Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Kaufland.
23. mája 2024 o 9:30
Čas čítania 1:04
Sponzorovaný obsah

S týmto receptom zaboduje aj totálny amatér: Bezlepkový citrónovo-makový travel cake musíš vyskúšať

GASTRO KAUFLAND TIPY A TRIKY
Uložiť Uložené

Tento dezert od nadaného televízneho cukrára zvládneš pripraviť aj doma.

Maškrtiť môžeš aj v prípade, že sa s lepkom príliš nekamarátiš. Najmladší účastník prvej série známej televíznej súťaže v pečení Viliam Bajzík pri príležitosti Medzinárodného dňa celiakie prezradil svoj originálny recept na chutný dezert bez gluténu. 

Vilko sa nezľakne ani toho najnáročnejšieho postupu, svoje dezerty už roky premieňa na umelecké diela. A trúfa si aj na bezlepkové výzvy. Vyskúšaj jeho citrónovo-makový travel cake. Všetko potrebné vrátane bezlepkového a bezlaktózového sortimentu značky K-free nájdeš vždy za výhodnú cenu v Kauflande.

recept
Zdroj: Kaufland
Produkty privátnej značky K-free neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré v Kauflande rozhodne neprehliadneš, zvládneš aj náročnejší recept ľavou zadnou.

Citrónovo-makový travel cake podľa Vilka

Čo budeš potrebovať:

  • 3 vajcia
  • 200 g masla
  • 15 g citrónovej šťavy
  • 25 g maku
  • 25 g vody
  • 530 g zmesi na pečenie K-free
  • 4 g prášku do pečiva

Sirup:

  • 40 g vody
  • 40 g kryštálového cukru
  • 40 g citrónovej šťavy

Krém:

  • 200 g smotany
  • 200 g mascarpone
  • 40 g práškového cukru

Postup:

Všetky ingrediencie by mali byť izbovej teploty. Boky formy vymasti maslom a vysyp zmesou na pečenie. Zmes na pečenie a prášok do pečiva preosej. Vajcia, maslo, šťavu, vodu, mak a sypké ingrediencie daj vymiešať do robota, prípadne použi mixér.

Najskôr miešaj minútu na pomalej rýchlosti a potom tri minúty na najvyššej rýchlosti. Takto pripravené cesto vylej do formy a peč na 170 °C približne hodinu. Medzitým si priprav sirup. Všetky ingrediencie zmiešaj a priveď do bodu varu. Nechaj vychladiť a následne sirupom oblej upečený koláč. Mascarpone, smotanu aj cukor daj do mixéra a vymiešaj z nich nadýchaný krém, ktorým nakoniec ozdobíš koláč. 

Domov
Zdieľať
Diskusia