Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Fortuna.
9. mája 2024, 11:00
Čas čítania 2:56
Sponzorovaný obsah

Odborník o MS v hokeji: Favoritom je Kanada, naším cieľom je štvrťfinále, víťazstvo nevidím reálne

ŠPORT HOKEJ MS V HOKEJI 2024
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Má slovenská hokejová reprezentácia šancu na výhru?

„Kľúčové pre prípadný úspech budú určite aj opory z NHL na čele s Jurajom Slafkovským, ktorý mal v závere sezóny skvelú formu,“ myslí si bookmaker zo stávkovej kancelárie Fortuna Yacoob Tarek.

Podľa jeho odhadov a aktuálnych kurzov zostáva najväčším favoritom tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji Kanada, na ktorú je aktuálne vypísaný kurz 4.0. „Tesne za Kanadou je USA s kurzom 4.2, tretím najväčším favoritom je Švédsko pri kurze 4.3. Na Česko je kurz 8.00 a na Slovensko 20.“

Kanadská súpiska obsahuje mladé talenty aj šesť majstrov sveta a troch víťazov Stanleyho pohára. V kádri nechýbajú dve jednotky draftu NHL – Owen Power z Buffala, ktorý je šampiónom z roku 2021, a Connor Bedard z Chicaga. Je teda jasné, že pôjde o silnú zostavu s veľkými šancami na medailu.

Zápas Česka proti Švédsku na MS 2012. Ilustračná fotografia.
Zápas Česka proti Švédsku na MS 2012. Ilustračná fotografia. Zdroj: Wiki Commons / Henrik Palm

Švédi sa na MS zase môžu pochváliť nadpolovičnou väčšinou hráčov z NHL. Účasť najnovšie potvrdili aj brankár Samuel Ersson z Philadelphie a útočníci Lucas Raymond z Detroitu, Isac Lundeström z Anaheimu a Fabian Zetterlund zo San Jose. „Švédsko s kurzom 4.3 či USA pri kurze 4.2 sú pri nabitých kádroch s poprednými hráčmi z NHL takisto veľmi vysoko,“ konštatuje odborník z Fortuny.

Slovákov poženú vpred opory z NHL, Čechov domáca pôda

Tohtoročné majstrovstvá budú hostiť naši západní susedia. V poradí 87. šampionát sa uskutoční v termíne od 10. do 26. mája 2024 v halách O2 Arena (Praha) a Ostravar Aréna (Ostrava). Práve domáca pôda bude podľa Tareka hlavným hnacím motorom našich susedov. „Českú reprezentáciu dopredu poženie pravdepodobne najnavštevovanejší šampionát histórie,“ zamýšľa sa odborník.

Stávková kancelária Fortuna si pre tipérov pripravila špeciálnu federálnu stávku MS 2024 – Fandíme spolu, v rámci ktorej si môžeš staviť na víťazstvo Slovenska v turnaji v kurze 20.00. Navyše ak našich hokejistov vyradia Česi, tak ti Fortuna vráti celý vklad.

Aj slovenskú reprezentáciu posilnili kvalitní hráči zo zámoria, ktorí môžu podľa bookmakera na nadchádzajúcich majstrovstvách zamiešať karty. Svoju účasť už potvrdili esá Juraj Slafkovský, Šimon Nemec, Tomáš Tatar, Martin Pospíšil a Pavol Regenda.

Tarek dopĺňa, že v slovenskom tíme je viacero hráčov z českej ligy, pričom najmä v úvodných dvoch až troch zápasoch by nám mohla do karát hrať dobrá zohranosť viacerých z nich. „Kľúčové pre prípadný úspech budú určite aj opory z NHL na čele s Jurajom Slafkovským, ktorý mal v závere sezóny skvelú formu,“ dodáva Tarek.

Fínsko vs. Slovensko na MS 2008. Ilustračná fotografia.
Fínsko vs. Slovensko na MS 2008. Ilustračná fotografia. Zdroj: Flickr.com/RicLaf

Tarek dodáva, že v prospech Slafkovského hovoria nielen jeho nedávne úspechy, ale aj celkový vývoj. Na predminulých MS bol Juraj Slafkovský celkovo štvrtý najlepší v kanadskom bodovaní skupinovej fázy. Teraz je o dva roky skúsenejší a sezónu ukončil vo veľkom štýle. „Jeden hráč úspech nerobí, ale jeho účasť je pre našu reprezentáciu určite veľkou vzpruhou.“

Majú Slováci šancu na medailu?

„Teoretickú šancu má, pochopiteľne, každá jedna reprezentácia, ktorá sa zúčastní na týchto majstrovstvách. Hlavným cieľom nášho výberu však bude určite štvrťfinále,“ odpovedá odborník, podľa ktorého v prospech nášho víťazstva nehovoria ani aktuálne stávkové kurzy. „Ani podľa našich kurzových odhadov neočakávame, že by sme siahali na medailu, nebodaj na víťazstvo. Radi sa však budeme mýliť.“

Slovensko vs. Fínsko na MS 2008. Ilustračná fotografia.
Slovensko vs. Fínsko na MS 2008. Ilustračná fotografia. Zdroj: Flickr.com/RicLaf

Podľa Tareka Slovensko už dlhšie nepatrí medzi favoritov šampionátov. Dôvodom je podľa neho predovšetkým to, že v ostatných rokoch sa už nemôžeme spoľahnúť na väčšinovú prevahu hráčov svetovej kvality z NHL. Nie je preto prekvapením, že sme poslednú medailu získali na majstrovstvách sveta v roku 2012.

Slovenská reprezentácia sa už 10. mája stretne so svojím prvým súperom zo skupiny B, ktorým je Nemecko. Aké šance nášmu tímu dáva odborník z Fortuny? „Aktuálne kurzové nastavenie hovorí, že šance sú takmer vyrovnané, s veľmi miernou prevahou na strane Slovenska.“

O dva dni neskôr sa Slováci stretnú s hokejistami z Kazachstanu. Tarek vysvetľuje, že ich tím je druhým najväčším outsiderom skupiny B a naši hokejisti by tak tohto súpera mali bez problémov poraziť. „Samozrejme, na každom šampionáte sa udeje niekoľko veľkých prekvapení. My veríme, že to nebude na náš úkor,“ dodáva. Potrápiť nás však môžu favoriti tohtoročných majstrovstiev USA a Švédsko. 

„Oba výbery sa budú môcť spoľahnúť na plejádu kvalitných posíl z NHL. Švédom do karát zahralo prvé kolo play-off NHL, keď im na šampionát príde viacero vypadnutých opôr,“ približuje bookmaker, podľa ktorého je aktuálnym favoritom Kanada. V tesnom závese nasledujú naši súperi USA a Švédsko. 

Myslíš si, že vieš, ako sa budú vyvíjať tohtoročné majstrovstvá? Stav si na víťaza alebo výsledok svojho obľúbeného tímu cez Fortunu bez rizika až do výšky 70 €.

Hazardné hry predstavujú riziko vysokých finančných strát a vzniku závislosti. Zákaz hrania hazardných hier osobám mladším ako 18 rokov.
stav si na víťaza
Domov
Zdieľať
Diskusia