Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a ďaľšie letné festivaly
24. mája 2024, 8:37
Čas čítania 1:05
Radoslava Juračková

Cate Blanchett nahnevala fanúšikov: vyhlásila, že patrí do strednej triedy. Jej majetok pritom dosahuje 95 miliónov

OSOBNOSTI CANNES CATE BLANCHETT FESTIVALY PENIAZE
Uložiť Uložené

Používatelia sociálnych sietí sú z jej vyjadrenia pobúrení. Nájdu sa však aj takí, ktorí jej názor obhajujú.

V týchto dňoch prebieha filmový festival v Cannes. Každý rok sa pri tejto príležitosti vo Francúzsku schádzajú tie najvýraznejšie osobnosti kinematografie, medzi ktoré patrí aj austrálska herečka Cate Blanchett. Rozhovorom, ktorý na festivale poskytla, však mnohých svojich fanúšikov pobúrila. Považuje sa totiž za súčasť strednej triedy aj napriek tomu, že je milionárka.

Cate momentálne hrá vo filme Rumours, ktorý mal premiéru na 77. ročníku filmového festivalu. Na tlačovej konferencii k filmu sa zúčastnila aj herečka a jej vyjadrenie rozvírilo vášne na sociálnych sieťach. 

„Som beloška, som privilegovaná, patrím do strednej triedy a možno si niekto môže myslieť, že mám syndróm akéhosi spasiteľa. Ak mám byť úprimná, moje stretnutia s utečencami mi zmenili pohľad na svet, z čoho mám radosť,“ povedala na tlačovke na margo filmu, ktorý sa má zaoberať globálnou krízou.

Používatelia sociálnych sietí zostali pobúrení

Majetok herečky dosahuje takmer 95 miliónov dolárov, a preto sú z jej vyjadrenia fanúšikovia znepokojení. „Majú vôbec poňatie o tom, ako zle to znie? Pýtam sa rétoricky, pretože nikdy neokúsili realitu. Sú patetickí,“ reagoval používateľ sociálnej siete X na margo takýchto celebrít. 

Odporúčané
Guestival Ženy Víno Funk alebo keď sa Instagram stretne s realitou: štýloví ľudia, menu od michelinského kuchára a nadupaný lineup Guestival Ženy Víno Funk alebo keď sa Instagram stretne s realitou: štýloví ľudia, menu od michelinského kuchára a nadupaný lineup 10. júna 2024, 16:30

„S kým sa porovnáva? S Jeffom Bezosom?“ napísal iný používateľ. Nájdu sa však aj takí, ktorí sa jej zastávajú. „Je Austrálčanka, všimol som si, že často používajú označenie strednej triedy na základe pôvodnej definície. To je stredná trieda medzi roľníkmi a šľachtou,“ vysvetľuje používateľ.

Domov
Zdieľať
Diskusia