Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a ďaľšie letné festivaly
22. mája 2024, 12:30
Čas čítania 6:56
Timotej Gašper

Boli sme v reštaurácii zo šou Na nože: Lukáš trávil v prevádzke 16 hodín denne. V tomto mu Martin Novák otvoril oči (Rozhovor)

Boli sme v reštaurácii zo šou Na nože: Lukáš trávil v prevádzke 16 hodín denne. V tomto mu Martin Novák otvoril oči (Rozhovor)
Zdroj: REFRESHER/Timotej Gašper
GASTRO NA NOŽE TELEVÍZIA MARKÍZA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Populárna televízna šou Na nože má za sebou ďalšiu sériu. V poslednej epizóde sa šéfkuchár Martin Novák vybral na východné Slovensko do obce Hriadky, kde sa pokúsil pomôcť prevádzke Lucas Grill.

V dedine Hriadky medzi Vranovom nad Topľou a Trebišovom sa hneď pri hlavnej ceste nachádza reštaurácia s názvom Lucas Grill. Stojí za ňou mladý a pracovitý Lukáš, ktorý je šéfom a zároveň aj kuchárom.

Jeho prevádzka sa do populárnej šou Na nože dostala trošku iným spôsobom než tie predtým. Šéfkuchára Martina Nováka nevolal sám a neriešil ani problém s návštevnosťou prevádzky. Lukáš však svojmu biznisu obetoval za viac ako rok úplne všetok možný čas, pričom z toho nebol výsledok, aký by si v ideálnom prípade predstavoval.

V tomto článku si prečítaš:
  • Aké sme mali dojmy po príchode do podniku Lucas Grill.
  • Čo najkontroverznejšie odznelo v epizóde Na nože.
  • Ako Lukáš zareagoval na zmeny po odvysielaní šou.
  • S ktorými slovami Martina Nováka príliš nesúhlasí.

Navyše, mladý majiteľ dokonca prespával v karavane na pozemku reštaurácie, aby nemusel strácať čas a energiu cestovaním domov. Posledná epizóda z 3. série šou Na nože, ktorú televízia Markíza odvysielala 8. mája, bola emotívna aj napínavá.

Na Nože
Zdroj: REFRESHER/Timotej Gašper

Lukáš stavil na svoje overené jedlá, akým je grilované kurča či hamburger, no Martina Nováka nič z toho neohúrilo. Zamestnancov na čele s Lukášom skritizoval, čo šéf podniku opísal ako „zotretie škôlkarov“. Nás teda zaujímalo, ako to vyzerá v Lucas Grille len niekoľko dní po tom, čo sa objavili na obrazovkách celého Slovenska. 

Prichádzame do obce Hriadky

Od odvysielania epizódy v televízii prešlo presne 12 dní a my smerujeme do Lucas Grillu, aby sme zažili na vlastnej koži atmosféru tamojšej prevádzky a porozprávali sa s Lukášom, šéfom a kuchárom v jednej osobe.

Odporúčané
Lenka Šóošová: Aktuálnu situáciu v Markíze vnímam aj ako veľkú príležitosť pre mladú generáciu. Slobodu musíme chrániť (Rozhovor) Lenka Šóošová: Aktuálnu situáciu v Markíze vnímam aj ako veľkú príležitosť pre mladú generáciu. Slobodu musíme chrániť (Rozhovor) 9. júna 2024, 12:30

Niekoľko dní predtým si dohodneme termín o 15.00, teda na čas, v ktorom už reštaurácia nebude preplnená zákazníkmi z denného menu. Po príchode na parkovisko vidíme, že okrem nás sú tam ďalšie štyri autá, čo potvrdzuje aj neskoršie slová Lukáša, že podnik fičí celý deň takmer bez prestávky. 

Fotka s Martinom a príjemná atmosféra

Hneď pri vstupe nám zrak spočinie na dve veci. Nálepka s hodnotením troch nožov z piatich od Martina Nováka aj zarámovaná fotografia, na ktorej je šéfkuchár Novák spoločne s Lukášom. V prevádzke sú obsadené tri či štyri stoly, panuje tam príjemná atmosféra. 

Na Nože
Zdroj: REFRESHER/Timotej Gašper

Obsluhujúca čašníčka nás informuje, že šéf ešte dorába menu a o pár minút sa nám bude venovať. Po chvíli si už podávame ruku s Lukášom, ktorý nás usádza v zadnej časti podniku. Za syčiaceho zvuku otvorenia plechovky sladeného nápoja sa Lukáša na úvod pýtame, prečo si rovno ku vchodu vystavil zarámovanú fotku seba s Martinom Novákom... 

„Neslúži to len pre zákazníkov, aj keď sčasti chcem, aby videli, čo sa tu udialo. Nechcem sa tým zároveň veľmi pýšiť. Bola to pre mňa vzácna a neopakovateľná skúsenosť, ktorá mne aj môjmu personálu dala veľmi veľa. Je to teda taká malá symbolika toho, čo sme vlastne zvládli,“ hovorí Lukáš.

Aká bola situácia pár týždňov predtým, než k vám do reštaurácie prišiel Martin Novák? 

Ako som hovoril aj v epizóde, naša situácia bola stabilizovaná. Výdaje sme si vedeli pokryť, problém bol skôr s napredovaním prevádzky. Nejaké kroky už teraz máme za sebou. Vyžadovalo si to spestrenie, prerábku najmä v kuchyni. Problémom prevádzky bolo to, že nezarábala dostatok peňazí na spomínané zlepšenia.  

Na Nože
Zdroj: REFRESHER/Timotej Gašper

Aký by bol možno osud tvojej prevádzky, keby nebola súčasťou šou Na nože? 

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
Prístup ku prémiovým článkom
  • Prístup k benefitom
  • Menej reklám
  • 150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
  • Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
    Maj aktívne ročné predplatné REFRESHER+ a získaj lístok na festival podľa vlastného výberu.Zapoj sa do žrebovania
    Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
    Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
    a čítaj všetko bez obmedzení
    Pridaj sa k predplatiteľom
    alebo Odomkni článok cez SMS
    Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 160230 a dočítaj tento článok.
    Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
    Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
    POSLAŤ SMS
    Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
    POSLAŤ SMS
    Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
    POSLAŤ SMS

    Čo sa dozvieš po odomknutí?

    • Pravdepodobný osud prevádzky, keby nebolo šou Na nože.
    • Či ešte Lukáš spí v karavane.
    • Ako vyzerali prvé dni po odvysielaní epizódy.
    • Aké negatívne recenzie mu chodia.
    • V čom s Martinom nesúhlasil.
    Domov
    Zdieľať
    Diskusia