Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
včera 27. septembra 2024 o 9:30
Čas čítania 8:36
Martin Adam Pavlík

Herečka Leona: Kanye West si v LA vypýtal môj Instagram. Počas večere za mnou poslal bodyguarda (Rozhovor)

Herečka Leona: Kanye West si v LA vypýtal môj Instagram. Počas večere za mnou poslal bodyguarda (Rozhovor)
Zdroj: Petr Mol
FILMY A SERIÁLY FILMY A SERIÁLY HEREČKY LEONA
Uložiť Uložené

Česká herečka prednedávnom zažiarila v hollywoodskom trháku The Crow a študuje u prestížnej hereckej koučky v Los Angeles. Aké zážitky má z „mesta anjelov“?

Leonu (25) si môžeš pamätať zo seriálov Sex O'Clock, Duch, Policie Hvar alebo z filmov Tieňohra a Smolu nosíš ty, láska. Už počas strednej školy začala spolupracovať s Prague Shakespeare Company, neskôr odišla na kurzy herectva do Londýna a dnes študuje v Los Angeles u svetoznámej herečky a koučky Ivany Chubbuck.

Tá svoju techniku učila napríklad aj Brada Pitta, Jima Carreyho, Halle Berry, Gal Gadot, Evu Mendes alebo Emiliu Clarke. Spolupracovala tiež so speváčkami Pink a Beyoncé. Čím Leona presvedčila Chubbuck k tomu, aby mohla navštevovať jej hodiny, čo všetko v LA zažila a aké bolo nakrúcanie amerického trháku The Crow, v ktorom si zahrala najlepšiu kamarátku hlavnej postavy?

Ambiciózna herečka tiež prezradila, ktorého slávneho herca stretla na festivale v Cannes a priblížila svoje ďalšie ambície na poli filmu. Uvidíme ju čoskoro v ďalšej hollywoodskej produkcii a vo väčšej úlohe? Ak sa ti páči podobný obsah, pridaj sa do klubu Refresher+ a čítaj všetky články na našom webe bez zbytočných obmedzení. Nájdeš tam viacero reportáží zo zahraničia, profilov osobností či desivé kriminálne príbehy.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako prebieha jej štúdium v Amerike.
  • Čo sa naučila v Londýne.
  • Aký drahý je život v Los Angeles.
  • S ktorými hercami a herečkami by si raz chcela zahrať.
  • Na ktorú domácu spoluprácu najradšej spomína.


Začnime tvojim menom. Prezentuješ sa už len ako Leona bez priezviska Skleníčková. Prečo? Chcela si byť viac záhadná?

Leona odzrkadľuje moju umeleckú identitu, nielen hereckú. Cítila som, že konečne nastal čas na zmenu. Chcela som tento rok do všetkých projektov vstúpiť s novou identitou. Pred nedávnom som sa vrátila z Ameriky a tam sa nikto nepozastavoval nad tým, že mám len jedno meno. Umelecké mená sú tam bežnejšie. Využíva to veľa maliarov či hudobných interpretov.

Odporúčané
Lesana Krausková zo seriálu Dunaj: Keď ma nevzali na VŠMU, chcela som skončiť s herectvom. Workoholizmus nie je na obdiv Lesana Krausková zo seriálu Dunaj: Keď ma nevzali na VŠMU, chcela som skončiť s herectvom. Workoholizmus nie je na obdiv 14. septembra 2024 o 9:30

Ako Leona som založila aj rovnomennú produkčnú spoločnosť, cez ktorú momentálne organizujem v Prahe dvojdňový herecký masterclass hollywoodskej hereckej koučky Ivany Chubbuck, u ktorej študujem v Los Angeles. Uskutoční sa 30. novembra a 1. decembra v Divadle Komedie.

Bude prvýkrát v českej republike vyučovať svoju techniku pre hercov, režisérov a scenáristov. Pôjde o skutočne inšpiratívnu udalosť či už po umeleckej alebo ľudskej stránke, pretože Ivana toho skutočne veľa vybudovala. Masterclass bude spočívať z viacerých emocionálnych cvičení a úloh.

Nedávno ťa diváci mohli vidieť na veľkom plátne po boku svetoznámych hercov v hollywoodskom trháku The Crow (v distribučnom preklade Vrana, pozn. redaktora). Síce šlo o menšiu rolu, je to aj tak veľká prestíž. Ako sa ti podarilo dostať do takejto veľkej americkej produkcie?

Podarilo sa mi to vďaka skvelej kastingovej režisérke Maye Kvetny. Je to Američanka žijúca v Prahe a má agentúru, prostredníctvom ktorej obsadzuje lokálnych hercov a herečky do menších úloh vo veľkých amerických projektoch. Cez ňu ma oslovili na kasting.

Vo Vrane som mala mať malú úlohu, no nakoniec ma vybrali do roly Emmy, najlepšej kamarátky hlavnej postavy, ktorú hrá speváčka FKA Twigs. Točili sme najmä scénu, ktorá bola pre príbeh veľmi dôležitá, no do finálneho zostrihu sa dostal len krátky zostrih. Veľmi si však vážim, že ma pozvali na premiéru do New Yorku. Bolo super sa znova stretnúť s ľuďmi z produkcie a s hercami.

Kde ste spomínanú scénu točili?

Bolo to v Česku na jednom zámku.

Ako sa k tebe na pľaci správali herci Danny Huston a FKA Twigs? Stretla si sa aj s Billom Skarsgårdom? V spoločnej scéne vás totiž vo filme nevidno.

Všetci boli super. S Billom sme sa na pľaci stretli, ale netočili sme spolu. Boli sme v rozdielnych scénach. Videla som ho však už s tým temným makeupom vo filmovom kostýme a s umelo vytvorenými tetovaniami. Vyzeral skvele. (úsmev)

Predpokladám, že s hercami takého kalibru asi neprichádzaš do kontaktu každý deň, nemala si pred nimi príliš veľký rešpekt?

Nemala, bolo to veľmi príjemné a najmä vzrušujúce. Ako si povedal, nedeje sa to každý deň. Bol tam obrovský štáb a špecifické to bolo aj v tom, že prvýkrát som točila na kameru svoju smrť...

Odporúčané
Dolly Buster: od porna sa dostala k spevu, písaniu kníh a namierené mala aj do europarlamentu. Mojsejovú nazvala „tučnou cigánkou“ Dolly Buster: od porna sa dostala k spevu, písaniu kníh a namierené mala aj do europarlamentu. Mojsejovú nazvala „tučnou cigánkou“ 7. septembra 2024 o 9:30

Áno, objavila si sa v pomerne drastickej scéne, v ktorej ťa podrezali. Viem, že to bolo len „akože“, no nemala si z toho strach? Aké náročné bolo nakrúcanie tvojej vraždy?

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu Refresher+ už od 5 € 1 €

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko ju počas jedného mesiaca stojí život v LA.
  • Čo by mal herec mať, ak chce byť úspešný.
  • S ktorými hollywoodskymi režisérmi by chcela v budúcnosti spolupracovať.
  • Čím bolo výnimočné nakrúcanie filmu Tieňohra od Petra Bebjaka.
Dočítaj článok už od 5 € 1 €
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 167559 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA , Pizza v Oggi ZDARMA alebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Späť
Zdieľať
Diskusia