Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2024 o 16:20
Čas čítania 0:35
Radka Klučárová

Toto by si v lietadle rozhodne nemal robiť, ak sa chceš vyhnúť jet lagu. Zmeniť pár maličkostí ti spríjemní cestovanie

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE DOVOLENKA
Uložiť Uložené

Nepríjemné príznaky ti pomôže zmierniť niekoľko zásad, ktoré by si mal dodržovať.

Dlhé medzikontinentálne lety nám vedia poriadne rozhodiť biorytmus. Prekonanie viacerých časových pásiem sa po pristátí väčšinou prejaví poruchami spánku, bolesťami hlavy, podráždenosťou a podobne.

Nepríjemné príznaky ti pomôže zmierniť niekoľko zásad, ktoré by si mal dodržiavať. Portál HuffPost zverejnil hneď niekoľko rád a tipov od skúsených zamestnancov v leteckom priemysle, ktoré ti môžu spríjemniť cestovanie.

Vyhni sa alkoholu, káve a ďalším nápojom, ktoré zbytočne dehydrujú telo. Naopak, snaž sa piť čo najviac vody. Na hydratáciu organizmu totiž pozitívne nevplýva ani prostredie lietadla. Vzduch v ňom je totiž veľmi suchý.

Počas cestovania sa rozhodne vyhni spracovaným potravinám, ktoré tvojmu stavu po prílete určite neprospejú. Ťažké a nezdravé jedlá vymeň za ľahké šaláty, zeleninu či ovocie.

Pri problémoch so spánkom odborníci odporúčajú vydržať až do večera. Ľahšie sa tak adaptuješ na čas v danej krajine. Aby si počas dňa nezaspal a nenarušil svoj režim zdriemnutím, skúsení cestovatelia radia vystavovať sa slnečnému svetlu.

únava, žena, kučery, stres
Zdroj: Unsplash/Sinitta Leunen
Domov
Zdieľať
Diskusia