Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2024, 7:44
Čas čítania 4:03
Richard Balog

Rozprávkový koberec na Met Gala 2024 priniesol takmer priehľadný outfit Jennifer Lopez, sexy Kardashianky aj štýlových mužov

Rozprávkový koberec na Met Gala 2024 priniesol takmer priehľadný outfit Jennifer Lopez, sexy Kardashianky aj štýlových mužov
Zdroj: Jeff Kravitz/FilmMagic
MÓDA MET GALA OUTFITY OUTFITY ZNÁMYCH TVÁRÍ
Uložiť Uložené

Pohodlne sa usaď a vychutnaj si plejádu elegantných outfitov v podaní celebritných hostí.

V Metropolitnom múzeu umenia v New Yorku prebehla najväčšia módna udalosť roka Met Gala 2024

Témou galavečera, na ktorom chce byť každý, bola Sleeping Beauties: Reawakening Fashion, teda prísť oblečení v štýle rozprávky O Šípkovej Ruženke a v dress code The Garden of Time. Hostiteľmi boli Zendaya, Jennifer Lopez, Bad Bunny a Chris Hemsworth. Celebrity v spolupráci so skúsenými stylistmi dbali pri tvorbe jednotlivých siluet aj na tie najmenšie detaily a výsledná „prehliadka“ na slávnom schodisku stála za to. 

Teraz si pozri najlepšie outfity zo slávnostného koberca Met Gala 2024 – dominantné sú elegantné ženské róby, jedinečné strihové a materiálové kombinácie, ale aj na mieru vyrobené obleky pre mužskú časť.

Ak ťa bavia články o módnych trendoch, novinkách, celebritných outfitoch, teniskách alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
Najlepšie outfity futbalistov: Tieto hviezdy búrajú stereotypy o tom, že všetci hráči nemajú vkus Najlepšie outfity futbalistov: Tieto hviezdy búrajú stereotypy o tom, že všetci hráči nemajú vkus 30. apríla 2024, 17:00

Chris Hemsworth a Elsa Pataky

Zoznam otvárame jedným z hostiteľov Met Gala 2024 – Chrisom Hemsworthom po boku svojej manželky Elsy Pataky, ktorú môžeš poznať z filmovej série Fast & Furious.

Hviezdny pár prišiel do rozprávkových priestorov Metropolitného múzea umenia zladený na jednotku s hviezdičkou. Zatiaľ čo 40-ročný lámač ženských sŕdc mal oblečený oblek v svetlých tónoch od Toma Forda a kontrastné čierne topánky, atraktívna herečka stavila na úzku mierne priehľadnú zlatú róbu s vysokým golierom, ktorá je tiež dielom amerického návrhára. Bavia nás aj zlaté doplnky v podobe náramkov a korunky.

Chris Hemsworth, Elsa Pataky, Met Gala 2024
Zdroj: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Jennifer Lopez

Zahanbiť sa nedala ani druhá hostiteľka prestížneho galavečera J. Lo. Hviezdna herečka a speváčka predviedla pravdepodobne najvyzývavejšiu siluetu na Met Gala 2024, keď si obliekla šaty z parížskeho ateliéru Schiaparelli.

Lopez pochopila zadanie témy (a nielen to), keď všetkých ohúrila v takmer priehľadnom kúsku, zdobenom kamennými aplikáciami, v ktorom predviedla svoju dokonalú postavu aj krivky.

Jennifer Lopez si Met Gala 2024 užívala v rozprávkovom modeli šiat z dielní ateliéru Schiaparelli.
Jennifer Lopez si Met Gala 2024 užívala v rozprávkovom modeli šiat z dielní ateliéru Schiaparelli. Zdroj: Jeff Kravitz/FilmMagic

Kendall Jenner

V dnešnú noc vyzerala ako rozprávková bohyňa aj Kendall Jenner, ktorá mala na sebe oblečený archívny model šiat z dielní Givenchy. Modelka, ktorá má za sebou vzťahy s viacerými hviezdnymi športovcami a umelcami, má tú výhodou, že si môže obliecť čokoľvek a stále bude vyzerať skvelo. 

Jenner je prvou osobou, ktorá si obliekla tento krásny model z McQueenovej haute couture kolekcie jeseň/zima 1999 pre Givenchy. Kolekcia bola prezentovaná na figurínach a nikdy nebola predvedená na móle. Tmavovláska v rozhovore pre Vogue povedala, prečo si vybrala tieto šaty: „Posledných 25 rokov spali. Ide o doslova spiacu krásku.“

Kendall Jenner, Met Gala 2024, Givenchy
Zdroj: Jamie McCarthy/Getty Images

Kylie Jenner

Najslávnejšiu Kardashianku (Kim) túto noc zatienili mladšie členky rodiny. Zatiaľ čo Kendall prišla v čiernom modeli, Kylie Jenner uprednostnila dlhú svetlú róbu. A urobila dobre.

Jej elegantná silueta z dielní ateliéru Oscar de la Renta bola inšpirovaná záhradnými sochami, vďaka čomu trafila tému do čierneho. Návrhári značky Laura Kim a Fernando Garcia vytvorili pre Jenner špeciálnu siluetu, ktorá vychádzala z poviedky J. G. Ballarda Záhrada času, ktorá slúžila ako oficiálny dress code večera. Dvojvrstvový saténový dizajn v jemnom svetloružovom odtieni obsahoval kužeľovú podprsenku, zopnutý pás a veľkú trúbkovú sukňu. Dokonalé.

Zatiaľ najlepší look, ktorý Kylie Jenner predviedla na Met Gala. 

