomôcky. To, ako vyzerali a z akých materiálov sa vyrábali, odhaľuje pražské Sex Machine Museum.

Ešte predtým, než sa spoločne vydáme do „ríše umelých penisov“, aby sme si ukázali, ako vyzeral progres erotických pomôcok od kamenného dilda až po šukací stroj na ovládanie v tvare tanku, radi by sme ti pripomenuli, že tvoriť kvalitný obsah môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Ak sa ti naše práca páči, podpor nás vstupom do klubu Refresher+.

V tomto článku si prečítaš:
  • Z akých rôznych materiálov sa kedysi vyrábali dildá.
  • Z akého dôvodu bol vynájdený prvý vibrátor. 
  • Na čo sa kedysi používali prvé pásy cudnosti.
  • Kvôli čomu si oholené ženy kedysi lepili medzi nohy špeciálne parochne.
  • Aké najbizarnejšie hračky sme v múzeu našli.

Ríša díld

Keď vstúpime do pražského Sex Machine múzea, na niekoľko sekúnd sa nás zmocní pocit, že sme sa ocitli v zastaralom nevestinci poslednej cenovej kategórie. Môžu za to najmä sýtočervené steny zdobené obrazmi s čiernobielymi aktmi a dildá číhajúce z vitrín, kam len naše oči dovidia.

Odporúčané
Vyskúšal som zoznamku, kde si ľudia na diaľku ovládajú erotické hračky. Žena chcela nech ju uspokojím, kým nemá doma muža Vyskúšal som zoznamku, kde si ľudia na diaľku ovládajú erotické hračky. Žena chcela nech ju uspokojím, kým nemá doma muža 24. septembra 2024 o 9:30

Náš prvotný dojem z tohto miesta sa však veľmi rýchlo zmení, keď sa navôkol začnú hemžiť húfy turistov. Verejné domy totiž bývali známe svojou komornou atmosférou, zatiaľ čo do múzea sa teraz minimálne pocitovo nahrnuli všetci cudzinci z Václavského námestia.

Akty na stenách múzea.
Akty na stenách múzea. Zdroj: Lukáš Čelka/Refresher.sk

Úprimne ma prekvapuje rôznorodosť návštevníkov. Prišli sem muži, ženy či páriky rôznych národností, seniori, ale aj ľudia, ktorí sa ešte len nedávno tešili z toho, že im na polícii konečne vydali občiansky preukaz. Všetci dorazili s jedným úmyslom: zistiť, ako si to robili naši predkovia.

My, samozrejme, nie sme výnimkou, a tak vybehneme na prvé poschodie múzea, nasledujúc šípku, ktorá ukazuje smer expozície. Keď sa vydriapeme nahor, naše oči padnú na mohutnú vitrínu obsahujúcu najstaršie exponáty.

Ako prvý z nich ma zaskočí prehistorický falus starší než 28 tisíc rokov. Ide o akýsi dohladka vybrúsený kamenný valec s tvarom a veľkosťou penisu. Hneď vedľa neho sa týčia obrovské kožené falusy – jeden aj s vytvarovanými semenníkmi.

Miletské dildá vyrobené z kože.
Miletské dildá vyrobené z kože. Zdroj: Lukáš Čelka/Refresher.sk

Z informačnej tabuľky sa dozvedám, že ide o „dildá pochádzajúce z gréckeho mesta Miletus, ktoré sú vyrobené z kože a plnené sušenými hubami“. Svojho času boli revolučným vynálezom, keďže vďaka tejto netradičnej náplni dokázali po navlhčení zväčšiť svoj objem. Pravdepodobne aj preto sa predávali po celom Stredomorí.

Odporúčané
Zora má obsesiu, miluje pančuchy: Nosím ich namiesto pyžama, svojho ex som ich nútila nosiť tiež (Rozhovor) Zora má obsesiu, miluje pančuchy: Nosím ich namiesto pyžama, svojho ex som ich nútila nosiť tiež (Rozhovor) 3. septembra 2024 o 9:30

Samozrejme, nešlo o jedinú hračku špeciálnych vlastností. Hneď ako prejdeme do ďalšej miestnosti, uvidím dildo, ktoré má na jednej strane namontovaný okrúhly rámik s miestom určeným na fotografiu. Majiteľka dilda tak mohla do rámiku vložiť fotografiu svojho milovaného a myslieť na neho, zatiaľ čo sa ním obšťastňovala.

Špeciálne dildo s fotkou milenca.
Špeciálne dildo s fotkou milenca. Zdroj: Lukáš Čelka/Refresher.sk

Medzi ďalšie neobvyklé hračky slúžil sklenený penis pripomínajúci fľašu s uzáverom. Žena do neho mohla naliať buď teplú alebo studenú vodu a tým pádom zažívala pri masturbácii rôzne nové stimuly.

Dildo, ktoré sa kedysi plnilo vodou.
Dildo, ktoré sa kedysi plnilo vodou. Zdroj: Lukáš Čelka/Refresher.sk

V neposlednom rade stojí za zmienku aj dutý umelý falus zakončený niečím, čo vyzerá ako balónik na klystýr. V skutočnosti však išlo o pumpičku, do ktorej mohla jeho majiteľka naliať vodu a pri obšťastňovaní sa tak simulovala mužská ejakulácia. Dokonalé, však?

Dildo, ktoré dokázalo simulovať ejakuláciu.
Dildo, ktoré dokázalo simulovať ejakuláciu. Zdroj: Lukáš Čelka/Refresher.sk

Prvé vibrátory a parné šukacie stroje

Keď sa presunieme do ďalšej miestnosti, za vitrínami objavíme dobové vibrátory. Tieto elektrikou poháňané monštrá v našich očiach zvyknutých na pokrok doby vyzerajú až moc nevábne na to, aby sa s nimi niekto kedysi uspokojoval.

Prvé vibrátory.
Prvé vibrátory. Zdroj: Lukáš Čelka/Refresher.sk

Zaujímavejšie než samotné vibrátory je história ich vzniku. V 19. storočí boli ženy považované za asexuálne. Vysokopostavení muži len zriedkavo spávali so svojimi manželkami, na sex mali prostitútky. Manželky, ktoré boli z dlhého celibátu frustrované, skončili v rukách lekárov a bola im diagnostikovaná hystéria, píše Womans Health Mag.

Túto kedysi bežnú diagnózu liečili lekári pomerne bizarnou metódou.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Z akých ďalších rôznych materiálov sa kedysi vyrábali dildá.
  • Z akého dôvodu bol vynájdený prvý vibrátor.
  • Na čo sa kedysi používali prvé pásy cudnosti.
  • Kvôli čomu si oholené ženy kedysi lepili medzi nohy špeciálne parochne.
  • Aké najbizarnejšie hračky sme v múzeu našli.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 168487 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Sleva 500 Kč při nákupu nad 1 250 Kč na lolipop.cz , Zľava 20 EUR pri nákupe nad 50 EUR na iSEXshop.sk alebo PPV kód na Oktagon 62
Zobraziť všetky (9)
Späť
Zdieľať
Diskusia