Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2024 o 14:09
Čas čítania 1:04
Karolína Fejtová Radoslava Juračková

VIDEO: Ľudia si uťahujú z bizarného vystúpenia austrálskej breakdancerky. Jej olympijská choreografia sa ihneď stala virálnou

VIDEO: Ľudia si uťahujú z bizarného vystúpenia austrálskej breakdancerky. Jej olympijská choreografia sa ihneď stala virálnou
ŠPORT OLYMPIJSKÉ HRY TANEC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Vystúpenie austrálskej breakdancerky Rachel Gunn vyvolalo na sociálnych sieťach veľký rozruch.

Breaking, známejší ako breakdance, sa na tohtoročných OH stal prvýkrát oficiálnym olympijským športom. Súťaž pozostáva z dvoch kategórií podľa pohlavia, pričom o zlato bojuje 16 chlapcov a 16 dievčat.

Rachel Gunn, ktorá súťaží pod menom Raygun, sa po svojom piatkovom vystúpení, v ktorom nezískala ani jeden bod, stala virálnou na internete, informuje Variety.

Austrálska súťažiaca má doktorát z kulturológie a je univerzitnou profesorkou na Macquarie University v Sydney. V rokoch 2020 a 2021 ju Austrálska asociácia breakingu vyhlásila za najlepšie dievča v kategórii B a v roku 2023 vyhrala majstrovstvá Oceánie.

Všetky moje kroky sú originálne. Kreativita je pre mňa naozaj dôležitá. Chodím von a predvádzam svoje umenie. Niekedy sa to porotcom páči a niekedy nie. Robím si svoje vlastné veci. O tom to celé je," povedala Gunn novinárom po svojom vystúpení.

Odporúčané
KVÍZ: Vieš, koľko olympijských medailí získali najúspešnejší športovci v histórii? KVÍZ: Vieš, koľko olympijských medailí získali najúspešnejší športovci v histórii? 10. augusta 2024 o 11:00

Tridsaťšesťročnú športovkyňu na internete za jej vystúpenie kritizujú a tvoria rôzne vtipné memes. „Nestáva sa to často, ale nepovedať niekomu, že nevie tancovať, môže mať globálne následky,“ napísal jeden z používateľov platformy X. „Môj pes na trávniku 30 sekúnd po tom, čo som ho vykúpal," komentoval zase iný používateľ. „Chcel by som osobne poďakovať Raygunovi za to, že prinútil milióny ľudí na celom svete premýšľať 'hmm, možno sa aj ja dostanem na olympiádu'," napísal Aaron Serna.

V disciplíne napokon zvíťazila Japonka Ami Yuasa. Druhá skončila Dominika Banevič z Litvy a bronz si odniesla Číňanka Liu Qingyi.

Späť
Zdieľať
Diskusia