Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou o2 Architecture
20. augusta 2024 o 11:00
Čas čítania 1:25
Richard Balog

FOTO: Architekti premenili 50-ročný dom v Coachella Valley na moderné sídlo ako vystrihnuté z filmových produkcií

FOTO: Architekti premenili 50-ročný dom v Coachella Valley na moderné sídlo ako vystrihnuté z filmových produkcií
Zdroj: Lance Gerber Studio
KULTÚRA SPOJENÉ ŠTÁTY AMERICKÉ ZAHRANIČNÁ ARCHITEKTÚRA
Uložiť Uložené

Jeden z najveľkolepejších projektov, ktoré sme videli.

V rámci architektúry a interiérového dizajnu venujeme priestor najmä slovenským a českým ateliérom, avšak pri výnimočných projektoch radi urobíme výnimku. Tentoraz preto opustíme naše zemepisné šírky a predstavíme si dielo z portfólia spoločnosti o2 Architecture, ktorú vedie architekt Lance O’Donnell.

Eldorado Tres House tvoria dve k sebe otočené stavby v tvare polmesiaca, čo najlepšie vidieť pri pohľade zhora. Zatiaľ čo jedna je otočená na juh, kde víta atraktívnu panorámu členitého pohoria, druhá smeruje na sever. Nachádza sa v Indian Wells v oblasti Coachella Valley.

Tím architektov čelil pred začiatkom projektu náročnej výzve, čo urobiť so starším domom, ktorý už nespĺňal všetky požiadavky na moderný životný štýl.

Ak ťa bavia články o architektúre a interiérovom dizajne, nezabudni dať odber tejto téme, aby ti neunikli žiadne nové projekty z domova ani zo zahraničia.
Odporúčané
FOTO: Nádherný dom na juhu Talianska, ktorý ťa nadchne minimalistickým vzhľadom, polohou aj atmosférou FOTO: Nádherný dom na juhu Talianska, ktorý ťa nadchne minimalistickým vzhľadom, polohou aj atmosférou 25. júla 2024 o 11:00
Eldorado Tres House tvoria dva k sebe otočené stavby v tvare polmesiaca.
Eldorado Tres House tvoria dva k sebe otočené stavby v tvare polmesiaca. Zdroj: Lance Gerber Studio

50-ročný dom síce disponoval originálnou kruhovou obývacou miestnosťou, avšak mal príliš členitý a dovnútra orientovaný pôdorys, ktorý nebol zlúčiteľný s dnešným neformálnym bývaním, keď interiér plynulo prechádza do exteriéru. Napríklad, súkromný bazén a vonkajšie obytné priestory vrátane terasy na severnej strane nereagovali na južné slnko a panoramatický výhľad na horu Eisenhower.  

Architekti z tímu o2 Architecture inšpirovaní kruhovou obývačkou dali zelenú demolácii originálnej konštrukcie a pri novom vzhľade stavby vychádzali z pôvodnej zakrivenej geometrie.

Logika nového pôdorysu je jasná hneď po vstupe do foyer, ktoré je umiestnené v priestore medzi dvoma polmesiacmi. Z kľúčového jadra sú výhľady do štyroch odlišných zón, a to či už na palmovú oázu, bazén a záhradu či horu Eisenhower. Architekti zámerne zachovali starý olivovník v prednej časti pozemku, spoza ktorého sa postupne odhaľuje vstup.

Odporúčané
FOTO: Slovenskí architekti premenili starý 300-ročný dom na Malorke. Výsledkom je luxusná vila s bazénom na úpätí hory FOTO: Slovenskí architekti premenili starý 300-ročný dom na Malorke. Výsledkom je luxusná vila s bazénom na úpätí hory 12. júna 2024 o 15:30
Eldorado Tres House, Indian Wells, Coachella Valley, o2 Architecture
Zdroj: Lance Gerber Studio

Jednopodlažná stavba v Indian Wells je ako vystrihnutá z veľkých filmových produkcií. Má úžitkovú plochu 390 štvorcových metrov, odvážny vzhľad, ponúka kvalitné riešenia aj materiály (dominantné je najmä drevo) a dizajnérsky nábytok či luxusné doplnky.

Eldorado Tres House ukazuje ľahkosť a otvorenosť dnešného bývania, keď prepája interiér s exteriérom, pričom vyplýva z nadčasových koncepcií plánovania lokality a moderného dizajnu. Realizácia bola dokončená v roku 2021. 

Dosť bolo slov, pozri si galériu od Lance Gerber Studio, v ktorej nájdeš všetky magické detaily tohto moderného sídla v Kalifornii. Pozri si viac projektov z portfólia o2 Architecture na Instagrame.

Eldorado Tres House, Indian Wells, Coachella Valley, o2 ArchitectureEldorado Tres House, Indian Wells, Coachella Valley, o2 ArchitectureEldorado Tres House, Indian Wells, Coachella Valley, o2 ArchitectureEldorado Tres House, Indian Wells, Coachella Valley, o2 Architecture
Zobraziť galériu
(22)
Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá dokonalá letná idylka z talianskeho vidieka. Pozri si dom v rustikálnom štýle    FOTO: Takto vyzerá dokonalá letná idylka z talianskeho vidieka. Pozri si dom v rustikálnom štýle 4. júla 2024 o 14:00
Späť
Zdieľať
Diskusia