Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a ďaľšie letné festivaly
24. mája 2024, 10:28
Čas čítania 0:37
TASR

Pápež chce vyhlásiť za svätého prvého človeka z generácie mileniálov. Uznal zázrak tzv. „Božieho influencera“

KULTÚRA CIRKEV INFLUENCERI PÁPEŽ
Uložiť Uložené

Carlo Acutis bol už vyhlásený za blahoslaveného v roku 2020.

Pápež František chce uznať za svätého mladého talianskeho influencera Carla Acutisa. Tínedžer využíval svoje počítačové znalosti na šírenie katolíckej viery. Pápežovým rozhodnutím sa otvára cesta k tomu, aby bol Carlo oficiálne vyhlásený za prvého svätého z generácie mileniálov, uviedla agentúra AFP.


Mladík bol už vyhlásený za blahoslaveného v roku 2020, keď bol pápež František na návšteve v talianskom Assisi. V roku 2006 vo veku 15 rokov zomrel na leukémiu a ako webový dizajnér sa preslávil dokumentovaním eucharistických zázrakov a schválených mariánskych zjavení. Jeho telo bolo neskôr prenesené do tamojšej Svätyne sv. Františka.

Boží influencer
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Autor: AndyScott – Vlastné dielo, CC BY-SA 4.


Carlo Acutis sa narodil v Londýne 3. mája 1991 do majetnej talianskej rodiny, ktorá má významné postavenie v poisťovníctve. Ani jeden z jeho rodičov však nebol nábožensky založený.

Mladý Talian pracoval aj ako administrátor webových stránok viacerých cirkevných inštitúcií. Neoficiálne bol známy pod prezývkou „Boží influencer“. Pre svoju úlohu pri evanjelizácii prostredníctvom internetu bol Acutis vymenovaný za patróna minuloročných Svetových dní mládeže v Lisabone. 

Domov
Zdieľať
Diskusia