Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou Vergati Creative Studio.
4. júla 2024 o 14:00
Čas čítania 1:20
Richard Balog

FOTO: Takto vyzerá dokonalá letná idylka z talianskeho vidieka. Pozri si dom v rustikálnom štýle

FOTO: Takto vyzerá dokonalá letná idylka z talianskeho vidieka. Pozri si dom v rustikálnom štýle
Zdroj: Alex Reyto
KULTÚRA TALIANSKO ZAHRANIČNÁ ARCHITEKTÚRA
Uložiť Uložené

Nič krajšie zo sveta architektúry a interiérového dizajnu dnes neuvidíš.

Casa Rovella je jedným z najkrajších projektov, aké sme videli. Dielo talianskych architektov z ateliéru Vergati Creative Studio má svetové dizajnové parametre, a pritom idylickú rodinnú atmosféru. 

Názov domu vznikol podľa veľkého duba, ktorý je do stavby zakomponovaný a je jeho charakteristickým prvkom. Základnou myšlienkou projektu je integrácia s prírodou a okolitou krajinou Valle d’Itria v centre Apúlie.

Pôdorys domu s úžitkovou plochou 115 štvorcových metrov pripomína tvar písmena C, vďaka čomu je vonkajšie prostredie intímne a sústreďuje výhľad na kopce bohaté na vegetáciu.

Odporúčané
VIDEO: Takto vyzerá noblesný byt vo Varšave, ktorému dominuje francúzska elegancia v kombinácii s umením a modernými prvkami VIDEO: Takto vyzerá noblesný byt vo Varšave, ktorému dominuje francúzska elegancia v kombinácii s umením a modernými prvkami 27. júna 2024 o 11:30
Takto vyzerá dokonalá letná idylka z talianského pobrežia.
Takto vyzerá dokonalá letná idylka z talianského pobrežia. Zdroj: Alex Reyto

Interiér má minimalistický štýl a zdôrazňuje čisté formy architektúry, respektíve usporiadanie okien, ktoré je navrhnuté tak, aby vytvorilo priamy vzťah s krajinou na vidieku Talianska.

Výrazné oblé klenby a spojitosť stropov a stien vytvárajú hru mäkkých tieňov v závislosti od svetla, ktoré do domu vstupuje v rôznych častiach dňa. Hra perspektív zvýrazňuje architektonické prvky, ktoré sú hlavnými hviezdami projektu Casa Rovarella – ako napríklad bazén, záhrada, vonkajšie schodisko či veľký dub. Farby a textúry majú rustikálny nádych, vďaka čomu pasujú do celkového kontextu návrhu talianskych architektov.

Zariadenie je vyrobené na mieru z dubového dreva, ktoré je natreté, aby pôsobilo teplejšie. Steny a klenby sú natreté vápnom v slonovinovej farbe a súvislá betónová podlaha zjednocuje miestnosti, vďaka čomu pôsobí interiér domu väčší. Ústredným prvkom je priestranná kuchyňa, ktorá v každom detaile zdôrazňuje perspektívu prostredia a vedie pohľad k oblúkovému oknu do záhrady.

So vzhľadom interiéru pomohol architektom dizajnér Jared Green, ktorý sa postaral o výber nábytku, dekorácií a rastlín, čím umocnil krásu minimalizmu v spojení prírodnej nedokonalosti, rustikálnosti a moderných prvkov.

Odporúčané
FOTO: Slovenskí architekti premenili starý 300-ročný dom na Malorke. Výsledkom je luxusná vila s bazénom na úpätí hory FOTO: Slovenskí architekti premenili starý 300-ročný dom na Malorke. Výsledkom je luxusná vila s bazénom na úpätí hory 12. júna 2024 o 15:30
Ostuni, Apúlia, Vergati Creative Studio
Zdroj: Alex Reyto

Vonkajšia pergola poskytuje úkryt pred horúcim letným slnkom a ukrýva jedálenský kút. Skvelo vyzerá aj oddychová „lounge“ zóna pri bazéne. Schodisko, prísne vo svojej geometrii a kompaktné vo svojom tvare, vyzerá ako sochársky a dekoratívny prvok, ktorý spája bazén s oblohou a dodáva pocit slobody.

Ak si zvedavý/-á, ako vyzerá tento výnimočný projekt rodinného domu z talianskeho pobrežia, pozri si galériu, ktorú vytvorila vyhľadávaná fotografka architektúry Alex Reyto. V prípade záujmu o dovolenku v Apúlii si ho môžeš prenajať cez spoločnosť Moroseta Homes.

Ostuni, Apúlia, Vergati Creative StudioOstuni, Apúlia, Vergati Creative StudioTakto vyzerá dokonalá letná idylka z talianského pobrežia.Ostuni, Apúlia, Vergati Creative Studio
Zobraziť galériu
(19)
Odporúčané
FOTO: Pozri si umelecký byt so zrkadlovými plochami a s farebnými detailmi z Prahy. Vyzerá perfektne  FOTO: Pozri si umelecký byt so zrkadlovými plochami a s farebnými detailmi z Prahy. Vyzerá perfektne 20. júna 2024 o 10:30
Domov
Zdieľať
Diskusia