Kylie Jenner, Met Gala 2024, Oscar de la Renta
Zdroj: John Shearer/WireImage

Ayo Edebiri

V jednoduchosti je krása, o čom nás túto noc v New Yorku presvedčila Ayo Edebiri. 28-ročná herečka, ktorú môžeš poznať z fantastického seriálu The Bear, prišla na slávnostný galavečer v jemných šatách s kvetinovým zdobením od módneho domu Loewe a vyzerala naozaj fantasticky z každého uhla. 

Šaty s odhaleným chrbtom do pol pása sú pokryté ručne maľovanou a vyšívanou kvetinovou čipkou a pokryté 3D aplikáciami kvetov, ktoré vytvárajú ilúziu rozkvitnutia.

Ayo Edebiri, Met Gala 2024, Loewe
Zdroj: Jamie McCarthy/Getty Images

Stefon Diggs

Mužskú časť hostí na galavečere skvelo reprezentoval hráč amerického futbalu Stefon Diggs, ktorý len nedávno založil vlastnú odevnú značku Liem. 

30-ročný športovec je známy svojou láskou k móde a tieto slová potvrdil aj custom outfitom z portfólia reťazca H&M, ktorý by sa nestratil ani v ponuke tých najslávnejších módnych domov. Čierny vzhľad s lesklým povrchom a so štruktúrou mal perfektný retro vibe, ktorý podčiarkoval strih oboch vrstiev aj celkový styling Diggsa. 

Stefon Diggs, Met Gala 2024, H&M
Zdroj: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Donald Glover

Spomedzi mužov nás zaujal aj herec a raper Donald Glover, ktorý pochopil tému Sleeping Beauties: Reawakening Fashion po svojom, ale jeho výsledný outfit bol perfektný.

Do honosných priestorov na Manhattane prišiel v obleku vo vintage štýle s nadrozmerným sakom a so širokými nohavicami v púdrovom odtieni, pod ktorým mal tmavohnedú košeľu s kravatou v rovnakej farbe. Celá silueta je od značky Saint Laurent, ktorú Glover miluje.

Donald Glover, Met Gala 2024, Saint Laurent
Zdroj: Jamie McCarthy/Getty Images

Nicole Kidman

Slovami chvály nebudeme šetriť ani v prípade siluety, ktorú si obliekla slávna herečka Nicole Kidman. Plavovláska má skvelý priateľský vzťah s návrhárom Demnom Gvasaliom z módneho domu Balenciaga, ktorý pre ňu vytvoril aj tento elegantný model šiat v bielo-čiernej schéme.

Gvasalia v tomto prípade zrekonštruoval šaty od Cristobala Balenciagu z 50. rokov minulého storočia, ktoré sú inšpirované tancom flamenco. Kidman táto silueta sadla dokonale a fotografi v Metropolitnom múzeu sa predbiehali, ktorí ju zachytí prvý.

Nicole Kidman, Met Gala 2024, Balenciaga
Zdroj: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Tyla

Svoj nesporný sexepíl ukázala v plnej kráse aj vychádzajúca R&B hviezda Tyla, keď všetkých prítomných fotografov ohúrila v dlhých šatách z dielní módneho domu Balmain.

Len 22-ročná umelkyňa spoločne so svojím stylistom a návrhárskym tímom francúzskej módnej ikony vytvorila rozprávkovú siluetu, ktorá mala sochárske prvky. Hlavným motívom pri tvorbe bolo slovo čas, ktoré bolo základným pojmom v dress code galavečera. Výsledkom sú šaty s úzkym vrchným dielom a so širokou sukňou, ktoré pripomínali piesky času. Tyla celý vzhľad ešte doplnila o presýpacie hodiny namiesto kabelky.

Speváčka Tyla ukázala na Met Gala 2024 siluetu z dielní módneho domu Balmain.
Speváčka Tyla ukázala na Met Gala 2024 siluetu z dielní módneho domu Balmain. Zdroj: Jamie McCarthy/Getty Images

Cardi B

Imaginárne ocenenie za najväčšiu sukňu večera si domov odniesla raperka Cardi B, ktorá si po príchode pre seba uchmatla celé schodisko zahalené do bielo-zeleného koberca.

Hviezdna rodáčka z Bronxu je známa svojou extravaganciou a svojej povesti nezostala nič dlžná ani na Met Gala 2024, keď si obliekla obrovskú čiernu róbu z ateliéru Windowsen, s ktorou jej chvíľami museli pomáhať asistenti. V modeli pôsobila ako Uršula z Malej morskej víly. Na hlave mala aj čelenku v štýle včelieho úľa, ktorá jej dodala výšku, a tie najšťavnatejšie zelené šperky, ktoré ladili so zeleňou na pozadí slávnostného koberca.

Cardi B, Met Gala 2024, Windowsen
Zdroj: Taylor Hill/Getty Images

Emily Ratajkowski

Posledný vzhľad z Met Gala 2024 patrí Emily Ratajkowski, ktorá prišla do Metropolitného múzea v New Yorku viac odhalená ako zahalená. Jedna z najatraktívnejších žien na planéte mala na sebe oblečené jemné priehľadné šaty od ateliéru Versace, ktoré doplnila o sériu šperkov Chopard a funky účes.

Modelka Emily Ratajkowski si obliekla priehľadné šaty Versace.
Modelka Emily Ratajkowski si obliekla priehľadné šaty Versace. Zdroj: Jeff Kravitz/FilmMagic
Odporúčané
Móda REFRESHER: Slovenky a Češky ukázali sexepíl aj eleganciu. Pozri si najlepšie jarné outfity Móda REFRESHER: Slovenky a Češky ukázali sexepíl aj eleganciu. Pozri si najlepšie jarné outfity 8. mája 2024, 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia