Populárna televízna šou Na nože má za sebou ďalšiu sériu. V poslednej epizóde sa šéfkuchár Martin Novák vybral na východné Slovensko do obce Hriadky, kde sa pokúsil pomôcť prevádzke Lucas Grill.
V dedine Hriadky medzi Vranovom nad Topľou a Trebišovom sa hneď pri hlavnej ceste nachádza reštaurácia s názvom Lucas Grill. Stojí za ňou mladý a pracovitý Lukáš, ktorý je šéfom a zároveň aj kuchárom.
Jeho prevádzka sa do populárnej šou Na nože dostala trošku iným spôsobom než tie predtým. Šéfkuchára Martina Nováka nevolal sám a neriešil ani problém s návštevnosťou prevádzky. Lukáš však svojmu biznisu obetoval za viac ako rok úplne všetok možný čas, pričom z toho nebol výsledok, aký by si v ideálnom prípade predstavoval.
- Aké sme mali dojmy po príchode do podniku Lucas Grill.
- Čo najkontroverznejšie odznelo v epizóde Na nože.
- Ako Lukáš zareagoval na zmeny po odvysielaní šou.
- S ktorými slovami Martina Nováka príliš nesúhlasí.
Navyše, mladý majiteľ dokonca prespával v karavane na pozemku reštaurácie, aby nemusel strácať čas a energiu cestovaním domov. Posledná epizóda z 3. série šou Na nože, ktorú televízia Markíza odvysielala 8. mája, bola emotívna aj napínavá.
Lukáš stavil na svoje overené jedlá, akým je grilované kurča či hamburger, no Martina Nováka nič z toho neohúrilo. Zamestnancov na čele s Lukášom skritizoval, čo šéf podniku opísal ako „zotretie škôlkarov“. Nás teda zaujímalo, ako to vyzerá v Lucas Grille len niekoľko dní po tom, čo sa objavili na obrazovkách celého Slovenska.
Prichádzame do obce Hriadky
Od odvysielania epizódy v televízii prešlo presne 12 dní a my smerujeme do Lucas Grillu, aby sme zažili na vlastnej koži atmosféru tamojšej prevádzky a porozprávali sa s Lukášom, šéfom a kuchárom v jednej osobe.
Niekoľko dní predtým si dohodneme termín o 15.00, teda na čas, v ktorom už reštaurácia nebude preplnená zákazníkmi z denného menu. Po príchode na parkovisko vidíme, že okrem nás sú tam ďalšie štyri autá, čo potvrdzuje aj neskoršie slová Lukáša, že podnik fičí celý deň takmer bez prestávky.
Fotka s Martinom a príjemná atmosféra
Hneď pri vstupe nám zrak spočinie na dve veci. Nálepka s hodnotením troch nožov z piatich od Martina Nováka aj zarámovaná fotografia, na ktorej je šéfkuchár Novák spoločne s Lukášom. V prevádzke sú obsadené tri či štyri stoly, panuje tam príjemná atmosféra.
Obsluhujúca čašníčka nás informuje, že šéf ešte dorába menu a o pár minút sa nám bude venovať. Po chvíli si už podávame ruku s Lukášom, ktorý nás usádza v zadnej časti podniku. Za syčiaceho zvuku otvorenia plechovky sladeného nápoja sa Lukáša na úvod pýtame, prečo si rovno ku vchodu vystavil zarámovanú fotku seba s Martinom Novákom...
„Neslúži to len pre zákazníkov, aj keď sčasti chcem, aby videli, čo sa tu udialo. Nechcem sa tým zároveň veľmi pýšiť. Bola to pre mňa vzácna a neopakovateľná skúsenosť, ktorá mne aj môjmu personálu dala veľmi veľa. Je to teda taká malá symbolika toho, čo sme vlastne zvládli,“ hovorí Lukáš.
Aká bola situácia pár týždňov predtým, než k vám do reštaurácie prišiel Martin Novák?
Ako som hovoril aj v epizóde, naša situácia bola stabilizovaná. Výdaje sme si vedeli pokryť, problém bol skôr s napredovaním prevádzky. Nejaké kroky už teraz máme za sebou. Vyžadovalo si to spestrenie, prerábku najmä v kuchyni. Problémom prevádzky bolo to, že nezarábala dostatok peňazí na spomínané zlepšenia.
Aký by bol možno osud tvojej prevádzky, keby nebola súčasťou šou Na nože?
Čo sa dozvieš po odomknutí?
- Pravdepodobný osud prevádzky, keby nebolo šou Na nože.
- Či ešte Lukáš spí v karavane.
- Ako vyzerali prvé dni po odvysielaní epizódy.
- Aké negatívne recenzie mu chodia.
- V čom s Martinom nesúhlasil.