Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou Vergati Creative Studio.
25. júla 2024 o 11:00
Čas čítania 1:19
Richard Balog

FOTO: Nádherný dom na juhu Talianska, ktorý ťa nadchne minimalistickým vzhľadom, polohou aj atmosférou

FOTO: Nádherný dom na juhu Talianska, ktorý ťa nadchne minimalistickým vzhľadom, polohou aj atmosférou
Zdroj: Vergati Creative Studio
KULTÚRA TALIANSKO ZAHRANIČNÁ ARCHITEKTÚRA
Uložiť Uložené

Biela fasáda, rustikálny nádych a bazén pod olivovníkmi. Takto si predstavujeme raj na zemi.

Architekti z ateliéru Vergati Creative Studio predstavujú ďalší unikátny projekt z mesta Ostuni na juhu Talianska – tentoraz prerobili starý dom na modernú vilu, ktorá dokonale splýva s prostredím apúlskych polí. V podobnom duchu navrhli aj stavbu na prenájom Casa Roverella.

Čoraz populárnejšia dovolenková destinácia sa nachádza približne 8 kilometrov od pobrežia a je známa bielymi domami v celom meste. Tomuto štýlu zostal verný aj ateliér Vergati Creative Studio, ktorý vedie Andrea Vergati, keď pri rekonštrukcii stavili na bielu fasádu.

Ak ťa bavia články o architektúre a interiérovom dizajne, nezabudni dať odber tejto téme, aby ti neunikli žiadne nové projekty z domova ani zo zahraničia.
Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá oáza pokoja na okraji Prahy. Záhradná chata stála majiteľov približne 40-tisíc eur    FOTO: Takto vyzerá oáza pokoja na okraji Prahy. Záhradná chata stála majiteľov približne 40-tisíc eur 18. júla 2024 o 10:30
Architekti z ateliéru Vergati Creative Studio zrekonštruovali starý dom na modernú vilu.
Architekti z ateliéru Vergati Creative Studio zrekonštruovali starý dom na modernú vilu. Zdroj: Vergati Creative Studio

Casa Emilia, ako znie názov projektu, v sebe nesie silné prepojenie s krajinou, jednoduchosť foriem a rustikálnosť niektorých materiálov v sprievode živých farieb oblohy, zeme a lístia stáročných olivovníkov, ktoré evokujú v mieste genius loci.

Vergati spoločne s kolegami navrhli rekonštrukciu domu tak, aby sa majitelia a ich hostia mohli ponoriť do prírody a vyskúšať tradičný štýl tohto miesta v provincii Brindisi, ktorý sa jemne prelína s nádychom modernej londýnskej architektúry, ktorá je blízka majiteľovi.

Stavba s minimalistickou bielou fasádou a kontrastnými tmavosivými dverami stojí na rovinatom pozemku a ponúka dostatok priestoru v exteriéri aj interiéri. Charakteristický rustikálny vzhľad podčiarkujú rastliny v hlinených kvetináčoch, majestátne stromy, studňa na nádvorí domu či niektoré solitéry vnútri vrátane dreveného jedálenského stola, zatiaľ čo moderný dizajn zastupujú svietidlá, použité technológie alebo exteriérový nábytok na terase a pri bazéne.

Príjemnú domácu atmosféru v interiéri dotvárajú oblúkové stropy aj krb na drevo v obývacej miestnosti. Všetko spolu hrá na výbornú a vedeli by sme si predstaviť stráviť tu celé leto. 

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá jeden z najštýlovejších bytov na prenájom v Bratislave. Oceníš jeho hravý dizajn a sofistikované riešenia FOTO: Takto vyzerá jeden z najštýlovejších bytov na prenájom v Bratislave. Oceníš jeho hravý dizajn a sofistikované riešenia 8. júla 2024 o 13:30
Vergati Creative Studio, Ostuni
Zdroj: Vergati Creative Studio

Dosť bolo slov, pozri si galériu plnú romantických pohľadov na túto nádhernú vilu v jednom z najkrajších regiónov na Apeninskom polostrove. Rekonštrukčné práce stále prebiehajú, a preto nie sú k dispozícii fotografie všetkých priestorov Casa Emilia. 

Pri toľkej kráse v okolí je nám jasné, prečo si Ostuni vybrala za svoj domov aj slovenská influencerka Andy Csinger, ktorá často zdieľa fotografie svojich outfitov z malebných ulíc Apúlie. 

Vergati Creative Studio, OstuniVergati Creative Studio, OstuniVergati Creative Studio, OstuniVergati Creative Studio, Ostuni
Zobraziť galériu
(13)
Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá dokonalá letná idylka z talianskeho vidieka. Pozri si dom v rustikálnom štýle    FOTO: Takto vyzerá dokonalá letná idylka z talianskeho vidieka. Pozri si dom v rustikálnom štýle 4. júla 2024 o 14:00
Domov
Zdieľať
Diskusia