Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
21. augusta 2024 o 8:39
Čas čítania 0:56
Anna-Marie Hanzlíková

Tiktok ovládol recept na uhorky. Ľudia však kvôli nemu končia v nemocnici

Tiktok ovládol recept na uhorky. Ľudia však kvôli nemu končia v nemocnici
GASTRO INFLUENCERI NEMOCNICA TIKTOK
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Kráľom sociálnej siete sa stal tzv. „uhorkový chlapec“ a túto zeleninu považuje za svoj životný štýl.

Kulinársky influencer @logagm sa zvyčajne zameriava na kórejské recepty. Aktuálne je „uhorková sezóna“ a vo väčšine domácností ich je prebytok. Tiktoker teraz ľuďom radí, ako ich najlepšie využiť. Na jeho profile nájdeš recepty na uhorkové cereálie alebo zemiakové lupienky.

Najviac sa preslávil receptom, v ktorom ukazuje, ako z celej uhorky pripraviť výdatné jedlo. Uhorku nakrájaj na tenké plátky, potom ju marinuj so sójou, rybacou omáčkou, cukrom, glutamátom sodným, sezamovým olejom, cesnakom, zelenou cibuľkou a sezamovými semienkami. Na záver ju pretrep v miske. 

@logagm

Najlepší spôsob, ako zjesť celú uhorku

Pôvodný zvuk - Logan

Pozor na prsty

Loganova popularita zašla tak ďaleko, že ho dokonca pozvali do The New York Times. Pri príprave šalátu však treba byť obozretný. Ako informuje The Independent, na internete kolujú videá o tom, že po príprave skončili niektorí ľudia v nemocnici. Podobnú skúsenosť má aj influencerka Bec, ktorá má viac ako 300-tisíc sledovateľov. O jej príbehu informuje NY Post.

Prekvapivo nešlo o otravu, ale o pochybenie v procese prípravy. Niektorí Američania totiž zrejme nie sú zvyknutí používať strúhadlo, keďže spomenuté prípady sa jednoducho porezali. „Vzalo mi to poriadny kus mäsa, znie to nechutne, no bolo to tak. Rez bol tak hlboký, že presahoval až do tukovej vrstvy kože a musela som ísť na pohotovosť,“ opísala incident jedna žena.

Odporúčané
Erik pracuje ako sanitár: Pľuvance, kopance a päste dostávam bežne. Kto myslí na peniaze, môže dať výpoveď (Rozhovor) Erik pracuje ako sanitár: Pľuvance, kopance a päste dostávam bežne. Kto myslí na peniaze, môže dať výpoveď (Rozhovor) 12. septembra 2024 o 9:30

Krájač známy ako „mandolína,“ ktorý influencerka použila, sa predáva v reťazci Walmart aj s ochranou prstov. Zároveň je pri ňom upozornenie, že ho treba používať opatrne.

Späť
Zdieľať
Diskusia